Torill Wiggen. Foto: privat

Torill og Tor-Einar flytter til Røros for jobb i Kulturminnefondet

Pressemelding fra Kulturminnefondet:

 sommer lyste Kulturminnefondet ut en stilling som rådgiver og fikk 41 søknader. Nå øker Kulturminnefondet bemanningen og ansetter to personer som rådgivere; Torill Wiggen og Tor-Einar Siebke. 

Kulturminnefondet hadde mange godt kvalifiserte søkere fra hele landet, og de to som kommer til Røros flytter begge fra Trondheim for å bosette seg på fjellet. 

– Vi er glade for at så mange anser Røros som et attraktivt sted å bo og Kulturminnefondet som en spennende arbeidsplass hvor de får brukt sin kompetanse. Og så er vi glade for at vi som statlig arbeidsplass å bidra til tilflytting til regionen, forteller Pia Wigtil, assisterende direktør i Kulturminnefondet. 

Hun legger til at begge de nyansatte er på utkikk etter bosted på Røros, og oppfordrer rørosinger som har bolig til leie om å ta kontakt med Kulturminnefondet. 

Torill Wiggen (39) er ikke ukjent med fjellregionen. Hun startet sin lærerkarriere på Tolga i 2004, og hun har skrevet bacheloroppgave i geografi om Røros som verdensarvsted. 

– Jeg gleder meg til å jobbe her med noe av alt det spennende jeg har studert. Jeg synes det er interessant å se hvordan vi kan ta vare på kulturminnene våre, og jeg ser frem til å bidra til at flere kulturmiljøer bli satt i stand, tatt vare på og ikke minst videreutviklet med ny næring, forteller hun. 

Wiggen har trivdes på fjellet før, og gleder seg blant annet til å komme tilbake til en god, kald og snørik vinter. 

– Jeg ser frem til fine turer i fjellet, kanskje komme i gang med stiløping, finne ei dansegruppe eller oppdage en ny hobby! 

Tor-Einar Siebke (31) er opprinnelig fra Nittedal, og han arbeider nå ved Stiklestad Nasjonale Kunstsenter. Han har bachelor i historie og master i både kulturminneforvaltning og arkeologi. 

– Jeg liker godt at jobben gir meg muligheten til å få se enda mer av det mangfoldet av kulturarv som finnes i hele Norge og får muligheten til å komme i kontakt med og hjelpe engasjerte mennesker som ønsker å opprettholde og videreføre denne, sier han. 

Siebke får snart verdensarven som rammer for både bosted og arbeidsplass:

– Det jeg ser fram til ved å skulle bo på Røros er at med min bakgrunn så er det som å få lov til å bo i et levende museum hvor kulturarven og historien er tydelig til stede i hverdagen. Det er noe jeg oppfatter som en ganske unik ting ved Røros og som jeg syns er veldig spennende. I tillegg er jeg også glad i natur og friluftsliv og Røros har jo mer en nok å by på der også.

Tor Einar Siebke. Foto: privat
Facebook
Twitter
LinkedIn