10. desember inviterer Knut Brandstorp rørosbefolkningen til kinosalen i Storstuggu for å takke for alle bidrag han har fått til Gambiaprosjektet.
I over 20 år har Knut Brandstorp besøkt Gambia 33 ganger, for å hjelpe barn med å få skoleplass. Nå ønsker han å takke lokalsamfunnet for all støtten, og skal vise bilder og snakke om sine erfaringer i Gambia.
– Det starter med Røros Sangforening som skal synge en Gambisk velkomstsang, så skal jeg snakke litt om Kunta Kinte og det solsvidde land, og hvordan det har utviklet seg gjennom tidene, sier Brandstorp.
Deretter skal Brandstorp vise bilder fra turene sine til musikk av sogneprest Harald Hauge.
Brandstorp skriver i invitasjonen at han gjerne vil dele med befolkningen den fryden han føler over å se gleden i øynene til dem som får sitt ønske om skolegang oppfylt.
Gjennom sitt arbeid for SOS-barnebyer i 16 år, fikk Knut kontakter i Gambia, og siden har han startet Gambiaprosjektet, som startet med åpningen av barnebyen i Bakote, som ble finansiert av norske speiderpiker .
– Gjentatte besøk ga meg gode følelser, men også noen såre tanker. Hva med alle de barna som sto på utsiden av SOS-paradiset?, skriver Brandstorp i invitasjonen.
I årene Knut har drevet Gambiaprosjektet, har han drevet innsamling av midler på Røros, og er overveldet over responsen og støtten han har fått.
– Rørosbefolkningen har bidratt med 20-50.000 kroner hvert år som uavkortet har gått til skolerekruttering, medisiner og sekker med ris, skriver han.
Gambia er et av verdens minste og fattigste land, med omtrent to millioner innbyggere.
Storparten er analfabeter, fast arbeid er en utopi, prisene stiger, og mange barn er smittet av malaria, uttørring og lider av underernæring.