I dag er det 75 år siden Rørosingene gikk ut i gatene for å feire at andre verdenskrig var over. Konrad Galåen foreviget toget i Kjerkgata. Den unge Rørosingen var student ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Der hadde han startet midt under krigen i 1943. Han var hjemme på Røros, da gledesbudskapet kom, og han hadde et kamera med seg.
Det var betydelig tysk nærvær på Røros under krigen, med leir i Gjøsvika. Okkopasjonsmakten hadde endret mye her, og blant annet lagt jernbanen gjennom sentrum.
Konrad Galaaen dokumenterte begivenheten for ettertiden. I årene som fulgte markerte han seg som formgiver i 43 ved Porsgrunds Porcelensfabrikk. Hans mest folkekjære arbeider er serviset Spire og en rekke fargesterke relieffer. Hans lange karriere ved Porsgrunds Porselænsfabrik startet med en konkurranse:
«I 1947 inviterte Porsgrunds Porselænsfabrik keramikkavdelingens elever til en konkurranse om dekorative vaser i porselen. Hensikten med konkurransen var å sondere terrenget for å finne nye talenter til bedriften. Med «Vase» vant Konrad Galaaen førstepremie og 100 kroner, og et annet utkast resulterte i innkjøp og 50 kroner. Konkurransen ble en døråpner for Galaaen. I løpet av sin karriere ved Porsgrunds Porselænsfabrik deltok Konrad Galaaen ved en rekke internasjonale utstillinger, deriblant Triennalen i Milano (1954/1960) og Design in Scandinavia (1958). I 1962 fikk han gullmedalje på den internasjonale keramikkutstillingen i Praha for en stor relieffutsmykning i chamotte.» (Store Norske Leksikon).
I etterkrigstiden satte også en annen ung Rørosing sitt preg på formgivingen i Norge. Det var Eistein Sandnes, som arbeidet for en rekke av tidens ledende designbedrifter; Magnor, Stavangerflint og Porsgrunds Porselænsfabrik.