Nytt tilbud i nye lokaler (+)

I februar 2020 startet brødrene Leotrim og Kushtrim Krasniqi Fjellregionen Renhold AS. Lite visste de da at Norge om kort tid skulle bli stengt ned på grunn av pandemi. Men det har gått bra med bedriften gjennom pandemien. Nå er brødrene på plass i nye lokaler i det tidligere Telebygget, og i februar starter de med et nytt tilbud. Brødrene synes de hadde flaks som startet rengjøringsbyrå da de gjorde det.

– Vi visste jo ikke i februar at pandemien skulle slå. Vi prøvde oss ut. Det gikk det bra. Så kom pandemien. Men vi fikk jo mere jobb da. Det var mer desinfisering. Det ble bare et pluss for oss. Det var positivt for oss på en måte, mens det var negativt for de fleste, sier Leotrim Krasniqi som er styreleder i Fjellregionen Renhold AS.

Nytt år

Bedriften startet 2022 med å flytte inn i nye lokaler, og i løpet av februar blir tjenestene utvidet med drop-in bilpleie. Brødrene forteller at det blir alt innen bilpleie både polering, og innvendig og utvendig vask som for eksempel dyprens og skinnrens. Leotrim og Kushtrim gleder seg til å komme i gang med det nye tilbudet.

Mens man venter på at bilen blir ferdig blir det muligheter til å ta en kaffe på kantinen å se på TV eller bruke internett. Til bilpleieavdelingen er det laget en egen hall.

Leotrim og Kushtrim Krasniqi er glad for at Fjellregionen Renhold nå er på plass i nye lokaler.

Vekst

Daglig leder for Fjellregion Renhold AS, Kushtrim Krasniqi er veldig godt fornøyd med veksten som bedriften har hatt.

– Det er helt urealistisk. Det har gått så bra og så raskt. Kundene tar oss så godt imot, og da får vi motivasjon til å fortsette, sier Kushtrim.

Bedriften har også investert i en ny bil hos Toyota Slettum Tynset. Begge bilene som firmaet har nå er elektrisk.

– Vi tenker jo på miljø, sier Kushtrim.

Bedriften tar på seg oppdrag i hele Fjellregionen. De har vært i Koppang, og har mange oppdrag på Tynset og Røros.

– Der det trengs stepper vi opp, det er ikke noe å si på det, sier daglig leder. Han legger til at de tar på seg alt innen renhold, fra byggvask, prosjektvask, daglig renhold og kontorvask.

Bedriften har i dag fem ansatte. En som i mange år har drevet bilpleiefirma i Oslo, kommer til Røros og skal hjelpe til med oppstarten av bilpleien.

– Han kan alt innen det, så da får vi en ekspert på det også, sier Kushtrim.

-For tiden har vi en konkurranse på Facebook der det er mulighet til å vinne vask av bilen, sier Leotrim.

Informasjon om oppfriskingsdose til deg som er nærkontakt

Pressemelding fra Røros kommune

Du kan fremdeles ta oppfriskingsdose selv om du er husstandsmedlem eller øvrig nærkontakt til en påvist covid-19 smitta person.

Hvis du tar oppfriskingsdose i perioden du er definert som nærkontakt til smittet person, må du være oppmerksom på dette:

  • Hvis du selv blir smittet og får infeksjon før det er gått en uke,  må du ta en ny oppfriskingsdose etter den gjennomgåtte infeksjonen.
  • Om du velger å avvente oppfriskingsdosen i perioden du er definert som nærkontakt, og ikke har blitt påvist smittet, kan du få din oppfriskingsdose på drop-in tilbudet som alle andre.

Se mer om drop-in tilbudet her: Drop in for koronavaksine i februar

Konkurranse: Hva vet du om ukas lokale nyhetsbilde ?

I Rørosnytt sin nyhetsquiz får du fem spørsmål fra nyhetsbildet den siste uken. Svar på spørsmålene kan sendes på mail til tove@rorosnytt.no innen søndag 30. januar kl 18.00. Svar på spørsmålene finner du i nyhetene på Rørosnytt.no

Spørsmål 1: Hva er det nye navnet til Amneus Boghandel?

Spørsmål 2: Når er Kom deg ut-dagen?

Spørsmål 3: Når startet Widerøe sine flygninger til Røros igjen?

Spørsmål 4: Hvor mange står på søkerlisten til å bli ny kommunalsjef for helse og omsorg i Røros kommune?

Spørsmål 5. Hvem skrev ordfører Isak V. Busch brev til på mandag, der han ba om at Widerøe skulle inviteres til å fly mellom Røros og Oslo ?

Har du svart riktig på alle spørsmålene er du med i trekningen av en Bergstaden kalender for 2022 av Ragnhild Bjerkan.

