+ Viser film hver dag

Hver dag viser kinosjef Jo Hage film på Røros Kino. I kinosalen er det 120 seter, og det kan være 60 publikummere i salen samtidig. Publikum blir plassert når de kjøper billetter. Dersom man f.eks kjøper to billetter så blir setene på hver side tatt. Det er alltid et sete mellom hver kohort.

Kinosjef, Jo Hage sier at det merkes at mange kinoer i Norge er stengt for tiden.

Røros Kino har vært åpen under nesten hele pandemien. I fjor vår hadde kinoen Stuggukino, der man kunne bestille privat kinofremvisning til familien. Dette var et populært tilbud.

Kinosalen ble pusset opp i fjor høst. Kinoen var stengt under oppussingen. Kinosjefen venter på en ny projektor.

– Vi har brukt tiden litt på å pusse opp og forbedre kinoen, sier Jo.

I tråd med bestemmelsene fra regjeringen er kinoen nå kun åpen for Røros kommunes innbyggere.

La Russen få øve

Leserinnlegg av Stein Petter Haugen

Nå har jeg egentlig ikke for vane for å legge meg borti det som foregår av politiske prosesser og hvordan den politiske prosessen foregår i nabokommuner. Det tenker jeg at de styrer den kommuen er best skikket til å ta seg av seg selv. Denne gangen er et unntak.

Jeg registrerer at Pensjonistpartiets kommunestyremedlem i Holtålen er forferdet og kaller det horribelt at neste kommunestyremøte i Holtålen er flyttet fra Hovet og over på Teams. Det som i bunn og grunn er horribelt er at noen blir forferdet og kaller dette horribelt.

Megård begrunner dette i at det er ungdommer som i dag blir smittet og at de er de som er det største smittebærere. Det er sikkert riktig det, men og bruke det som inntekt for at man ikke liker teamsmøter er horribelt. En annen ting som kan være beroligende for Megård er at ungdom er flinke på smittevernstiltak . Så jeg tror ikke Megård skal miste nattesøvnen av en russerevy.

En russetid med russerevy kommer ikke igjen. En ungdomstid kommer ikke igjen. Det kommer bare en gang i livet. Nå har ungdommen ofret mye på et år. Da skulle det bare mangle at de ikke får fremføre en revy de har brukt utallige timer og gledet seg til lenge på å få fremføre. Så får det da bare være at Megård må koble seg på teams en kveld.

Kanskje er dette den eneste formen for russetid disse ungdommene får. Så isteden for å sitte å irritere seg over at kommunestyremøte blir digitalt denne gang, synes jeg Megård kan være med å støtte ungdommen. Heia Russen.

Stein Petter Haugen

Leder Røros Senterparti

+ Voldssak for retten tredje mai

Tredje mai starter rettssaken mot en mann i tjueårene fra Røros, etter en voldshendelse på Røros hotell i julen 2019. Mannen er tiltalt for å ha skadet en annens kropp eller helse, gjort en annen fysisk maktesløs eller fremkalt bevisstløshet eller liknende tilstand hos en annen. Kroppsskaden er grov, fordi det særlig legges vekt på om den har hatt til følge uhelbredelig skade, sykdom eller arbeidsudyktighet av noen varighet, sterk smerte eller betydelig skade.

Mannen er også tiltalt for å ha hensatt en annen i hjelpeløs tilstand med fare for liv, kropp eller helse eller å ha unnlatt å gi hjelp til noen i hjelpeløs tilstand som vedkommende hadde en plikt til å dra omsorg for. I følge tiltalen skal han ha forlatt den skadde kvinnen på en trappeavsats, til tross for at hun var bevisstløs og alvorlig skadet. kvinnen ble påført hjerneskade, bevisstløshet og flere brudd i ansiktet og hodet.

Rettsaken skal opp i Trondheim tingrett.

Ekstraordinære Covid 19-midler sponser medlemskap i Destinasjon Røros

Pressemelding fra Destinasjon Røros

«Det er en stor glede å kunne fortelle at Røros og Os kommune har bevilget ekstraordinære Covid 19-midler som gjør det mulig for oss å sponse medlemskap for aktører som i dag ikke er medlemmer av Destinasjon Røros», forteller Tove R. Martens, reiselivssjef i Destinasjon Røros.

Ordfører i Røros, Isak Veierud Busch understreker at man har et felles ansvar for å skape vekst og arbeidsplasser i Rørosregionen. «Vi vet at reiselivet representerer en svært viktig næringsvei i regionen vår og er viktig for arbeidsplasser i regionen. Gjennom medlemskap i en godt etablert aktør får små og store reiselivsaktører tilgang på et viktig fagnettverk og ikke minst et omfattende markedsføringsapparat.

