Frontal Media med tre nye ansettelser

Rørosfirma dobler kapasiteten og bygger et sterkt fagmiljø 

Tidligere i vår ble det kjent at Sigrid M. Jansen (50) blir ny daglig leder i Frontal Media as. Stillingen kombineres med ansvaret for merkevarebygging i Røros E-verk as med alle sine datterselskap. 

Jansen blir langt i fra den eneste nyansatte i Frontal Media. Fra 1. august får hun følge med hele tre nye medarbeidere. Med dette vokser Frontal Media fra 6 til 10 ansatte, og blir et markant fagmiljø innen kommunikasjon og merkevarebygging.


Tre nyansettelser samtidig

Allerede på sin første ordinære arbeidsdag, viser Sigrid M. Jansen fram det nye teamet i Frontal Media. Fra 1. august er ytterligere tre kvinner på plass i staben; filmskaper Mali Finborud Nøren, kommunikasjonsrådgiver Linda Cathrine Herud og fjelltrainee Erica Hammar. 

Erica Hammar (født 1992) fra Funäsdalen er utdannet innen reiseliv og destinasjonsutvikling. I fjor høst begynte hun som Fjelltrainee for Røros E-verk og har bl.a. vært sentral i arbeidet med utviklingen av «Ren turglede». I høst fortsetter Erica trainee-perioden sin hos Frontal Media, og vil særlig arbeide med utvikling og digital markedsføring knyttet til reiseliv, handel, kultur og opplevelser.

Linda Cathrine Herud (født 1978) er utdannet grafisk designer med videreutdanning innen journalistikk. Linda bor på Røros og har tidligere arbeidet både i Fjell-Ljom og Arbeidets Rett. Hun kommer til jobben som tekstforfatter og prosjektleder i Frontal Media fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Kulturminnefondet. 

Mali Finborud Nøren (født 1973) er utdannet journalist og dokumentarfilmskaper. Hun har bred erfaring med produksjon av film både gjennom sitt eget selskap Ladybird Film, og i arbeid for bl.a. NRK, TV2, TVNorge og Nordisk Film. Med ansettelsen av Mali styrker Frontal Media sin kompetanse innen regi og produksjon av film betydelig.

-Frontal Media har fra før noen av de dyktigste menneskene jeg vet om innen design, web og film, sier nyansatt daglig leder Sigrid M. Jansen. – Nå styrker vi også kompetansen innen tekst, innholdsproduksjon og prosjektledelse betydelig. Det gjør det samlede teamet mer komplett, og virkelig godt rustet til de oppgavene som ligger fremfor oss, fortsetter Jansen.

Storytelling og merkevarebygging


Frontal Media as er et datterselskap i konsern med Røros E-verk as. Røros E-verk har lange tradisjoner for å bygge opp om verdiskaping og næringsutvikling i lokalsamfunnet.  Med soliditeten til konsernet i ryggen satser Frontal Media nå svært offensivt fremover. 

-Vi skal være en sterk og markant ressurs for næringslivet. Vi kan hjelpe virksomheter med utvikling av nye forretningsmodeller, kommunikasjon og storytelling. Vi bygger merkevarer gjennom design, tekst og bilde på alt fra trykksaker og emballasje til web og sosiale medier – og ikke minst film!, forteller Sigrid M. Jansen entusiastisk.

-Hele mitt yrkesaktive liv har jeg arbeidet med næringsutvikling i en eller annen form. Det har jeg tenkt å fortsette med, avslutter Jansen som tirsdag hadde sin siste arbeidsdag i Rørosregionen Næringshage. 

Ren Røros

Frontal Media får en sentral rolle i den videre utviklingen av den nye merkevaren Ren Røros. «Ren Røros» er det overbyggende navnet for tjenester og virksomheter tilknyttet Røros E-verk as med alle sine datterselskap. I vår har innbyggere og fritidsboende på Røros hatt anledning til å bli kjent med begrepet «Ren turglede» gjennom bl.a. finansiering av løypemaskin, tilrettelegging for Barnas Femundløp og samarbeid om familiearrangementet Ren påskeglede på Doktortjønna.

