Foto: Forskerfabrikken

Sommerlab kommer til Røros

Pressemelding fra Forskerfabrikken, RørosBanken og Ren Røros:

For 5. gang skal Forskerfabrikken holde sommerskole i Røros og spre realfagsglede til barna i lokalsamfunnet. Målet er å vise at naturvitenskap kan være skikkelig gøy. Deltakerne på Sommerlab får derfor utføre eksperimenter med helt ekte forskerutstyr.

Nytt år – nytt innhold

I år har Sommerlab nytt innhold som fokuserer på miljø, bærekraft og teknologi. Barna skal få teste teori ut i praksis ved å bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje. Alle aktiviteter er bygget rundt målene i fagfornyelsen og FNs bærekraftmål om rent vann, ren
energi og ansvarlig forbruk og produksjon.

Med på laget er lokale krefter, RørosBanken og Ren Røros.

– RørosBanken støtter forskerfabrikkens sommerskole for barn på Røros. Dette gir et positivt tilskudd til barnas tilbud i sommerferien, forteller Ingrid B. Svendsen, Markedsleder i RørosBanken.

– Forskerfabrikkens sommerskole er et aldeles supert tilbud til barn på Røros, og kanskje særlig denne sommeren hvor mange skal feriere hjemme, sier Sigrid M. Jansen markedsansvarlig i Ren Røros. – Vi trenger realfagskompetanse hos barn og unge for å løse klimautfordringene, og vi er takknemlige for å bidra til det arbeidet Forskerfabrikken gjør her.

Gode opplevelser som varer livet ut

Sommerlab er et forskerkurs som går over fem dager i sommerferien. I løpet av en uke skal barn i alderen 9 til 12 år utforske naturvitenskapens spennende verden. Målet er å gi barna dypere forståelse for realfagene, noe de vil ha glede av resten av livet.page1image12543168

– Å oppleve morsomme og spennende eksperimenter og andre aktiviteter som barn, har en langvarig effekt som kan påvirke barns valg av yrke senere. Erfaringene vil de kunne ha glede av hele livet – både i klasserommet, når de skal forstå hva forskning er og for å avsløre «falske nyheter», forklarer grunnlegger Hanne S. Finstad.

Forskerfabrikken har satt seg grundig inn i alle retningslinjer for smittevern i forbindelse med Covid-19 epidemien. Barna skal blant annet deles inn i mindre grupper og deltakerne får utdelt eget utstyr. Det viktigste for Forskerfabrikken er å gi barna en morsom og lærerik opplevelse, samtidig som barna kommer friske og sunne hjem igjen. Hvis det ikke blir mulig å holde fysiske kurs, kan de som ønsker det heller møtes i et virtuelt klasserom sammen med kurslederne og gjøre eksperimenter hjemmefra.

Kurset arrangeres på Røros skole og starter 22. juni.

Facebook
Twitter
LinkedIn