Som eneste reiselivsaktør er Destinasjon Røros invitert til å bli med i et nasjonalt utvalg som skal gjøre Norge til en matnasjon innen 2030.
Olaug Bollestad i Landbruks- og matdepartementet har tatt initiativet til utvalget som skal sikre rekrutteringen til restaurant- og matbransjen i framtida.
– Det er spennende å få lov til å være med på å løfte Matnasjonen Norge. I vår region har vi råvarer i verdensklasse! De er en del av matfatet som blant annet Michelin-restaurantene i Trondheim benytter seg av. I tillegg har vi et godt samarbeid med næringsliv og lokale produsenter som vi kan koble opp mot skolen, for å inspirere barn og unge slik at de selv kan få erfare hvor mye glede det kan ligge i å jobbe med mat, sier reiselivssjef Tove R. Martens fra Destinasjon Røros.
– Når Røros videregående skole får ny reiselivslinje er det også naturlig at man kobler denne opp mot mataktørene i Rørosregionen, og fortsetter samarbeidet mellom matprodusenter og reiselivet, slik vi alltid har gjort, sier Martens.
Utvalget består av blant annet av Brimi-kjøkken, Ryfylkekokken Frode Selvaag, NHO mat og drikke og Norske kokkers landsforening, og blir ledet av administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap, Grete Ingeborg Nykkelmo.