Man får til mer når man jobber sammen i et fellesskap enn når man står for seg selv!» Kommunene velger dette tiltaket fordi de ser verdiskapingen reiselivet bidrar til, og betydningen av å ha et etablert virkemiddelapparat og et tungt markedsføringsapparat som det destinasjonsselskapet kan vise til.

«Reisemønsteret det siste året har vist oss betydningen av å markedsføre opplevelser i hele Røros- og Nord-Østerdalsregionen og slik øke regionen som et attraktivt reisemål. Vi har stor fordel av et tydelig og effektivt destinasjonsselskap som oppnår synlighet og raskt kan tilpasse seg til en ny virkelighet», sier ordfører Runa Finborud i Os kommune.

«Nå er det viktigere enn noen gang å gå sammen for å bidra til at arbeidsplassene i regionen utvikles og opprettholdes. Vi har en betydelig reiselivsnæring som sørger for stor verdiskaping i kommunene, og det er viktig å bidra til å utvikle og styrke både små og store bedrifter gjennom samarbeid, utvikling og presentasjon av de mange og varierte mulighetene regionen har å by på».

Innlandet fylkeskommune la vekt på å benytte eksisterende infrastruktur innen reiseliv i sin tildeling av midler til Destinasjon Røros i 2020. I fjor valgte Destinasjon Røros å sponse medlemskapet til alle sine medlemmer med 1/3 av summen, nettopp fordi koronapandemien førte til tap av inntekter for de aller fleste innen nærings- og reiselivet. I år gir de ekstraordinære midlene også mulighet til å sponse et forpliktende medlemskap til nye aktører og bedrifter, med tanke på å presentere et bredt aktivitetstilbud fra Rørosregionen.

De mange ulike tilbudene i alle destinasjonens kommuner er suksessoppskriften på å gjøre regionen til et attraktivt reisemål for gjester også i 2021. «Nå når vi har lagt bak oss et svært krevende år med restriksjoner, har vi også sett betydningen av at store og små bedrifter på tvers av alle kommuner har stått sammen i markedsføringen av Rørosregionen. Mangfold og variasjon har vært en viktig nøkkel for å lykkes når vi skal presentere attraktive reisetips og drive suksessfull markedsføring av hele regionen. Vi trenger både de store fyrlyktene og de små perlene», forteller Martens.

«Dette så vi tydelig gjennom hele sommersesongen, hvor vi markedsførte hele regionen uten å se på hvem som var medlemmer og ikke. Vi har virkelig erfart betydningen av å stå sammen», uttaler reiselivssjefen og peker på at nettopp Rørosregionen ble en av landsvinnerne sommersesongen 2020, som det stedet flest nordmenn reiste til. Hans Vintervold er styreleder i Destinasjon Røros, han er svært glad for de ekstra bevilgningene fra kommunene. «Vi er svært glade for at Os og Røros støtter Destinasjon Røros på denne måten. Bevilgningene gir oss flere muskler til å trå til og støtte medlemsbedriftene våre i en krevende periode, dessuten ser vi på bevilgningene som en anerkjennelse av det arbeidet Destinasjon Røros gjør for å styrke næringslivet og synliggjøre Rørosregionen som reisedestinasjon.

Nå håper vi at de øvrige kommunene som er medlem av Destinasjon Røros stemmer i og følger eksempelet til Os og Røros». Hittil har 15 bedrifter i Os og Røros signert avtale med destinasjonsselskapet, og vi tar gjerne imot flere så vi nok en gang kan bli vinnere av sommersesongen! «For aktører i Røros og Os kommune er det bare å ta kontakt med destinasjonsselskapet for å høre mer om hva et forpliktende medlemskap innebærer», avslutter Martens.

Søknadene om ekstraordinære Covid 19-midler til kommunene Tolga, Tynset og Alvdal er foreløpig ikke behandlet. Om Destinasjon Røros Destinasjon Røros er et felles destinasjonsselskap for kommunene Alvdal, Tynset, Os, Tolga og Røros og har kontor på Røros. Destinasjon Røros er et virkemiddel for regionens reiseliv og har som hovedoppgave å markedsføre og selge regionen som reisemål og merkevare.

I tillegg drifter de Røros Turistkontor på vegne av Røros kommune. Selskapet har tilsammen 140 medlemmer, dette inkluderer kommuner, private næringsaktører, samt noen personlige medlemmer.

