Sirkusdirektør Jan Kjetil Smørdal er klar for å ønske liten og stor til en morsom forestilling på Øra denne uka. Foto: Kata Pasztor

Sirkusmagi på Øra

RS Servicenter

Tirsdag og onsdag denne uka er det endelig klart for sirkus igjen på Øra, men det var ingen selvfølge når sirkus-sesongen startet. 

– Dette kommer du aldri til få til. Disse ordene har Jan Ketil Smørdal fått høre mange ganger i de siste ukene. Dette har han hørt før.

I Ukraina er alle hans tekniske spesialpersonell som vanligvis er Norge nå. For nå er det nemlig tid for sirkus igjen. At sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal er klar for å underholde Røros er intet mindre enn et under. Det er faktisk samme pågangsmot eller ekstrem form for stahet som gjør at han i år kan feire 40 år som artist.

– Det så ganske mørkt ut, for bare noen få uker siden, forklarer Smørdal.

Han referer til den pågående krigen i Ukraina. Der bor nemlig alle hans tekniske ansatte og gode venner. Jan Ketil ble så satt ut av krigen, at han var en av initiativtakerne til å samle inn mat og utstyr til vennene sine der nede. I tillegg til dette satte han seg i traileren og kjørte likså godt alt utstyret helt inn i Ukraina, der han møtte sine venner.

– Dette var et sterkt møte. Mange følelser som jeg ikke klarer å legge fra meg på en stund. Denne tragedien treffer en på en måte man aldri kan forberede seg på, sier Smørdal.

Vel hjemme igjen, har Jan Ketil altså klart det «umulige» nok en gang. Han er nå på veien igjen og reiser rundt og underholder det ganske land. Denne uka er det Røros som står på turnelista.

RS Servicenter