Sommeren på Princess

Dyner, puter, sengesett, gardiner, pynt, håndklær og produkter til barn, er blant varene du finner på Princess i Domus-senteret, hvor daglig leder, Astrid Reistad, er i full gang med å nyte sommersesongen. 

Princess er en landsdekkende kjede med over 150 butikker som tilbyr sine kunder interiørvarer og tekstil. 

I fjor ble butikken for andre år på rad kåret til årets faghandelbutikk i Coop Midt-Norge. Nå er ikke Princess lenger en del av Coop, og er heleid av Princess-kjeden.

Hele Domus-senteret har gått gjennom en oppussing, og Princess byttet lokaler fra første til andre-etasje i desember i fjor. Daglig leder for Princess Røros, Astrid Reistad, er veldig fornøyd med de nye lokalene. 

– Nå er vi i gang her, og vi er veldig fornøyd med de nye lokalene. Her er det lyst og åpent, sier Reistad. 

– Hva selges det mye av på sommeren?

– Det viktigste du har på Røros nå er myggnetting, sier Astrid bestemt, og peker på flere fulle kasser som hun har sikret seg til sommersesongen. 

– Hva gjør du på sommeren når du ikke er på jobb?

– Når jeg ikke jobber prøver jeg å være ute, det er viktig, sier Reistad. 

Noe av det Reistad setter mest pris på med sommeren, er at folk blir i så godt humør.

– En ting som er fint på Røros er at når vi først får finvær så blir folk ekstra bli. Jeg tror vi som bor her setter ekstra pris på varmen, og man merker med en gang at da kommer folk i bedre humør.

Politikerpraten med Rune Hansén Steinnes

Til høsten er det kommunestyrevalg. Vi har snakket med lokale politikere om hvilke politiske saker som betyr mest for dem og om hvordan de tilbringer sommeren.

Rune Hansén Steinnes flyttet til Røros med familien i 2017. I dag jobber han som senior systemkonsulent i Ren Røros Digital AS og er 3. kandidat på SVs valgliste. 

– Hvis du skulle fått gjennomslag for en politisk sak, hvilken ville det vært? 

– Et tiltak mot fattigdom og da spesielt barne-fattigdom.

– Hva fikk deg til å gå inn i politikken?

– Det ble for mye “klaging” rundt middagsbordet. Var på tide å gjøre noe med det.

– Hvordan tilbringer du sommeren?

– Sommeren går med til nødvendige utbedringer og oppgraderinger av hus. Vi får tid til en liten ferietur også, som heldigvis var betalt i februar!

Kvinnedominert selskap i en mannsdominert bransje

– Sportsbransjen er en ganske mannsdominert bransje, men dette selskapet er svært kvinnedominert. Helt fram til rundt 2015, så var det en ren kvinnebedrift, sier Kristin Aasheim fra Friluftsutstyrs-importøren UTE Depot.

– Det er ganske uvanlig i denne bransjen, og det er vi ganske stolte av, er vi ikke det da? undrer Kristin.

– Jo, det er vi, innvender Gabriele Telwest, daglig leder for utstyrs-importøren som holder til på Autotomta. 

Gabriele og broren tok over selskapet etter at søsteren, Ute, tok med bedriften til Røros for 23 år siden.

– Og Fredrik, utrolig nok så trives han her, virker det som, sier Gabriele, eller Gabi, som hun kaller seg selv på selskapets nettsider.  

– Vi passer jo litt på at det ikke blir alt for kjerringaktig, humrer Gabi spøkefullt. 

På selskapets nettsider har alle de ansatte fått sjefstitler. Gabi er sjef, eier og vaktmester. Kristin er innkjøpssjef og markedssjef, mens Fredrik er helt sjef. 

Kjenner produktene godt
Alle som jobber i bedriften er interessert i friluftsliv og bruker selv produktene de selger. Både Kristin og Fredrik driver med hundekjøring, og alle firmaets seks ansatte er mye ute på tur, og er flittige brukere av tur-utstyr.

– Det må være lov å si at det er en av våre styrker. Som leverandør har vi veldig god kjennskap til produktene vi selger. Det at vi bruker utstyret selv gir oss nok en troverdighet, sier Kristin, – Vi er veldig lite pushy i salgene, men vi kan komme med gode anbefalinger fordi vi vet hva vi snakker om.

Gabi nikker bekreftende: – Hvis det er noe vi ikke liker så liker vi heller ikke å selge det. 

Selskapet har valgt å satse på noen få kvalitetsleverandører snarere enn å hente varer fra mange ulike. For den kvinnedominerte utstyrsbedriften er det essensielt at de som jobber der kjenner godt til produktene og leverandørene. 

På spørsmål om de er på utkikk etter nye produsenter og leverandører, svarer Gabi at de for så vidt ikke er det, i og med at de har valgt å bruke noen få utvalgte produsenter, men tilføyer at dersom det er produkter de selv blir begeistret over, kan det hende de velger å ta inn nye produkter.

Født med sykkel
Og det var noe sånt som skjedde i 2017. Inntil 2017 hadde ikke UTE Depot handlet i sykler, men etter at Gabi fant en sykkel hun hadde behov for selv, ble det til at selskapet valgte å ta inn syklene.

– Egentlig begynte det med at jeg var ute etter en bestemt type sykkel som jeg ikke klarte å få tak i her, forteller Telwest, – Da tenkte jeg at siden jeg vil ha en sånn sykkel så kanskje andre vil ha det og, og det var kollegaene mine enige i. 

Gabi er glad i å sykle, og forklarer at på Røros er det fantastiske sykkelmuligheter, mange skjulte perler og fine turmål som både hun og de andre ansatte er flittige brukere av. 

– Jeg har syklet siden jeg var tre år gammel, ler Gabi, og forklarer at i Norge blir man kanskje født med ski på beina mens man i Tyskland blir født med sykkel.