Inviterer til åpent næringsmøte

Tirsdag 27. august inviterer ordfører Isak Veierud Busch, kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås og næringskoordinator Elisabeth Wikan Heidtmann til åpent næringsmøte i Storstuggu. God næringsutvikling betinger et godt samarbeid mellom kommunen, næringslivet og samfunnet for øvrig. Tema for møtet er:

  • Sikring av Rørosmartnan 
    Rørosmartnan er et flaggskip for rørossamfunnet som også har store økonomiske ringvirkninger for næringslivet. Men Rørosmartnan er ikke robust nok. I møtet får du høre om og bli med på diskusjonen rundt utfordringsbildet, arbeid som er gjort og tanker om hva vi må gjøre for å sikre at også kommende generasjoner har en Rørosmartna.
  • Kompetanse
    Studiesenter Trøndelag Sør deltar og presenterer hvem de er og hvilke muligheter som ligger i deres tilbud.
  • Fremtidens turistinformasjon i Røros
    Reiselivet er en viktig næring i Røros. Turistinformasjonen gir tilreisende god informasjon, og den er en viktig del av vertskapet for et reisemål. Turistinformasjoner er i stadig utvikling, og trenden med økt digitalisering har for lengst nådd reiselivsnæringen. Også i Røros er det behov for å gjøre justeringer, og i møtet får man være med på diskusjonen om hvordan den fremtidige turistinformasjonen i Røros bør være.

I tillegg vil det bli gitt informasjon om økonomien i Røros kommune og muligheter for næringslivet til å samle ansatte og kunder til hyggelig samvær under VM på ski i Trondheim. En pause med kaffe og god prat med andre næringsdrivende og kommunen blir det også tid til.

Påmelding til møtet inne på Røros kommune sine hjemmesider. Dersom man har spørsmål, kommentarer eller sliter med påmeldingen kan man ta kontakt med næringskoordinator Elisabeth Wikan Heidtmann.

Takk til Røros-samfunnet

Leserinnlegg fra Elden:

Elden har feiret 30 år dette året. Vi startet jubileumsåret med konsert sammen med Røros storband i kirka. Solister fra ulike tidsperioder bidro til både mimring og store musikkopplevelser.

Kostymegjengen som møtes hver torsdag gjennom hele året, har denne sommeren vist fram kostymer på det nye biblioteket.

Illustratør Stian Tranung har tegnet små øyeblikk fra scenelivet bak Elden, og utstillingen vises på Rørosmuseet.

Mal en meter fred har foregått på Doktortjønna, og 145 barn har malt fredsbilder. Disse er montert sammen til et stort fredsmaleri ved inngangen til Rørosmuseet. Prosjektet er et samarbeid med Kunst & Kaos og Rørosmuseet.

Medlemmene i Bergstaden Old Stars, noen av de viktige gründerne bak Elden, forteller historien om Eldens begynnelse i både en tv-dokumentar og en podkast.

Mini-Elden ble i år flyttet på «hovedscenen», noe som medførte publikumsrekord og rekordinnsamling av penger. Inntektene fra Mini-Elden går til et veldedig formål. I år valgte barna at de vel 14 000 kroner som ble samlet inn skal gå til Peder Angels Minnefond.

Live-musikken fra 2023 ble lagt ut på Spotify, der en kan høre Peder Angel Langen Lundquist synge sine kaptein-sanger fra Elden.

Det ble et annerledes år for alle i Elden uten Peder Angel. Vi var sammen om savnet , og vi tok godt vare på hverandre også denne sommeren. En ny kaptein i Vegar Dahls skikkelse ble også tatt godt imot av både frivillige og publikum.

Dette var regissør Maren E Bjørseth og hennes teams siste år på Røros. 12 142 publikummere så Elden i sommer. Noen ble kanskje skuffa over at vi ikke lenger er Norges største spel, men vi kan trøste oss med at vi i hvert fall hadde fulle hus og ga publikum en fantastisk kunstnerisk opplevelse. Vi skal heller ikke bli større. Verken i størrelse på tribune eller flere forestillinger. Vi skal fortsatt satse på høy kunstnerisk kvalitet og varmt vertskap.

Vel 350 aktører står bak Elden. Profesjonelle så vel som frivillige. En mengde antall dugnadstimer, seine nattetimer, latter, vennskap og avskjedstårer ligger igjen på Slagghaugen etter oss. Nå er vi straks ferdige med å rydde opp etter oss. Vi har tross alt spilt midt i en verdensarv. Det skal ikke være spor eller avtrykk etter Elden, kun inntrykk.

Vi takker alle frivillige og profesjonelle aktører, gode samarbeidspartnere som Rørosmuseet, Trøndelag Fylkeskommune, Røros kommune, Sparebank 1 SMN, Rørosbanken, Ren Røros, Røros Hotell, Vauldalen Hotell, Bergstadens Hotel, Røros Auto, Coop Brekken, Rørosmeieriet og Galåvolden gård.

Helt til slutt vil vi også takke deg som har vært med på Elden i løpet av disse tretti årene. Det er mange på Røros som har et eierskap til Elden, Enten med som aktør på scena, eller bak i en eller annen funksjon. Du er en del av Eldens suksess. Husk det – uten dere hadde ikke Eldens eventyrlige historie gjennom 30 år vært mulig.

På vegne av Stiftelsen Elden
Daglig leder
Siri B Gellein