Jo Bjørner Haugom og Axel Barø Aasen. Foto: Svend Agne Strømmevold

Klar for An-Magritt i kveld

I kveld og lørdag spiller Proletarteateret An-Magritt i Storstuggu. Med seg har de rørosingene Axel Barø Aasen og Jo Bjørner Haugom.

Haugom og Barø Aasen spiller henholdsvis Kølfogd Hedström og Konstknekt Johannes, når Proletarteateret med 40 mann fyller scenen i Storstuggu i helga.

– Det er kjempestas å få med hele gjengen her fra Malvik til Røros, men det er et sjansespill uten like, for det er store kostnader knyttet til å gjennomføre en slik oppsetning, men så viser Røros seg fra sin generøse side og fyller to forestillinger, sier Jo Bjørner.

I november hadde An-Magritt premiere i Bruket Kulturhus i Malvik, og nå, etter juleferie og med et nytt år for øyet, er det endelig klart for å ta med teateret til Falklbergetsalen i An-Magritt-forfatterens hjemby.

– Publikum kan forvente seg en spilleglad gjeng som gleder seg til å endelig få spille forestillingen igjen på hjemmebane, sier Axel. 

An-Magritt er historien om oksekjøresken fra Kiempeplassen, som faller for tyskeren Johannes Konstknikt. Proletarteateret setter opp musikalversjonen av Edvard Rønning og Henning Sommerro, fritt etter Falkbergets tekst.

– Vi opplevde et lite mirakel i Hommelvik, skrev Adresseavisen og ga terningkast 5 til teateret.

Torstein Fosmo har regien og Øyvind Jo H. Eik er musikalsk leder.