Ren Røros er utledet fra Røros Energi og det internasjonale begrepet Renewable Energy. Ren Røros skal, ifølge selskapet selv, ha fokus på klimateknologi og bærekraft – og handle om å ta vare på og utvikle det beste ved Røros. 

Rørosmeieriet finalist i EMBLA Food Awards

Juryen i den prestisjetunge EMBLA Food Awards har nominert Rørosmeieriet til norsk kandidat i kategorien Årets Matentrepenør.

BRISTER AV STOLTHET

– Dette er stort, sier meieribestyrer Trond V. Lund. Embla Food Awards er en kåring som på kort tid har opparbeidet seg et solid renommé. De legger i sin juryering vekt på det nordiske særpreget, bærekraft både miljøbasert, sosialt og økonomisk. Målet er å styrke kunnskapen om nordisk mat og synliggjøre kvaliteten og menneskene som står bak.

 –Vi står midt opp i en hektisk periode. Skjørostsesongen er i full gang og produksjonen vår på Tolga flyttes nå til det nylig utbygde anlegget på Røros. Vi har medarbeidere som står på fra morgen til kveld. Å motta en slik anerkjennelse for det arbeidet som er lagt ned på Rørosmeieriet siden oppstarten, og som legges ned hver dag, det får hjertet til å briste av stolthet, sier Lund.

Finalen avholdes i Reykjavik 1. juni. Rørosmeieriet vil der konkurrere mot én kandidat fra hver av de nordiske landene, dvs Danmark, Finland, Færøyene, Island, Sverige og Ålandsøyene.

ÅRETS MATENTREPENØR

Prisen går til en person, en bedrift eller en organisasjon som har utviklet noe nytt basert på tradisjonelt mathåndverk, som har bred markedsappell og -potensiale.

JURYENS BEGRUNNELSE

Rørosmeieriet is one of the few craft-based local dairies who have grown from small and local to a national relevant actor with broad distribution. Since their start in 2001 they have challenged and innovated the Norwegians dairy marked and always been true to their food traditions and roots from the Røros area. The recipes they use are older than artificial fertilizers and pesticides, and therefore they think the best and most lifelike commodities are ecological. They have been able to make a range of products from traditional handmade cheese to cow milk bottled on a top modern dairy plant with big success.

EMBLA FOOD AWARDS

De nordiske bondeorganisasjonene samlet under NBC (Nordiske Bondeorganisasjoners Centralråd) står bak prisen som støttes økonomisk av Nordisk Ministerråd. De som innstilles til Embla skal representere det ypperste innen nordisk matkultur og matidentitet. Prisen deles ut hvert annet år og det kåres en vinner i syv ulike kategorier.

Den norske juryen ledes av mesterkokk Even Ramsvik, og består av i tillegg av leder i Bondelag Lars Petter Bartnes, Bondelagskokk Halvar Ellingsen og Anya Seeberg Liaaen, gründer av matmagasinet NORD.

OM RØROSMEIERIET

Rørosmeieriet as ble stiftet 5. januar 2001. Bedriften lager produkter av høy kvalitet, med utspring i rike mattradisjoner fra Røros-traktene og med godt meierifaglig håndverk. Rørosmeieriet er Norges fremste økologiske meieri. Vareutvalget omfatter: 

– Økologisk Røros Smør 

– Økologisk søtmjølk

– Økologisk Fløte

– Økologisk Laktosefri Lettmjølk

– Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 

– Økologisk Syrna Naturell

– Økologisk Syrna Blå 

– Økologisk Røros Rømme

– Økologisk Cottage Cheese

– Økologisk Skjørost

– Økologisk Røros Yoghurt

– Niste Øko mellommåltid

Meieribestyrer Trond V. Lund mottar beskyttet betegnelse for skjørost fra Rørostraktene.

Sommerskolen avlyst

De siste årene har Forskerfabrikken hatt sommerskole på Røros. I år blir sommerskolen avlyst på grunn av manglende påmeldinger. Første sommerskole ble arrangert i 2016.

