Flere rørosbedrifter er representert på den norske standen under matmessen Grüne Woche i Berlin.
Grüne Woche er en årlig internasjonal messe i Berlin. Landbruks- og hagebruksprodukter blir presentert av produsenter og distributører fra hele verden.
Fra Røros deltar:
Kirsten Pittermann fra Røros hotell
Anita Rennemo fra Galåvolden Gård
Ann-Sofi Skott Svendsen fra Vauldalen Fjellhotell
Morten Basmo Hermo fra Røros Bryggeri
Under regionstanden fra Trøndelag blir flere produkter og råvarer fra Rørosbedrifter blir presentert.
Reinsdyr fra Stensaas på Røros presenterer reinsdyrs gryte med rotgrønnsaker fra Frosta, fjellmandelpotet fra Oppdal med tyttebær og sprø potet med steinsopp.
Blåbæryoghurt & marengs: Blåbæryoughurt fra Rørosmeieriet, rørte blåbær, marengs fra Galåvolden gård og sommerdrøm fra Fjellurt på Røros.
Røros blå fra Eggen gardsysteri. Blåmuggost fra kumelk. Økologisk. Pasteurisert.
Reinost fra Galåvolden gård.
Røros Bryggeri og Mineralsvansfabrikk (blåbær og tyttebær): 1. Perlende tyttebær.
2. Perlende blåbær. Fjellbreeze tyttebær og gin. Røros Akevitt
Krabbeklo fra HitraMat serveres på knekks fra Røros Bakeri
Kyllingrillette fra Norsk Kylling serveres med syltet jordskokk og sprøtt kyllingskinn på knekks fra Rørosbaker’n.
– Vi er stolt over det mangfoldet av matopplevelser vi har å by i Berlin. Vi ser at den norske standen er veldig ettertraktet. Publikum spør etter matopplevelser og de blir veldig begeistret av det vi serverer. Vi er takknemlig for at vi får være her og vi bruker dette til å videreutvikle oss som matregion, sier prosjektleder Brit Melting i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.