Nytt og brukt i Ullvarefabrikken

Det er snart et år siden Røros bibliotek flyttet ut av lokalene i Ullvarefabrikken. Lokalene har stått tomme frem til helgen 23. og 24. november da ble det arrangert Pop-Up Marked der. Det er Kine Fredriksen som hadde ideen til markedet. For noen år siden arrangerte hun Pop-Up mens hun bodde i Verdal. Hun har i lengre tid hatt lyst til å gjøre det samme på Røros, men det har ikke passet før nå.

Kine forteller at det ble en trivelig helg. Sosialt for de som hadde bord med varer på for salg. Det var en del folk innom som kom med gode tilbakemeldinger. Lokalene har stått tomme i snart et år. Da de ble fylt med varer ble det plutselig liv igjen i Ullvarefabrikken.

Trine Aspås Krog er medarrangør og hun har egentlig lokalene som markedet er i. Det var hennes forfedre som drev Ullvarefabrikken for lenge siden. Da Kine og Trine snakket om loppis og telt ute i sommer kom Trine på at det finnes jo ledige lokaler som de kunne spørre om å få bruke. Så da havnet Pop-Up Markedet der.

Brukt og nytt

Markedet har både brukt og nytt. Derfor er det åpnet opp for de som har litt hobbyartikler og lager ting hjemme, samt de som har lyst til å rydde i garasje, bod, loft, alt som krymper i kleskapet kan samles på samme plass. Derfor er det både nytt og brukt å få kjøpt. I tillegg er det litt kaffe og kaker i kafeen. Det skal være litt for alle.

– Vi håper jo da at det er flere som rydder kanskje spesielt bod, garasje og loft for små ski og sportsutstyr. Vi har også plass til litt småmøbler som lamper og nattbord. Det skal være litt for alle. Lampene som jeg hadde på bordet mitt i helga ble raskt solgt. Det var kanskje ikke det jeg trodde skulle gå først. Nips, alt som man har som står og støver ned og som man har lyst til å bli kvitt, sier Trine Aspås Krog.

Man kan velge om man står som aktiv selger eller om man har et bord. På bruktbordet til Trine er alt priset, der står det pris og vippsnummer på alle tingene. Det går av seg selv. Hun har også en avdeling med nytt der hun har hundeting og promoterer systuen sin der hun blant annet produserer halsbånd.

God plass

I Ullvarefabrikken er det god plass. Det er to etasjer som kan brukes til markedet. Den første helgen ble bare en etasje brukt. Men de har plass til mange flere, og vil gjerne også bruke etasjen under. Det er plass til rundt 40 selgere.

Neste Pop-Up Marked blir arrangert i helgen under Julemarkedet. De som ønsker å delta kan gå inn på arrangementet på Facebook, der ligger det en link som man kan trykke på og komme inn på et skjema der man kan velge antall bord, hvor stor plass man trenger og skrive litt om hva man selger. Det er også hengt opp en del plakater på Staa.

Målet og håpet til Kine og Trine er å få til et marked en gang i måneden så lenge de har lokalene til rådighet.

– Vi kommer nok til å poppe opp igjen en helg i januar og forhåpentligvis i februar. Så får vi se hvor lenge vi får lov til å være her, sier Trine.

Thomas Brøndbo på Høylemmen

Onsdag 4. desember er det klart for Thomas Brøndbos jul på Høylemmen. Den folkekjære sangeren returnerer til Høylemmen i førjulstid. Thomas Brøndbo gjestet Høylemmen for første gang i fjor jul, til stor begeistring fra publikumet.

Julekonserten heter «Heim et annet sted på jord», som også er tittelen på en låt som ble utgitt i 2018 som en hyllest til Den Norske Sjømannskirken. Det å komme hjem til jul er jo det mye av jula handler om – det å samle flokken for julefeiring. Artisten sjonglerer mellom ord som frembringer latter og ord til ettertanke i sin veldig personlig stil.

Atle Auran ved Fjøsakademiet er blitt intervjet i TrønderRush på Radio Trøndelag om konserten. Du kan høre intervjuet nedenfor.

Her kan du høre Du er lys i desember i ekstern lenke

Kjellmarks første konsernsjef

Vegard Aune (51) blir Kjellmarks første konsernsjef. Det fremgår av en pressemelding fra Kjellmark:

Med ansettelsen av konsernsjef, er en viktig brikke på plass for Kjellmark. Kjellmark har vært i stor utvikling de siste årene. 

Vegard Aune tiltrer 1. februar, og blir som konsernsjef i Johan Kjellmark AS, ny leder for all virksomhet i selskapene under Kjellmarkgruppen. Han kommer fra F24-konsernet, hvor han er administrerende direktør i Fram Web.

Entreprenørdrift er Kjellmarks kjernevirksomhet sammen med produksjon i betongfabrikk og huselementfabrikk. I tillegg har konsernet et eiendomsutviklingselskap samt deleierskap i andre virksomheter. Etableringen av en konsernstruktur har pågått den siste tiden for å tilrettelegge for rendyrking av entreprenørvirksomheten og videre utvikling og profesjonalisering av den øvrige virksomheten i konsernet. 

