Flere passasjertog på Rørosbanen

Fra tirsdag 21. mai 2024 får Rørosbanen tilbake sitt daglige tilbud med seks avganger hver vei. Økning i antall passasjertog har vært et ønske både fra passasjerer og SJ en stund. Flytting av all godstrafikk til Rørosbanen etter at ei jernbanebru ble ødelagt under ekstremværet Hans har til nå satt en stopper for det. Fra 21. mai vil den nå reparerte jernbanebrua i Gudbrandsdalen være i bruk igjen.

– Dette er fantastiske nyheter for alle våre kunder langs denne strekningen, og vi skal feire med deilige kringler fra Huldra bakeri til alle våre passasjerer, sier en smilende administrerende direktør i SJ Norge, Rikke Lind.

Strekningen Trondheim-Hamar ble kraftig påvirket etter at ekstremværet «Hans» tvang frem færre avganger, samt mye buss for tog.

– At togene nå skal gå som normalt igjen er fantastiske nyheter for alle i regionen, og jeg vil takke Bane NOR for samarbeidet og innsatsen med gjenåpningen av Randklev bru, sier Lind. 

– Dette har vært en utfordrende periode for både oss og våre kunder langs Rørosbanen. Alle ansatte gleder seg nå stort til igjen å kunne ønske velkommen til alle reisende. SJ Norge ønsker både faste og nye kunder hjertelig velkommen om bord på toget. For mer detaljert informasjon om togtrafikken fremover, sjekk sj.no, sier Heidi Spjøtvold som er ansvarlig for SJ Norges personale i Hamar, Dombås og Åndalsnes.

Om SJ Norge // SJ NORD

SJ er et svensk, statlig eid og kundefokusert selskap, som i mer enn 160 år har tilbudt togreiser og kundeopplevelser i egen regi og i samarbeid med andre. Vi er den største togoperatøren i Norden og den eneste som driver togtrafikk mellom Skandinavias tre hovedsteder. Hver dag reiser rundt 150.000 kunder med noen av våre 120 togavganger fra våre 291 stasjoner.

Etter anbudsrunde, i regi av Jernbanedirektoratet, ble SJ Norge i juni 2019 tildelt Trafikkpakke 2, Nord. SJ Norge startet trafikken ett år senere, 8. juni 2020. 

Alle strekningene spiller en viktig rolle i det norske samfunnet og i mange nordmenns liv. Trafikkpakken er spredt over et stort geografisk område og inneholder, i tillegg til Dovre- og Nordlandsbanen, fem andre togstrekninger – Raumabanen, Rørosbanen og Meråkerbanen.

Dette innbefatter blant annet togtilbudene som er kjent som Trønderbanen (Steinkjer – Trondheim- Røros / Oppdal) og Saltenpendelen Rognan – Bodø). Togtilbudet markedsføres under navnet SJ NORD.

Klar for klubbskifte

Den folkekjære Rørospresten Harald Hauge har takket ja til en ny stilling som prest i Slagen menighet i Tønsberg. Han avslutter dermed sin gjerning som sogneprest i Røros. Hauge er flere ganger foreslått som biskop. Det var mange som ventet at han ville stige i gradene i Den norske kirke, men Hauge sier han helst vil være sogneprest. Flyttingen vil skje i høst. 

Harald Hauge intervjuet av Tore Østby

Dette intervjuet ble gjort i går kveld, og bare for å ha nevnt det: Rosenborg vant 1-0. Harald Hauge kom til Røros som prest Harald Hauge lover å holde kontakten med Røros også etter at han og familien flytter.

Harald Hauge intervjuet av Tore Østby

Harald Hauge er og har vært og er en sterk og populær prest på Røros. Han har vær del i mange svært dramatiske hendelser, både triste og hyggelige.

Harald Hauge intervjuet av Tore Østby

Harald Hauge har i sitt virke hatt stor betydning for mange. Verdt å trekke fram spesielt, er hans sterke engasjement for skeive og transpersoner. Det engasjementet ble født under undertegnede sitt velkomstintervju med Hauge da han kom til Røros som ung ny prest.

Harald Hauge intervjuet av Tore Østby

Harald Hauge er en svært populær prest på Røros, som har bestemt seg for å flytte på seg. Han forlater dermed en av Norges mest kjente kirker, med en høyt plassert prekestol.

Harald Hauge intervjuet av Tore Østby

Harald Hauge forlater Røros, for å bli prest i Slagen menighet i Tønsberg. I høst holder han sin siste gudstjeneste på Røros, like før han kommer til gudstjeneste nummer 1000.

Harald Hauge intervjuet av Tore Østby

To gull til Rørosbedrifter

Rørosrein og Røroskjøtt har sikret seg gullmedaljer i NM Kjøttprodukter. Begge bedriftene vant gullmedalje i NM med kåring 14. mai. Rørosrein tok gullmedalje med tørket reinsdyrkjøtt, og Røroskjøtt sikret seg gullmedalje for fenalår helt

NM kjøttprodukter arrangeres hvert år med kåring av Norges beste kjøttprodukter inndelt i ulike klasser. Det er et bredt dommerpanel satt sammen av Norges beste kokker og fagfolk i bransjen. I år ble det dømt over 600 produkter.

Gullmedaljen henger svært høgt og er en stor utmerkelse.

Rørosrein AS er en bedrift tuftet på sørsamiske tradisjoner med bakgrunn i den samiske reindrifta på Røros. Det er en familiebedrift drevet av reindriftsutøvere. Å ta vare på reinkjøttet har lange tradisjoner, bedriften produserer kjøttprodukter i samisk tradisjon, men også produkter med mer moderne produksjonsmetoder. Bedriften har vunnet mange priser og utmerkelser tidligere for sine produkter – nå også gull i NM

Produktet tørket kjøtt, er laget på tradisjonelt vis, tørrsalting og tørket i utetemperatur. Det er tørket på sen vinter – vår i den tørreste årstida slik tradisjon er. Tørket reinsdyrkjøtt er veldig næringsrikt, det inneholder mer proteiner og næringsstoffer enn annet tørket kjøtt samt vitamin B6 og vitamin B12. I tillegg inneholder det taurin, noe som tilsettes i den populære drikken «RedBull» for å øke yteevene og konsentrasjon.

Om produktet sier dommerene:

«Fantastisk flott tradisjonsprodukt. Godt balansert smak. Passe salt. God spisbarhet. Jevnt tørket. Mørt. Fin råvare. Ser flott ut. Dyp og fin farge. Jevn snittfarge.»