Mannskaper fra Røros Røde kors hjelpekorps er på vei inn i Femundsmarka, for å hente turgåere ut av området. Turgåerne tok kontakt med politiet, da de gikk seg litt vill.
Vi har løpende kontakt med turgåerne, og har opplysninger om at de er i fin form. Vi har GPS-posisjoner, og vi oppfatter situasjonene som udramatisk, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Solfrid Lægdheim til Rørosnytt.
Det er mørkt, klarvær, svak vind og -13 grader i området, der turgåerne befinner seg. De forventes å være hentet ut fra området om kort tid.
Røros kommune er i ferd med å bygge opp en teststasjon for Covid 19 på Vauldalen. Dette gjøres, for å imøtekomme kravene fra regjeringen om testing ved passering av grensa. Fra mandag 18. januar kl. 17.00 blir det obligatorisk å teste seg på grensen for personer som har oppholdt seg i et område med karanteneplikt.
– Vi er nå godt i gang med å etablere teststasjon på grensa ved Vauldalen. Vi fikk beskjed om dette fredag ettermiddag, og i løpet av helga er det jobbet iherdig med mange involverte for å få dette på plass. Dette skal vi løse! Vi er nå i dialog med Helsedirektoratet om detaljene. Teststasjonen skal være på plass innen onsdag 20. januar, skriver Røros kommune på Facebook.
Trygstad Bakeri og Konditori har forsynt rørosinger, hyttfolk og tilreisende med bakevarer siden 1906. I dag, 16. januar fyller bakeriet 115 år. Det var Edvard Nicolai Trygstad som startet opp bakeriet i 1906. Fortsatt er bakeriet i Trygstad-familien, i dag er det oldebarnet Anita Trygstad som er driver.
Edvard Nicolai Trygstad kom til Røros høsten 1899, han var født i Tromsø i 1877. Edvard var 22 år gammel da han kom til Røros. Det var en ung, men erfaren baker med mesterbrev som kom til Røros. Edvard flyttet til Røros fordi han hadde fått jobb som bestyrer av Engzelius`bakeri i Finnveta. Dette var starten på en bakerihistorie på Røros.
I januar 1906 startet Edvard sitt eget bakeri, Trygstad Bakeri Og Konditori. I dag er bedriften en av Røros eldste. De første lokalene til bakeriet var i underetasjen på Totalsalen, og i Rammgården. Utsalget var i Totalsalen, og bakingen foregikk I Rammgården. Senere var bakeriet i Skanckegården. Trygstad ble raskt kjent for å levere bakervarer av god kvalitet og fikk snart behov for bedre arbeidslokaler.
I 1916 kjøpte Edvard ”Sættemsgården” i Kjerkgata, der bakeriet fortsatt ligger. Der bygde han bakeri med butikk i hovedhuset ut mot gata, og bakeri i annekset. Her satte han opp en gigantisk vedfyrt bakerovn, som skal ha vært den største mellom Elverum og Trondheim.
I huset var også kona Oline og deres åtte barn. Oline var bak disken, og barna deltok med forskjellig annet arbeid. Etter hvert tok sønnen Trygve Trygstad over driften av bakeriet, og utviklet bakeriet videre. Han drev bakeriet i rundt 20 år før Torstein Trygstad tok over. Han og kona Ann Mari drev bakeriet frem til 1999, da tok Anita over familiebedriften. Anita driver i dag det populære bakeriet sammen med familien sin.