Forskerfabrikken tilbyr fritidskurs for barn og etterutdanningskurs for pedagoger i barnehage, SFO, og barne- og ungdomsskole. Barna gjør eksperimenter med ekte laboratorieutstyr innenfor kjemi, biologi, fysikk og matematikk.

Her er en oversikt over Forskerfabrikkens sommerskoler i Trøndelag i år:
Juni: Stjørdal, Frøya, Rennebu og Trondheim.

August: Verdal, Steinkjer, Oppdal, Orkdal og Trondheim.



Oppfordrer lag og foreninger om å registrere seg

Røros kommune fikk i 2018 et digitalt register over lag og foreninger på sine hjemmesider. Denne oversikten skal gjøre det enklere for kommunen å nå ut med relevant info til det frivillige lag- og foreningslivet, som for eksempel informasjon om tilskuddsordninger, søknadsfrister osv. En samlet oversikt vil også gjøre det enklere for publikum å komme i kontakt med de ulike foreningene. Lagene/foreningene legger selv inn informasjon om seg selv, og holder denne informasjonen oppdatert. 

-Nå er det meste av årsmøter over, og mange lag og foreninger har fått nye styrer. Vi oppfordrer de som allerede har registrert seg, om å gå inn på hjemmesiden og oppdatere informasjonen under sitt lag/forening. Så oppfordrer vi spesielt de som ikke har registrert seg enda, om gjøre dette innen 1. juni, sier Ane Linn Haagaas som er Kulturkonsulent i Røros kommune.

Her er registreringssiden: https://roros.kommune.no/kultur-idrett-fritid/lag-og-foreninger/

Sommerens trimposter og malmleterposter

Turutvalget i Røros Tur- og Løypeforening har ferdig oversikt over sommerens trimposter og malmleterposter. Trimpostene skal være på plass senest 1. juni, men mange er på plass før den tid.

Malmleterpostene skal være på plass senest 15. juni. Av disse er posten på Kvernskard-toppen allerede på plass.

Deltakerkort for de som vil være med og konkurrere om poeng i jakta på malmleterpostene er å få tak i hos Interssport Røros i Domussenteret. 

Her er en oversikt over trimposter og malmleterposter sommeren 2019:

Trimposter i Røros nærområde sommeren 2019

Postene er intakt i tiden 1. juni til 1. oktober. Premiering ved loddtrekning. Veibeskrivelse er med utgangspunkt i bergstaden Røros. Bok i blå boks på hver post for innskriving av navn, dato og ev. adresse/telefonnummer. NB: Ta med kart og kompass eller bruk GPS.

