God stemning når sparkeringen ble åpnet. Gudbrand Rognes, Christian Elgaaen og Tove Martens sittende på sparken. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

Åpnet sparkering

Varaordfører i Røros kommune, Christian Elgaaen, foretok åpning av sparkeringen foran terminalen på lufthavna i dag.

Sparkering er parkering for sparker på lik linje med sykkelparkering, og nå kan du sparke til flyplassen, parkere den trygt, og fly ut i verden uten å bekymre deg for transport hjem igjen.

– Sparking er en miljøvennlig måte å komme seg frem på, og det er bra og positivt for folkehelsa. Sparken har også i vår region lange historiske og kulturelle tradisjoner slik at det er flere som legger til rette at den kan brukes i det daglige er veldig positivt, sa Elgaaen.

Tidligere har Destinasjon Røros lagt til rette for det samme og Tove Martens stilte med sparken som ble brukt under åpningen.

Skiltet for sparkering ved inngangen til terminalbygget. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

– Sparkeringen er for alle og selvfølgelig gratis. Den er lagt på samme sted som sykkelparkeringen er sommerstid og kan benyttes av alle reisende samt for ansatte som ferdes til og fra med sparken sin.  Vi observerer at flere reisende fra regionen benytter sparken før de flyr, det vil nå bli tydeligere hvor den kan parkeres,sa Gudbrand Rognes lufthavnsjef Røros lufthavn/sjefflygeleder Røros TWR/APP.