Premien

Widerøe inn for landing (+)

Widerøe er tilbake på flyruta mellom Oslo og Røros, og klokken 16.20 gikk Widerøes femtiseters DASH-8 300 inn for landing. Det er dette flyet, som nå skal trafikkere ruten. DASH- 8 300 vil ikke ha problemer med å lande eller ta av med passasjerer i alle setene, selv om det er islagt rullebane slik som nå.

Samferdselsdepartementet har inngått en midlertidig avtale med Widerøe for å sikre kontinuitet på FOT-ruten Røros-Oslo. Avtalen gjelder ut mars måned, med mulighet for forlengelse ut april. Samferdselsdepartementet har satt i gang arbeidet med en ny konkurranse for en avtale på 5-7 måneder med virketid fra 1. april 2022. Lengden av denne avtalen er basert på reglene for flyrutekjøp ved plutselig driftsavbrudd. Mens avtalen på 5-7 måneder gjelder gjennomfører så departementet en ordinær FOT-anskaffelse for ruten Røros–Oslo med varighet til 31. mars 2024. Kontrakten vil da utløpe samtidig med de øvrige FOT-rutene, og ruten kan inngå i anskaffelsen for perioden med avtaleoppstart 1. april 2024.

– Vi er veldig glade for å være tilbake på Røros, selv om det er midlertidig nå i første omgang. Det var trist da vi måtte forlate sist, og vi håper at vi kan levere et konkurransedyktig tilbud på litt lenger sikt også. Når vi kommer i gang på så kort tid, så har vi ikke mye tid til å selge billetter, og vi håper at folk vil kaste seg rundt og booke en billett til hovedstaden så raskt som mulig. Vi skal få ut nyheten om at vi flyr til vår kundebase, og håper at vi kan generere salg inn til Røros også, sier kommersiell direktør i Widerøe Christian Skaug.

WIF36 landet på Røros lufthavn føre oppsatt rutetid. Så tok det av igjen på rutetid. Widerøe er godt i gang. Foto: Gudbrand Rognes.

Januar-rekorder for døgnnedbør (+)

Januar har bydd på mye vær, og det er satt en rekke rekorder for nedbør og høyeste temperatur målt i januar måned. Trøndelag satte 18 nedbørsrekorder. Tre av rekordene ble satt i Røros kommune.

Håsjøen – Solgløtt kom det like mye nedbør 14. januar i år, som 31. januar i 2005. Begge datoene kom det 18,9 mm nedbør. Målingene startet i 1998.

Ved Røros lufthavn ble det satt ny januar-rekord for døgnnedbør 14. januar, da kom det 19,5 mm. Forrige rekord er fra 4. januar 2004, da det kom 12,0 mm nedbør.

I Sølendet ble det satt ny janaur-rekord 13. januar 2022. Den nye rekorden er på 26,5 mm. Den tidligere rekorden ble satt 15. januar i 2012, da kom det 17,2 mm med nedbør.

– Det har vært en våt januarmåned mange steder fordi det har vært en hyppig passasje av lavtrykk fra vest mot landet vårt. På toppen fikk vi ekstremværet Gyda rundt midten av måneden, sier klimaforsker Jostein Mamen ved Meteorologisk institutt.

En værstasjon i Skjåk i Innlandet, ofte omtalt som Norges tørreste kommune, fikk 52,2 millimeter nedbør på 24 timer 13. januar. Men det var Trøndelag som fikk flest stasjoner med rekordhøyde nedbørsmengder. Meråker i Trøndelag fikk 83,5 nedbør 13. januar, og nærmest doblet rekorden fra 2006 da det kom 48 millimeter nedbør på 24 timer.

Røros lufthavn. Foto: Tove Østby

Stengt på grunn av uvær

Fylkesvei 705 Brekken – Stugudal er stengt på grunn av uvær. Været er i ferd med å roe seg, og veien vil trolig bli åpnet i løpet av formiddagen.

Fv 6538 rundt Tamneset er også stengt på grunn av uvær. Her ventes det at vegen vil bli åpnet om relativt kort tid.

Oppdatering13.30 Fylkesvei 705 er åpen for trafikk. Dermed er det ingen stengte veier i vårt område.

19 nye smittede (+)

I går fikk 19 personer med folkeregistrert adresse Røros bekreftet covidsmitte. Det er nå registrert 316 smittede i Røros siden pandemien startet. Antall smittede siste 14 dager er 130.

I Norge ble det registrert 24.288 i går. Fremover er det veldig usikkert hvordan smittetallene vil bli. PCR-testing trappes ned, og vi går over til selvregistrering av positive tester. 

Antall innleggelser øker nå litt mens antall som mottar intensivbehandling og antall i respirator fortsetter å synke. Røros har nå større smittetrykk enn nabokommunene på norsk side av Riksgrensen, mens Härjedalen har noe høyere smittetrykk.