TURMÅL BESKRIVELSE
Mugg-gruva 886 moh N 6949848 Ø 310503 Fv 30 mot Trondheim. 20 km til P-plass Rugldalen. Vei til venstre over elva Rugla. Brattvollveien mot vest, deretter sti opp til Mugg-gruva, drøyt 2 km i vestsørvestlig retning. 
Røsjøen Gruve (også kalt Rødalen gruve) 859 moh N 6954532 Ø 308484 Fv 30 mot Trondheim. Til venstre ved Orvos. Så bomvei nordover, opp mot Kongens Gruve. Fottur eller sykkeltur vestover 3,5 km til Rødalen Gruve. Alternativt sykkeltur fra Rørosgård: Fv 531 mot Sundet. Til høyre Fv 541 1,5 km til Rørosgård. Bomvei til venstre. Sykkeltur nordover fra Sundet 13 km til Røsjøen Gruve. 
Skistuggu 799 moh N 6940256 Ø 314413 Fv 30 mot Oslo. Ta Femundveien til venstre. Parker, eller ta til høyre ved skilt Skistuggu. Fottur eller sykkeltur drøyt 2 km opp til Skistuggu. 
Varglibusta 841 moh N 6945743 Ø 309150
Posten nord for Litlfjellet 2,3 km vest for Sundet. Fv 531 mot Sundet. Til venstre mot Galåen i veikryss ved Sundet. 200 m opp bakke. Ta til høyre ved gammelt sommerfjøs og følg Prestvollveien. Deretter vei og sti ca 3 km vestover forbi Prestvollen. Våte partier. Tilrår fjellsko eller gummistøvler. Posten ved siden av stien 200 m før Varglibusta.
Stikkilsdalskrysset 763 moh N 6943607 Ø 317929 Fottur eller sykkeltur. Falundveien fra Rundkjøringa. Ta til høyre til Småsetran Start fra P-plass. Bomvei i østlig retning. Posten i krysset mellom vei til Stikkillsdalen og Skåkåsen. Ca 3 km en vei.
Avholdshytta 813 moh N 6942427 Ø 317361 Bomvei fra Småsetran som posten ovenfor. Følg DNT stimerking til høyre ovenfor veibommen. Totalt 2 km en vei.
Skåkåsstenen 832 moh N6940184 Ø 320482 Lang fottur, eller sykkeltur. Hvis sykkel, samme vei som til ovennevnte Stikkilsdalskrysset. Deretter til høyre mot sør fram til Skåkåsvollan. Sti mot sør ca 600 m til kjempestor stein. Hvis fottur følges DNT- stimerking over Skåkåsfjellet, til høyre i bakken ovenfor veibommen. Begge alternativ er ca 8 km fram til steinen. 
Mølmannsdalsgården 638 moh N 6938467 Ø 318663 Fra rundkjøringa Falunveien østover. Etter 200 m Dalsveien til høyre, 3 km fram til veibom ved start Mølmannsdalen. Sykkel eller fottur etter bomveien, 3,5 km fram til Mølmannsdalsgården. Alternativ fra bommen, kultur og natursti, 4 km til gården.
Fjellkjerka på Enersvola 882 moh N 6947457 Ø 316195 Utgangspunkt P-plass ovenfor Røros Hotell. I starten felles blåmerket skiløype og rødmerket sti mot øst. Kjerkstien tar til venstre fra skiløypa ved Høydebassenget, mot nordøst,. Totalt 5 km  opp til Fjellkjerka. Alternativt sykkel, Fv 31 retning Brekken og Sverige. Første bomvei til venstre merket Erlidalen. På veiens høyeste punkt, vei til venstre nordvestover opp til Fjellkjerka. Totalt 6 km fra Røros Sentrum. 
Bersvendsåsen Vardhøgda 798 moh N 6945509 Ø 313877 Utgangspunkt P-plass ovenfor Røros Hotell, ved Konstknektveien. Samme sti som til Enersvola i begynnelsen. Etter passert lysløype, sti til venstre mot nord, retning Bersvendåsen. 1,5 km til posten.
Qvintushøgda 911 moh N 6949417 Ø 322989 Posten på fjelltopp mellom Olavsgruva og Klettjønna. Fv 31 retning Brekken og Sverige. Til venstre etter ca 6 km, vei mot Storwartz og Olavsgruva. 900 m km i fjellterreng nordvest for Olavsgruva, eller 700 m nordøst for Storwartz leirskole.

Malmleteren sommeren 2019 

Postene er utplassert i perioden 15. juni til 20. september. Veivalg fram til postene beskrives fra Røros Bergstad. Kun ettveivalg tilhver topp beskrevet. På hver post er det en blå boks med registreringsbok. Bli med i konkurranse om poengjakt: Hver post gir poeng etter vanskelighet. For å bli blant de 5 beste i poengjakta kreves besøk på alle 10 postene. Premieutdeling på senhøsten. Alle som har levert inn deltakerkort blir invitert.Ta med kart og kompass på turene og gjerne GPS! Fotokurransen som ble startet forrige sommer fortsetter i 2019. På Facebook er det opprettet en gruppe under navnet Malmleteren. Her kan de som ønsker å delta i konkurransen dele sine bilder fra Malmleter-turene med de andre i FB-gruppen. Informasjon og regler for fotokonkurransen kommer i gruppen før postene blir satt ut. Beste bilde blir premiert og kommer på deltakerdiplomene.

