Konferanse om Helsevaktbilen (+)

RS Servicenter

4. september 2017 ble en ambulanse erstattet av en akuttbil/legevaktsbil, som ble fast stasjonert på RørosDenne løsningen kom som et pilotprosjekt, og daværende rådmann
Bernt Tennstrand og daværende virksomhetsleder for helse, Bjørg Todalshaug var glad for at Røros var valgt ut til å prøve ut dette,.

– Denne bilen kan både gi akuttmedisinsk behandling og medisinsk overvåkning, noe legevakta ikke har hatt mulighet til tidligere. Akuttbilen vil derfor styrke helsetilbudet i Røros kommune, sa Bernt Tennstrand til Rørosnytt 31. august 2017.

Skepsis var det også på Røros, siden dette pilotprosjektet innebar en ambulanse mindre deler av uka. Etter hvert ble pilotprosjektet en suksess, som ble gitt navnet Rørosprosjektet. Rørosprosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Helsedirektoratet, St. Olavs Hospital og Røros kommune. Fokus har været å videreutvikle samarbeidet mellom spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten og slik effektivisere bruken av tilgjengelige ressurser. Prosjektet skapte raskt forventninger.

Velferdsteknologi
Akuttbilen, som etter hvert skiftet navn til Helsevaktbilen, er godt utstyrt, både med medisinsk utstyr og nyutviklet velferdsteknologi. I bilen er blant annet en lege- robot. Gjennom roboten kan pasienten og ambulansepersonell ha toveis- kommunikasjon med lege, som kan gjøre medisinskfaglige vurderinger.

Prosjektet er omtalt i Nasjonal Helse og omsorgsplan, og prosjektet har blitt presentert for en flere helseforetak og kommuner det siste året. Nå skal det evalueres. Det inviteres til en erfaringskonferanse i Storstuggu 6. – 7. januar 2022. Røros kommune og Klinikk for- akutt og mottaksmedisin inviterer til erfaringskonferanse, som også vil være mulig å følge digitalt.

Til konferansen inviteres ansatte og ledere i helsetjenesten i begge forvaltningsnivåene.