– Drømmen min er å bli musiker

Under Røros Kulturskole sitt Vårslepp del 1 ble Kristine Tronsmo Gjemse tildelt 10 000 kroner fra Bergljot og KES Lunds minnefond. Kristine var med på Vårsleppet som elev ved Røros kulturskole og visste ingenting om at hun skulle bli tildelt stipendet.

-Hva passer vel bedre enn å dele ut en pris til en ungdom som er usedvanlig talentfull og dedikert til musikk her på Ungdommens Hus. Det må være en flott plass å gjøre akkurat det denne kvelden, sa prisutdeler Nils Graftås.

Minnefond

Bergljot og KES Lunds fond ble etablert i forbindelse med KES Lund sitt 65 års jubileum som dirigent og musiker på Røros. KES Lund var en betydelig kulturpersonlighet. Han ble født i 1899 og døde i 1981. Han sto for undervisning og opplæring av de fleste barn og unge på Røros i en periode fra 1933 – 1977. Han elsket å jobbe med barn og unge, men han jobbet også mye med voksne. Han dirigerte de fleste kor og korps i hele regionen. Han hadde også sterke bånd til korpsbevegelsen i Trondheim blant annet, og da særlig til Heimdal Musikkorps.

KES Lund sitt fond ble etablert med hensikt å hedre familien Lund sin innsats i Røros distriktet. Fondet ble etablert i 1979. Siden den gang er det blitt utdelt midler jevnlig fra fondet. Midlene fra fondet skal brukes innenfor Røros kommune til oppmuntring og hjelp for unge musikere under 20 år som viser interesse for og har behov for undervisning, instrumentkjøp, stipend, deltakelse på kurs, musikkleir eller lignende. Det kan søkes om maksimalt 10 000 kroner. Styret av fondet består i dag av Nils Graftås som leder for kulturskolen, Arne Drøyvollsmo som representant for Røros Skolekorps og Christian Elgåen som representant for Røros Janitsjarkorps.

Ifølge Nils Graftås hadde det kommet inn mange veldig gode søknader til årets utdeling, og det var vanskelig å velge en vinner.

– Vi har valgt ut en som får stipendet. Vedkommende har i sin relativt unge alder gjort mye både i kraft av å delta i aktiviteter knyttet til kulturskolen, men også på egen hånd. I søknaden til stipendet så poengteres det at vedkommende har behov for utstyr, og det er mye av det som de andre søknadene har gått på, for å kunne videreutvikle seg selv og også kunne bidra enda mer til samfunnet med å rundt å spille for folk både for seg selv og sammen med andre. Vedkommende har gjort mye og stått på scenen mye. Og står også på scenen her i dag. Vi har den store æren av å dele ut 10 000 kroner til videre utvikling, arbeid og utstyr til Kristine Gjemse, sa Nils Graftås.

– Jeg ble så overrasket, sier Kristine Tronsmo Gjemse.

Det betyr veldig mye for Kristine å få stipendet. Hun får muligheten til å bruke pengene på utstyret hun trenger slik at det blir enklere å reise rundt med bedre anlegg.

– Drømmen min er å bli musiker. Komme langt med musikk, sier Kristine.

Hun begynte med sang og instrument før barneskolen. På kulturskolen har hun blant annet deltatt på sang og ukulele. Stipendet skal Kristine bruke på et PA-anlegg.

Kristine Tronsmo Gjemse som fikk en overraskende kveld på Vårslepp ble intervjuet av Radio Trøndelag etter at hun hadde fått stipendet.

Fra slottet til Tullingdal

Arnfinn Strømmevold har kommet tilbake til Røros etter å ha mottatt kongens fortjenstmedalje. Han er litt preget av begivenheten, og aller mest av å ha hatt dronning Sonja som borddame under middagen. 

9. mai vises suksessfilmen Tullingdal: The musical med Arnfinn Strømmevold i hovedrollen, i Falbergetsalen på Storstuggu. 

Politibetjent i filmen og komponist av all musikken i filmen, Lars Gunnar Lien, fikk audiens hos medaljøren i ettermiddag, sammen med Rørosnytt. Audiensen fant sted i en Rolls Royce, der medaljøren var under reakklimatisering etter dronningopplevelsen.

Lars Lien og Arnfinn Strømmevold intervjuet av Tore Østby

Fikk Mega-sjanse og grep den

Kristin Bendos er butikksjef ved Coop Prix Haltdalen. Dit pendler hun fra sitt hjem i Ålen. Første august blinker hun den andre veien når hun kommer inn på fylkesvei 30 og kjører mot Røros. Hun fikk tilbud om å bli butikksjef ved Mega Røros, og hun ville ikke laMega-sjansen gå fra seg.

Kristin Bendos intervjuet av Tore Østby

– Vi er veldig fornøyde med å få på plass Kristin Bendos som butikksjef ved Coop Mega Røros. Hun har mange år med erfaring som butikksjef, og får svært gode skussmål fra der hun har vært tidligere. Kristin er kundeorientert og en leder som går foran, og vil bygge videre på det gode grunnlaget som er lagt av sin forgjenger, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Hun begynner i jobben 1. august og tar over etter Arve Strid, som går av med pensjon etter 38 år ved Coop Mega Røros.