TURMÅL VEIBESKRIVELSE
Kvitmannen 1036 moh.  nord for Vauldalen N 69633410   Ø 346230 Fv.31 mot Sverige. Etter Brekken 7,5 km til hyttevei venstre side mot nord. Helt til topps til Jervbekkhåmmåren. Sti nord mot Kvitmannen, 3 km til foten av fjellet. 1,5 km nordover fjellryggen fram til toppen.
Vigelpiken 1361 moh  N  6943137 Ø 343594 Fv.31 mot Brekken. Ved Aursunden til høyre ved Botnet, mot P ved Øvre Bottenvollen. (Bomvei, selvbetjening.) Fottur, følg vei mot Tufsingen innsjø. Merket sti til høyre når Tufsingen kommer til syne. 8 km fottur mot sørøst til toppen.
Gråhøgda 1543 moh  Hummelfjellet N  6927631   Ø 307717 Fv.30 til Os. Ta Fv.28 til venstre, 3,5 km sørover. Fjellveien til høyre opp forbi Halvmilenget til bom ved foten av fjellet.  Fottur langs vei helt til topps, 5 km.
Kvernskardet 1128 moh Varden på toppen. N 6934402  Ø 316447 Fv.30 sørover. Etter 1 km Fv.702, Femundveien, til venstre. Etter 0,5 km til høyre, opp til P ved Skistuggu. Løypetraseen vestover 500 m, deretter sti sørover 7,5 km. til toppen.
Kjøliskarven 1288 moh N 6976814 Ø 326843
Fv.30 nord til Ålen. Til høyre mot Reitan stasjon. Bomvei videre i retning Tydal. 13 km til P ved Jensåsvollene. Sykkel-/fottur 3,5 km på vei nordover til Nedre Kjølitjønna. Sti nordvest 1 km til Kjøligruva. Deretter 2 km nordvest til toppen.
Falkhøgda 1151 moh Nord for Vangrøftdalen N 6952474 Ø 293000 Fv.30 sør til Os. Fv.753 til høyre mot Dalsbygda. Ved Smedåsen Vangrøftdalsveien mot vest. Bom fra Løvli. Falkveien til høyre etter 12 km. Nordover til Falksætran, P-plass før setervollen. Falkhøgda ligger 2,5 km øst for setervollen. 
Vardhøgda 964 moh Sør på Tjurrudalsmana N 6950255 Ø 30680 Fv.30 sør til Os. Fv.753 til høyre mot Dalsbygda. Vei til høyre mot Setersjøen før Østgård. Bomvei fra Bekketrøa. Vei på vestsida av Setersjøen til P ved Haugsvollen. Kjerrevei/sti mot nordvest deretter rett nord til Vardhøgda. Fin turvei 4 km.
Nørderhogna 1202 moh  N 6939473 Ø 290708 Fv.30 sør til Os. Fv.753 til høyre mot Dalsbygda. Vangrøftveien mot vest ved Smedåsen. Bom fra Løvli. Derfra 5,5 km til Skarvdalsveien (bru over Skarva) 5 km sør til P ved Skarvstua. Sti sørøst 4,5 km til Hogna. Stien på vestsida.
Tynsethøgda 1304 moh Nord for Nordre Sålåkinna   N 6910 775 Ø 319186 Fv.30 sør til Os. Til venstre Fv.28, 22 km til Narbuvoll. Til høyre ved kirka, bomvei sør 8,8 km til bru over elv. Sti østover 1 km til foten av fjellet. 1,7 km øst-nordøst til toppen
Elgpiggen 1604 moh  N 6897255  Ø 310315 Felles turopplegg søndag 11. august. Nærmere info. senere. Fv.30 sør til Tolga. Fv.26 øst til Øversjødalen. 200 m forbi Holøydalen Kirke. Til høyre mot Søndmør, fortsett bomvei 3,8 km til Orvdalen setergrend. Gå 1,5 km sørover langs traktorveien mot Storlegda. Ta av mot høyre og følg sti 2,3 km nordvestover mot og langs Elgpiggbekken. Derfra 1,9 km sørvest mot toppen uten sti. Runde toppen på sørsida og ta de siste 400 m til toppen fra sør .

Husk båndtvang og lukk alle grinder!