Personvernerklæring

Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder for Rørosnytt AS og Torik AS og tilknyttede publikasjoner og tjenester. Denne erklæringen skal være med å styrke tilliten til våre publikasjoner og gi våre brukere bedre innsikt i hvordan vi behandler personopplysninger.

Hvorfor lagrer vi informasjon

Vi lagrer informasjon for å kunne kjenne igjen brukerne våre og for å kunne tilpasse tjenestene vi tilbyr. Vi ønsker å utvikle oss slik at vi kan forbedre tjenestene gjennom og forstå hvordan de brukes. Vi beregner brukerantall og trafikk. Vi bruker Google Analytics til webstatistikk på våre nettsider. Google Analytics er konfigurert til å ikke samle personopplysninger, herunder å anonymisere IP-adresser. For en oversikt over hvilke informasjonskapsler som Google Analytics bruker, hva de brukes til og hvor lenge de brukes se denne linken: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Hva vi ikke gjør med informasjonen

Vi selger eller deler ingen personopplysninger videre med andre, bortsett fra når vi er pliktig til å gjøre dette som følge av en norsk lov.

Annonser

Annonser vist på våre nettsider samler inn informasjon om visninger og antall klikk. Denne informasjonen lagres på vår egen server. Denne informasjonen deles med annonsørene. Det samles ikke inn personopplysninger knyttet til denne innsamlingen. På noen av våre nettsteder brukes det målrettet annonsering via Google sitt annonsenettverk. Ved innføringen av den nye personvernloven vil vi fortsette med visninger av annonser via Google sitt nettverk, men slå av muligheten for målretting. Slik at annonsene vises med bakgrunn i innhold på våre nettsider og geografisk. Dette kan bety at annonsene fra Google sitt nettverk kan virke mindre relevante enn tidligere.

Samtykke

Vi ber ikke om samtykke på våre nettsider, da vi anser de opplysningene vi samler inn som lite sensitive. Vi mener fortsatt du som bruker har krav på å vite hva vi bruker opplysningene til. Hvis noen av våre nettsider innhenter opplysninger som krever samtykke etter den nye loven, vil dette innhentes ved hver enkelt tjeneste.

Rett til innsyn

Enhver som ber om det, har rett til å be om innsyn i sine personopplysninger. Hvis du ønsker innsyn i hvilke personopplysninger vi har samlet om deg, sendes en henvendelse til support@rorosnytt.no.

Internkontroll

Vi gjennomfører internkontroll av våre rutiner to ganger årlig slik at vi skal ha kontroll på hvordan vi bruker personopplysninger. Dette er en gjennomgang med ledelse og alle ansatte. Redaktør ved de ulike publikasjonene har ansvaret for denne gjennomgangen med sine ansatte. Dato for internkontroll er 1.6 og 1.12 eller påfølgende arbeidsdag om dette er på helg.

Avvikshåndtering

Hvis vi mistenker at noen personopplysninger har vært misbrukt eller ved andre avvik fra personvernloven vil vi melde dette inn til datatilsynet innen 14 dager.