Samlet inn 334 tonn matavfall

Pressemelding fra FIAS

Etter at FIAS innførte kildesortering av matavfall i fjor høst, ble det i løpet av årets fire siste måneder samlet inn 334 tonn matavfall, dvs. nesten 13 kg pr. innbygger.

Det er mer enn forventet, og noe vi er svært godt fornøyd med, sier kommunikasjonssjef i FIAS, Hanne Maageng Olsen. ‘- Men det er jo ikke sånn at vi vil ha inn mest mulig matavfall. Spiselig mat skal jo helst ikke kastes. Men skrell, skrotter og kaffegrut vil vi ikke ha i restavfallet lenger.» Matavfall legges i grønn pose, i dunken med grønt lokk. (Se vedlagte bilde.

Fotograf: Tom Gustavsen)

Å kildesortere matavfallet gir flere positive miljøeffekter. FIAS sender matavfallet til Ecopro i Verdal, som produserer biogass som erstatter fossilt drivstoff i bussene i Trondheim. Bio-resten brukes som gjødsel, slik at næringsstoffene i matavfallet utnyttes. I tillegg blir det mindre restavfall, og da blir det mindre utslipp av CO2 når restavfall brennes i fjernvarmeanlegg.

I 2020 samlet FIAS inn 8.328 tonn restavfall fra husholdninger, hytter og bedrifter. Det er 382 tonn mindre enn året før, og størst nedgang var det på slutten av året. Det har nok sammenheng med at matavfallet sorteres ut. Men også enklere sortering av papp og papir, og henteordning for glass- og metallemballasje, kan ha bidratt til nedgangen.

Samtidig ser vi at avfallsmengden fra gjenvinningsstasjonene har økt mye i 2020. Mengden restavfall har økt med 26%, og trevirke med 23%. Dette er nok den største effekten FIAS har hatt av korona-året 2020. Når folk har vært mer hjemme og på hytta, har de hatt tid til både å rydde og pusse opp. Mengden impregnert trevirke har faktisk økt med over 50%, så det kan nok være at mange bygde ny platting i fjor. (Vedlagte bilde viser levering av trevirke.

+ Human-Etisk Forbund utsetter konfirmasjonsseremonien på Røros til høsten

Human-Etisk Forbund Røros, Os og Holtålen lokallag har bestemt at konfirmasjonsseremonien som var planlagt på Røros i mai flyttes til høsten.

Dette opplyser Human-Etisk Forbund Trøndelag v/ Kåre Bjørnerås i en pressemelding. Ny seremoni i Storstuggu på Røros blir lørdag 18. september. Seremonitidspunkt blir uendret.

– Vi vet at dette er en utfordrende tid for mange. Det kan være krevende for familier å planlegge en stor begivenhet i ungdommens liv, i en tid der mye er uvisst. Vi håper og tror at samfunnet vil åpne mer til høsten og at vi da kan skape den høytidelige festdagen som en konfirmasjonsdag skal være. Lokallaget vil holde foresatte og andre interessenter oppdatert, sier Bjørnerås.

Dermed følger den Human-Etiske konfirmasjonen den kirkelige konfirmasjonen som ble utsatt til høsten i februar.

+ Pasientjournalsystem til debatt

I formannskapsmøtet på torsdag kommer spørsmålet om Røros kommune skal utløse sin opsjon på kjøp av Helseplattformen opp til forberedende politisk behandling.

Helseplattformen er en felles pasientjournal utviklet av amerikanske Epic System Corporation. EPIC EMR (Electronic Medical Record / Elektronisk pasientjournal) er navnet på programmet som blir kalt Helseplattformen på norsk. 

Det er Helse Midt-Norge RHF (Helse Midt) og Trondheim kommune som har deltatt i en felles anskaffelse, mens de øvrige kommunene i helseregionen har tegnet opsjonsavtale med mulighet for å tre inn i avtalen på et senere tidspunkt. 

I kommunestyremøtet 29 august 2019 inngikk Røros kommune en opsjonsavtale med Helseplattformen AS. I formannskapet og kommunestyremøtet denne måneden skal man beslutte om man skal løse inn sin opsjon om å kjøpe Helseplattformen og bli med på første innføringsløp sammen med Helse Midt-Norge og Trondheim kommune. I tillegg skal man bestemme om Røros kommune skal kjøpe seg inn i selskapet Helseplattformen AS. 

