Film-suksess for Arnfinn og Tullingdal

Filmen Tullingdal The musical er blitt en suksess i hele Trøndelag. Så langt har filmen hatt 22 visninger, 19 av dem har vært utsolgt. Nå vises Tullingdal på flere kinoer i Trøndelag.

Tullingdal The musical er en spinnvill musikalfilm med Øystein Dolmen, Elisabeth Andreassen, Arnfinn Strømmevold og mange flere. Filmen følger general Carl Gustaf Armfeldts kamp for å bygge ballettakademi i fjellbygda Tullingdal. 16. mai ble Tullingdal-musikken lagt ut på strømmetjenester.

Tullingdal hadde premiere i Tydal før påske. Etter mange utsolgte forestillinger i Tydal i løpet av påsken ble filmen vist på Røros 9. mai . Deretter er det flere steder i Trøndelag som har hatt besøk av Tullingdal, blant annet ble den vist i Ålen 17. mai. Fremover kommer filmen til Meråker, Frosta, Brekstad, Ålen og Malvik. Det skal også være to forestillinger i Trondheim. Tullingdal er også populær i Stjørdal der det har vært forestillinger og det settes opp to nye ekstraforestillinger.

Mai-snøen kom likevel

Det er en årlig tradisjon med snøvær på Røros i mai. Ofte har sluddbygene feiet over oss på 17. mai. I år ble 21. mai dagen. Lufthavnsjef Gudbrand Rognes fanget uværet på Røros lufthavn like før DAT sin ATR-42 tok av, og satte kursen mot Oslo lufthavn Gardermoen.

Video: Gudbrand Rognes

Da de første snøfnuggene falt over Røros i dag, kunne det set ut til at brannvesenet skulle få en travel dag. Årsaken til fenomenet er temperaturforskjellen mellom takene og nedbøren, som fører til umiddelbar fordamping.

Heftig fordamping på takene på Røros i dag. Foto: Tore Østby

Null tippemidler til Røros

Nå er spillemidlene fordelt i Trøndelag. 354 prosjekter innen anlegg for idrett og fysisk aktivitet deler potten på 273 millioner kroner. I år går ikke en eneste krone i tippemidler til Røros.

Spillemidler er betegnelsen for overskuddet fra Norsk Tipping som går til samfunnsnyttige formål. Spillemidlene til anlegg for idrett og fysisk aktivitet er fordelt av hovedutvalg for kultur i Trøndelag fylkeskommune. 

Hovedutvalgsleder Jan Grønningen, er veldig fornøyd med årets rekordtildeling, som gjør at differansen mellom søknadssum, og hva hver enkelt får tildelt, minker betraktelig. 

– Ventetida for å få tildelt spillemidler blir i tillegg redusert og flere anlegg kan bli realisert raskere. Dette gjør at innbyggere i ulike aldre kan få enda bedre tilbud innen idrett og fysisk aktivitet i sitt område, sier Grønningen. 

32 av kommunene i Trøndelag har søkt om spillemidler. Årets søknader er en god kombinasjon mellom anlegg som er tilrettelagt for organisert aktivitet og egenorganisert aktivitet. Det er flest søknader i kategorien ordinære anlegg, som er idrettens tradisjonelle anlegg, og friluftslivsanlegg. Her finner vi idrettshaller, skyteanlegg, friluftslivsanlegg, idrettshus, fotballanlegg og lignende.

Blant nærmiljøsøknadene finner vi enklere anlegg i nærmiljøet. Her er det søknader om aktivitetsområder, anlegg for diskgolf, ballflater, friluftslivsanlegg og lignende.

Det er stor forskjell mellom de 38 kommunene i Trøndelag når det gjelder tildeling av tippemidler i år. Det er seks kommuner som ikke er tildelt tippemidler i år. Det er Frøya, Heim, Leka, Røyrvik, Rennebu og Røros. Trondheim og de andre byene får mest penger.