«Vi blir målt og veid mot stadig sterkere konkurrenter, også i fjellregionen, og det settes stadig nye krav og forventninger som vi må møte. Digitalisering og bærekraft er to eksempler på dette. Med Vegards erfaring fra utvikling-, styring og gjennomføring av komplekse prosjekter, samt ledererfaring fra flere større selskaper på laget, vil vi ha kompetanse til å utvikle konsernet til å møte nye utfordringer, og fortsatt være en solid og foretrukket aktør» – sier Tormod T. Kjellmark, styreleder i Johan Kjellmark AS.

Vegard Aune er Rørosing, bosatt i Trondheim. Han har en variert erfaringsbakgrunn, og er kjent for å bygge både lag og selskap. Dette er viktig for Kjellmark, i en tid der konkurransen er hard.

«Selv om det er utfordrende tider i bransjen akkurat nå, har vi en god ordrebok og ser optimistisk på tiden som kommer. Med ny struktur, og flere gode folk med på laget, mener vi at Kjellmark har lagt godt til rette for videre utvikling av virksomheten» sier styrelederen. 

Kjellmark har siden 1948 bygget en lang og stolt historie, og som er viktig å ha med seg inn i nye tider.

– Å bli en del av Kjellmark-laget ser jeg virkelig frem til. Kjellmark har for meg alltid representert initiativ, kvalitet, viktige arbeidsplasser og lokalhistorie. Kjellmark har alltid vært der, også under oppveksten min på Røros. Selv går jeg fra et nasjonalt og internasjonalt operasjonsområde, til det mer lokale og regionale gjennom Kjellmark. Dette fremstår veldig meningsfylt og passer meg svært godt.
Kjellmark har vist kløkt og stabilitet over mange tiår, noe som gir konsernet et interessant utgangspunkt i ei ellers utfordrende tid. Det er ingen tvil om at det sitter mye kompetanse og erfaring i Kjellmark i dag, noe som gjør konsernet robust. Jeg gleder meg til å bli en del av Kjellmark konsernet. Jeg ser fram til samarbeidet med nye kolleger, styret og eierne. Og jeg ser frem til å delta i utviklingen for å skape trygge og bærekraftige arbeidsplasser framover, sier nytilsatt konsernsjef Vegard Aune.

Johan Kjellmark AS er navnet på konsernselskapet etter grunnleggeren. Under Johan Kjellmark AS ligger blant annet entreprenørselskapet Kjellmark AS som nylig konsoliderte virksomheten gjennom fusjon med Støholen entreprenør. Johan Kjellmark AS har også eget eiendomsutviklingsselskap, eget eiendomsselskap, og er medeier i Nidarvoll byggservice AS i Trondheim. Omsetningen i konsernet er på 300 millioner kroner og totalt er det 110 ansatte.

Holdes internert på femte uka

Nagga Hailemichael sitter fortsatt på internert på Trandum nesten fem uker etter at han ble pågrepet ved sitt hjem ved firetiden på natta 31. oktober.

Dommen var ferdig sonet 27. november, og det kan se ut til at Hailemichael nå sitter internert uten rettslig grunnlag. Nagga Hailemichael er i en svært vanskelig situasjon. Firmaet han driver har ingen daglig oppfølging. Regninger forfaller mens Hailemichael ikke har tilgang på data og Nettbak-ID.

Frister for MVA-oppgaver har forfalt, og virksomheten risikerer å bli slått konkurs på grunn av det. På gården ligger kjøtt, etter at grisene ble slaktet like før Hailemichael ble pågrepet. Han frykter at alt dette blir ødelagt. Tømmer han har hugd på eiendommen ligger også på bakken og råtner uten at Hailemichael kan gjøre noe med det. Situasjonen nå, og traumer fra tiden på flukt gjør at Hailemichael nå sliter psykisk. Hailemichael har vært i Norge i 22 år, og har aldri fått noen oppfølging i forhold til de traumene han bærer på.

Det er en frustrert Nagga Hailemichael som fortsatt sitter på Trandum, mens noen av de andre internerte er løslatt.

Nagga Hailemichael intervjuet i TrønderRush på Radio Trøndelag.

Stortinget har sagt nei til å hastebehandle et forslag om amnesti for de 13 asylsøkere fra Etiopia. Alle de 13 er integrert i Norge, og de har vært i landet i mer enn 20 år. Nå skal dette saken opp i kommunalkomiteen, får den skal behandles i Stortinget. En anke på dommen om internering ble avvist i lagmannsretten. Interneringsdommen var ferdigsonet for nesten en uke siden, men Hailemichael er ikke løslatt slik den dommen tilsier. 

Det er et stor engasjement for Nagga Hailemichael på Røros. Alle de politiske lederne i kommunen har skrevet et støtteskriv og bedt om at han får bli i Norge.

Ordfører i Røros Isak V. Busch, som selv har besøkt Nagga Hailemichael på Trandum, er likevel ikke villig til å oppgi håpet om å beholde grisebonden i Høsøien som innbygger i Røros kommune.