Helseplattformen er for Helse Midt-Norge RHF og tilhørende kommuner svaret på visjonen «Én innbygger – én journal». 

Stortingsmelding 9 (2012-2013), «Én innbygger – én journal», ble godkjent i statsråd 30. november 2012. I meldingen beskrives flere sentrale utfordringer med at de teknologiske mulighetene ikke utnyttes, mange selvstendige aktører og mange tekniske løsninger med liten grad av integrasjon mellom hverandre. Meldingen vektlegger betydningen av strategisk bruk av IKT i helse- og omsorgssektoren for å legge til rette for bedre pasientsikkerhet og kvalitet og en mer aktiv pasient- og brukerrolle.

Helseplattformen vil hvis det blir tatt i bruk erstatte de fire eksisterende systemene som brukes i de forskjellige fagmiljøene i Røros kommune innenfor helse.

Illustrasjon: Skjermbilde fra sakspapirene.

I resten av Norge og i Innlandet fylkeskommune velger man andre løsninger. Det vil si at det fremdeles ikke vil finnes en felles pasientjournal i Norge etter innføringen av Helseplattformen i Midt-Norge.

Økonomi og organisasjonsutvikling

Røros kommune ser på arbeidet med Helseplattformen som en naturlig del av Røros kommune sitt arbeid med omstilling og forbedring av helse og omsorgstjenesten. 

– I dag brukes det mye tid til support, oppgradering og vedlikehold av de mange journalsystem som er i kommunen pr. i dag. Det er tid ansatte og øvrig helsepersonell kan disponere på en bedre måte når vi får et nytt journalsystem.Alle disse momentene tilsier at Helseplattformen ikke er et IT–prosjekt, men et stort organisasjonsutviklingsprosjekt, sa Kjersti Jensås under debatten rundt opsjonsavtalen i 2019. 

Ved kjøp av systemet skal det betales en enkelt sum på estimert 17 millioner ved igangsettelse høsten 2022. I tillegg er det årlige utgifter på cirka 2,1 millioner i en periode på 15 år.  

Ved fortsatt bruk av de eksisterende systemene har man estimert cirka 2,4 millioner i årlige utgifter. 

Kontroverser ved innføring

I både Danmark og England førte innføringen av pasientjournalen EPIC RMF til store kontroverser. I England mistet ansatte, pasienter og ledelsen ved Cambridge universitetssykehus raskt troen på systemet i 2016 etter innføringen. Det tok mange måneder og en voldsom innsats å gjenopprette troen på EPIC RMF. Både CEO og CFO ved sykehuset gikk av etter kaoset ved innføringen. 

Fra innføringen av systemet i Danmark. Skjermbilde fra artikkel i Politico.

I Danmark innførte man systemet i 2016 og tre år senere i 2019 var systemet fremdeles ikke integrert med den danske nasjonale pasientjournalen. Blant annet så opplevde danske kirurger at når de skulle amputere en fot så fikk de valget mellom å legge inn venstre fot(left) og “den riktige”(right) foten i stedet for høyre fot. Dette på grunn av en feil oversettelse fra engelsk til dansk.  Flere slike feil eksisterte etter innføringen. 

To år etter innførelsen av systemet i Danmark sa 62% av de spurte legene at de var misfornøyd med systemet og 71 leger signerte et opprop om å få fjernet det fra bruk i det danske helsevesenet.

Helseplattformen kommer til endelig politisk behandling i kommunestyremøtet i neste uke.

Fra i dag blir skattemeldingen sendt ut på forskjellige dager – du får beskjed når din er tilgjengelig

Pressemelding fra Skatteetaten

Fra 16. mars til 7. april blir skattemeldingen sendt ut til 5 millioner lønnsmottakere, pensjonister og personlig næringsdrivende. – Skattemeldingen din er ikke tilgjengelig før du får en e-post fra Skatteetaten. Det er ingen grunn til å logge seg inn før du får beskjed fra oss, forteller skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Skatteetaten vil sende ut skattemeldingen for 2020 på forskjellige dager. Et stort flertall får nå skattemeldingen tidligere enn før, forklarer skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

– Tidligere fikk alle skattemeldingen samtidig i begynnelsen av april. Det førte til svært høy trafikk både på Skatteetatens veiledningstjenester og andre offentlige digitale tjenester. Ved å sende ut skattemeldingen puljevis oppnår vi fordelen med en jevn, stabil og raskere innlogging. Det er positivt for både folk som skal sjekke skattemeldingen og brukere av andre tjenester. Samtidig vil Skatteetaten kunne gi raskere hjelp ved at utsendelsen av 5 millioner skattemeldinger fordeles på forskjellige dager over tre uker, forteller skattedirektøren.

