Lokal bandhistorie: Funky Fjellfolk

Dette er en serie hvor vi presenterer lokale band fra musikkhistorien i regionen. Tekst og bilder er hentet fra boken “Ett…to…! Bandhistorie for Nord-Østerdalen og Røros-regionen 1948-2016” skrevet av Sindre Hagen og Per Roar Øian og utgitt i 2016. 

– Regionens desiderte funk-mestere

Bandet oppsto i 2012 og eksisterer fortsatt(skrevet i 2016, red. anm.) – og er et funk- og discoband bestående av musikere fra hele regionen.

Initiativtaker til bandet var Simen Nyhus, som mens han var bosatt i Trondheim spilte i et lignende band sammen med bl.a. Vegar Bekken fra Os. Etter en telefon- og mailrunde i januar 2012 var et band stablet på beina. Etter en noe treg start viste det seg snart at bandet hadde livets rett. Den store debuten kom på Livestock i 2013 hvor publikum satte stor pris på det som dundret ut gjennom høytalerne. Det ble konsert på Livestocl både i 2014 og 2015 også.

Spillejobbene har vært på firmafester, korpsstevner, festivaler og egne konserter. 

Bandet spiller både funk- og discolåter fra artister som Earth, wind and fire, Michael Jackson og Stevie Wonder for å nevne noen.

To energiske vokalister i front bidrar til at bandet skaper en god stemning med sine velkjente coverlåter. Under Livestock i 2013 uttalte en publlikummer at Funky Fjellfolk spilte vekk Gore-Tex-een under skoa hennes, da hun ikke klarte å stå stille når bandet spilte. 

Besetning:

Vegar Bekken fra Os, vokal

Ane Linn Hagaas fra Røros, vokal

Erik Roll fra Røros, gitar

Tore Reppe fra Haltdalen/Alvdal, tangenter

Tommy Dalbakk fra Rendalen, bass

Håvard Dahl fra Røros, trommer

Magne Erik Røe fra Tylldal, trombone

Jon-Erik Gjelten fra Tynset/Alvdal, trompet

Morten Tømmermo fra Namsos/Røros, trompet

Olav Korssjøen far Tynset/Vingelen, saksofon

Simen Nyhus fra Alvdal, saksofon

Vil sikre at alle barn og unge skal kunne delta i en fritidsaktivitet

Kommunestyret besluttet på sist møte å bevilge 200.000 til å opprette et fritidsfond som skal sikre at alle barn og unge skal kunne kan delta på en fritidsaktivitet uavhengig av foreldrenes økonomi.

Forslaget kom som et tilleggsforslag fremmet av Isak V. Busch på vegne av Ap og SV.

– kommunen har en målsetting om at alle barn i kommunen skal ha mulighet til å delta i en fritidsaktivitet uavhengig av foreldrenes økonomi, sa Busch.

– Prisene på mat og strøm øker, og rentene går opp. Dette rammer mange barnefamilier direkte, som nå er nødt til å prioritere knallhardt. De fleste vil prioritere mat og strømregninger foran deltakeravgifter på fritidsaktiviteter. Sånn kan vi ikke ha  det, fastslo Busch.

Videre understreket ordføreren ytterligere verdien av deltagelse i fritidsaktiviteter for å motarbeide utenforskap og styrke tilhørighet.

Retningslinjer for tildelinger fra et slikt fond vil bli behandlet i en egen sak i løpet av året. 

– Det er viktig at vi får noen klare retningslinjer på  hvordan dette skal fungere i praksis, for vi ønsker  også å unngå en stigmatisering som mange føler på når de må be om hjelp. 600.000 mener vi er et forsvarlig beløp å bruke på disse tiltakene, sa  Busch.

Kunstvandring i Fjellheimen

Bli med på kunstvandring i Nordgruvefeltet fra 1. juli.

Du vil få mulighet til å oppleve kunsten på stien fra Kongens til Rødalsgruva når kunstnerne Bente M. Strømmen og Arve G. Lønnum inviterer til en vandring gjennom kunsten sin.

Langs stien blir det plassert ut kunstverk. Kunsten er laget av Bente, Arve har laget tekster til, og Martin Fossen står for fotografier.

Dette er fjerde året de har kunstvandring i gruveområdet. 

Ideen om kunstvandringen fikk Bente for over 20 år siden, men det var først under pandemien at ideen ble tatt frem igjen, da  koronarestriksjonene  gjorde det vanskeligere å møtes. Det var  da att ideen om en kunstvandring fikk fornyet aktivitet.

På vandringen vil man få se keramikk laget med rakuteknikk. Raku-keramikken kjennetegnes ved sin svarte eller tomatrøde glasur og perforerte, tykke skåler. I USA ble raku-teknikken populær i 1950- og 1960-årene. 

Til årets kunstvandring har Bente laget ny kunst som er blitt til i verkstedet i hytta som Bente og Arve har på Rugldalen. En viktig del av prosessen er brenningen av rakuleiren.

Rakubrenning av leire. Foto: Martin Fossen.