-Arve har gjort en fantastisk jobb, både i å utvikle butikken, være en god og tydelig leder, samt gjennom å yte god service til kundene. Han har også bygd opp en av landets beste butikker på lokalmat, og vært sentral i arbeidet med å la lokale produsenter få vist frem produktene sine. Nå får han tid til enda flere fjellturer, med hund, fiskeutstyr eller hagla. Det er vel fortjent, sier Vik-Mo.

Coop Mega Røros økte omsetningen med 4,5 prosent til 86 millioner kroner i 2024. 

Coop Midt-Norge hadde en omsetning i 2024 på 9 milliarder kroner og er landsdelens største handelsbedrift. Samvirkelaget har 2900 ansatte og driver 131 butikker i 28 kommuner fra Rana i nord til Røros i sør.

Hun begynner i jobben 1. august og tar over etter Arve Strid, som går av med pensjon etter 38 år ved Coop Mega Røros.

– Arve har gjort en fantastisk jobb, både i å utvikle butikken, være en god og tydelig leder, samt gjennom å yte god service til kundene. Han har også bygd opp en av landets beste butikker på lokalmat, og vært sentral i arbeidet med å la lokale produsenter få vist frem produktene sine. Nå får han tid til enda flere fjellturer, med hund, fiskeutstyr eller hagla. Det er vel fortjent, sier Vik-Mo.

Coop Mega Røros økte omsetningen med 4,5 prosent til 86 millioner kroner i 2024. 

Coop Midt-Norge hadde en omsetning i 2024 på 9 milliarder kroner og er landsdelens største handelsbedrift. Samvirkelaget har 2900 ansatte og driver 131 butikker i 28 kommuner fra Rana i nord til Røros i sør.

Elden 2025 søkjer gamle og nye deltakarar

Pressemelding fra Elden:

Musikkspelet Elden har i løpet av 30 år utvikla seg til å bli ein bauta i Norsk teater- og
spelsamanheng. Det er spel som settast opp overalt i Noreg, men få kan måle seg med
Elden på Røros. I 2025 settes Elden opp i ny drakt, men ny Regissør, nytt kunstnarisk
team, nytt orkester med nye arrangement osv. Det jobbast iherdig med ny scenografi,
og kostymeavdelinga har jobba lenge allereie. 450-500 personar trengs kvart år for å
sette opp dette fantastiske spelet om da kong Karl 12 av Sverige prøvde å ta Noreg i
1718-19, og Karolinarane sin katastrofale mars tilbake over Tydalsfjella som endte i
enorme menneskelege tap.

Ny dagleg leiar Jo Inge Nes og produsent Monika Goodwine ønsker no å samle gamle og
nye deltakarar. Dei treng skodespelarar/ aktører på scena, folk til vakthald, salgsboder,
matservering, parkering og mange andre funksjonar. Så Goodwine oppfordrar alle med
tilknytning til Røros til å melde seg på via heimesia til Elden. “Elden er eit fantastisk
dugnadsløft, og saman skapar vi ei forestilling det ikkje finst makan til i Noreg. Elden er
eit varemerke i regionen” seier ho.

“Vi gler oss til å vise fram plana for 2025, med ny scenografi og design”, seier dagleg
leiar Jo Inge Nes. “Elden har ein modell som eg ikkje har jobba med før, sidan dei kvart
tredje år skifter produksjon”, seier Nes. Han har jobba med Lady Arbuthnott på
Sunndalsløra, som også har like langs fartstid som Elden. “Det at det lagast nærmast
ein ny produksjon kvart 3 år er spennande. Litt meir tidskrevande det første året, men
bra for publikum. Maren Bjørseth hadde regi dei siste tre åra, og det var særs vellykka”,
seier Nes. No er det Tomas Glans som skal forme den nye versjonen. “Vi har store
forventingar”, seier Nes og Goodwine.

“Så no håpar vi at mange vil bli med å skape Elden 2025. Enten via nettsida
https://elden-roros.no/, eller direkte til oss”, seier Monika Goodwine. Du kan også
stikke oppom kontoret i Trevarefabrikken eller generelt ta kontakt.

Filmsuksess vises i Falkbergetsalen

Regissør Svein Hilmo og musikkprodusent Lars Lien har brukt fire år på å skape en spinnvill musikalfilm satt til en fiktiv trøndersk fjellbygd, som kanskje kan minne litt om Tydal. Over alt der filmen er vist, har alle billettene blitt solgt i et rasende tempo. Filmen fra bygda har fått et stort og begeistret publikum allerede, og den 9. mai vises filmen i Falkbergetsalen på Storstuggu.

Det er en stjernespekket forestilling med Arfinn Strømmevold i hovedrollen. Andre kjente fjes på i filmen er Øystein Dolmen, (Knutsen i Knutsen og Ludvigsen) Lars Lien (Tre små kinesere), Elisabeth Andreassen (Bobbysocks) , Arnfinn Strømmevold (Bør Børson), Mona Grudt (Miss Univerce), Harald Morten Bremseth (Kveli Rånes Bremseth Show) og Tore Strømøy (Tore på sporet).