Når skattemeldingen er tilgjengelig, sender Skatteetaten et e-postvarsel til deg.

– Skattemeldingen din er ikke tilgjengelig før du får en e-post eller SMS fra oss. Det er dermed ingen grunn til å logge seg inn før du har fått melding fra oss, sier Schanke Funnemark.

Korona-året 2020: Ekstra viktig å sjekke skattemeldingen
Skattemeldingen for lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende er forhåndsutfylt med opplysninger om din inntekt, formue, bolig, gjeld og fradrag i året 2020.

Det er fortsatt noen skatteforhold du selv må fylle ut i skattemeldingen, for eksempel utleieinntekter og verdier du har i andre land. Skatteetaten vet ikke alt om deg, og det er du som kjenner din økonomi best. Du er selv ansvarlig for å oppgi fullstendige opplysninger om grunnlaget for å beregne skatten din. Du kan også gå glipp av fradrag hvis du ikke fyller inn korrekte opplysninger i skattemeldingen.

Etter koronaåret 2020 er det ekstra viktig å sjekke skattemeldingen grundig, understreker skattedirektøren.

– Det er alltid lurt å sjekke skattemeldingen. Mange er flinke til å sjekke grundig, men vi ønsker at enda flere skal gjøre det.

Fradrag for arbeidsreiser er ikke forhåndsutfylt i år.

– Mange arbeidstakere opplevde endringer i arbeidsreiser i 2020 på grunn av tiltak for å hindre spredning av koronavirus. Krav på fradrag for reiser mellom hjem og fast arbeidssted (arbeidsreiser) kan være endret på grunn av permittering eller hjemmekontor. Opplysninger om dette fradraget er derfor ikke forhåndsutfylt i skattemeldingen for 2020. Du må selv fylle ut informasjon om hvor mange dager du faktisk hadde arbeidsreiser, sier Schanke Funnemark.

Enda flere får enklere og heldigitalisert skattemelding
I fjor fikk over tre millioner skattepliktige en helt ny, enklere og heldigital skattemelding, og det blir enda flere som får den i år. Fortsatt vil noen motta skattemeldingen i gammelt format. Næringsdrivende og de som får skattemeldingen på papir, mottar den i det formatet de kjenner fra før. De vil få skattemeldingen fra 7. april enten digitalt eller på papir i postkassen. I 2022 vil alle motta den fornyede skattemeldingen.

– Den nye skattemeldingen gir deg veiledning og hjelp underveis mens du er logget inn i løsningen, forteller skattedirektøren.

Temaer har erstattet de gamle postene
Postene slik vi kjenner dem fra tidligere er i den nye skattemeldingen erstattet av temaer som hører naturlig sammen:

  • Arbeid, trygd og pensjon
  • Bank, lån og forsikring
  • Bolig og eiendeler
  • Familie og helse
  • Finans
  • Gave og arv
  • Andre forhold

Hvis du endrer et tall, så ser du oppdatert skatteberegning i skattemeldingen med en gang. I skattemeldingen får du veiledning og enkelte svar underveis. Dette gjør det enklere å levere korrekte opplysninger og få riktig skatt. Den nye skattemeldingen vil være tilgjengelig på skatteetaten.no.

En undersøkelse blant de som mottok den nye skattemeldingen i fjor, viste at 4 av 5 mener den ny skattemeldingen er enklere og mer oversiktlig. 90.000 skattytere svarte på undersøkelsen.

– Den nye skattemeldingen gjør det enklere å forstå og sjekke opplysningene. Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler, slik at du betaler riktig skatt, lyder oppfordringen fra skattedirektøren.

Kan få skattepengene tilbake tidligere
Skatteoppgjøret kan, med noen forbehold, være ferdig i løpet av en til to uker etter at du leverer skattemeldingen. For å kunne få skattepenger tidligere er det noen betingelser:

  • Du bruker ny skattemelding
  • Du og eventuell ektefelle må levere skattemeldingen
  • Skattemeldingen din må ikke ha blitt tatt ut til kontroll

– Det er viktig at du trykker på knappen for å levere den nye skattemeldingen, hvis du er opptatt av å få skatteoppgjøret tidlig. Hvis du ikke leverer den, får du skatteoppgjøret tidligst i juni, forklarer skattedirektøren.

Får du restskatt, mottar du betalingskrav først i august.

Samme frist
Leveringsfristen er som før: 30. april for lønnstakere og pensjonister og 31. mai for næringsdrivende.  

Toyota Yaris er Årets Bil 2021

Pressemelding fra Toyota Slettum Bil

Toyota Yaris gikk til topps i bilbransjens prestisjetunge kåring Årets Bil 2021 i Europa. – En fantastisk gledelig nyhet, jubler Henrik Raaden Slettum ved Toyota Slettum Bil.

Det er 59 biljournalister fra hele Europa som sammen kårer vinneren av Årets Bil, blant alle de nye bilmodellene som er lansert det siste året. Når alle poengene var talt opp var det Toyota Yaris som ble Årets Bil 2021 i Europa, i kamp med flere elbilmodeller som for mange var favoritter til å vinne. 

Juryen var imponert over den nye hybridløsningen som var utslagsgivende: -Yaris er den beste allrounderen I denne konkurransen. Hybrid er måten å redusere CO2-utslippene på for kunder som ikke har mulighet til å lade bilen der de bor. Yaris fikk også ros for innpakning og design, sikkerhet og kjøreegenskaper i den nye modellen. 

– Dette er den viktigste kåringen i bransjen, og det er til å få gåsehud av at vi gikk til topps for andre gang med Toyota Yaris. Det er en bil som svært mange nordmenn har gode kjøreopplevelser i hver eneste dag. Den nye modellen har tatt store steg, men samtidig var konkurransen i finalen knallhard og vi turte ikke håpe på seier. Selv om biljournalister har stemt frem bilen, er det alle våre Yaris-kunder vi skal takke for at modellen har blitt en så stor suksess her hjemme, sier Slettum, daglig leder ved Toyota Slettum Bil. 

Årets Bil-kåringen fant første gang sted i 1964 og det er tredje gang Toyota går til topps med en av sine modeller. Årets finalister var Citroën C4, Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Volkswagen ID.3, Cupra Formentor og vinneren Toyota Yaris.

I 2020 var Toyota Yaris den nest mest solgte Toyota-modellen i Norge med 2517 solgte biler.

Fakta om Årets Bil

  • Internasjonal kåring etablert i 1964
  • Juryen som stemmer frem vinneren består av 59 biljournalister fra 22 europeiske land
  • Norsk jurymedlem er Fred Magne Skillebæk, redaktør for elbil24.no i Aller-gruppen
  • Viktige kriterier er blant annet design, komfort, sikkerhet, kjøreegenskaper, pris og miljøegenskaper. Teknisk innovasjon og verdi for pengene er særlig viktige faktorer. 
  • Rangering og poeng i 2021: 1. Toyota Yaris (266), 2. Fiat New 500 (240), 3. Cupra Formentor (239), 4. Volkswagen ID. 3 (224), 5. Skoda Octavia (199), 6. Land Rover Defender (164), 7. Citroen C4 (143)
  • Toyota vant kåringen i 2000 (Toyota Yaris), 2005 (Toyota Prius) og 2021 (Toyota Yaris)

Kilde: caroftheyear.org

Gaver fra Lions club

Pressemelding fra Lions club

Den lokale Lions-klubben på Røros har ca. 30 medlemmer, men vi ønsker klart at flere
kommer til. Medlemskap i Lions innebærer et aktivt engasjement for å hjelpe andre og en
mulighet for den enkelte til personlig utvikling og inspirasjon i et miljø preget av vennskap og entusiasme. Vi er politisk og religiøst nøytrale, og vi står sammen om de humanitære verdier og mål som gjelder for ethvert Lions-medlem i ethvert land.

Når vi samler inn penger går 100 % til hjelpetiltak. Utgifter til drift av organisasjonen dekkes
av medlemskontingenten. Hovedinntektene er fra Neksalg, tulipan aksjon, Rørosmartnan og Julemarkeds-helga.

Flere av våre planlagte aktiviteter i 2020 ble avlyst eller sterkt begrenset.
Styret i Lions Røros har besluttet å dele ut følgende som i hovedsak er overskuddet etter vår aktivitet i koronaåret 2020:
• Kr 30 000 som et engangsbeløp til utstyrssentralen på Røros. Pengene benyttes til
innkjøp av aktivitetsutstyr til gratis utlån til barn og unge i Røros kommune.
• Kr 10000 til to gutter som har flyttet inn i Strømmehagaen barne – og ungdomsbolig.
Pengene skal benyttes til innkjøp av utstyr og hjelpemidler til boligen.