Spenstig flyakrobatikk

Flyakrobatikk over Røros Lufthavn

I kveld har flere fly og forskjellige piloter vist spenstig flyakrobatikk over flyplassområdet på Røros. Aerobatic Club of Norway har øvingshelg på Røros, og det blir luftakrobatikk både lørdag og søndag også.

I tillegg vil de luftige aktivitetene i all hovedsak foregå over lufthavnen, vest av rullebanen for å unngå de mest tettbygde strøkene. Storwartz vil bli brukt som alternativt treningsområde, men da i god høyde over bakken.

Arrangørene håper på forståelse for den midlertidige økningen i aktivitet og lyd i området.

– Vi vil gjøre vårt beste for å begrense forstyrrelsene og minne deltakerne på viktigheten av å respektere vårt felles nabolag, sier Kjetil Volent i Aerobatic Club of Norway til Rørosnytt.

– Vi på lufthavna gleder oss til akro-helga, og tar det som et kompliment at vi kan huse et slikt arrangement. Dette gir også verdiskapning i lokalsamfunnet, i ei tid på året da det normalt er roligere i bergstaden, sier lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

Flyakrobat inn for landing etter utførte øvelser. Foto: Tore Østby

Stort å innvie scena i studiolokalene i Musikklåven

I morgen, lørdag 25. mai inviterer Musikklåven Røros på Sundet til første konsert noensinne i studiolokalene i låven: kritikerroste Stine Bogsveen kommer for å spille egne låter og hun har med seg Jo Ranheim fra anerkjente Øra Studio i Trondheim på gitar.

Stine jobber med et album som nærmer seg ferdig og som skal gis ut til høsten. På konserten vil låter fra det kommende albumet bli spilt. I tillegg vil andre låter også bli spilt.

Stine synes det er kjempe spennende å være den første artisten som skal holde konsert på scena i studiolokalene i Musikklåven Røros. Hun synes det er spennende å jobbe med driver av Musikklåven, Rune Aalberg Alstad som også er i startfasen med sine prosjekt.

Stine Bogsveen synes det er veldig stort å få lov til å innvie ei scene. Det er første gangen i livet hun opplever det.

Stine Bogsveen skal spille to konserter i Trøndelag i helga. Hun ble intervjuet om konsertene i TrønderRush på Radio Trøndelag i dag.


OM ARTISTEN: STINE BOGSVEEN m/ Jo Ranheim på gitar

Stine Bogsveen er i vinden for tiden etter å ha gjort seg bemerket ved musikkfestivalen og
bransjetreffet Trondheim Calling tidligere i år der hun ble en av juryens utvalgte. Etter å ha vært aktiv musiker hele livet, slapp hun høsten 2023 to singler, og en tredje i januar 2024. Disse følges opp av debutalbumet som kommer våren 2024 og turné til sommeren. Musikken er spilt inn i Øra Studio i Trondheim sammen med produsent Jo Ranheim.

Tekstene dreier seg om den skogfinske kulturarven, natur, kjærlighet og identitet. I
begynnelsen av 2023 fant Stine inspirasjon i sine skogfinske røtter til å sette i gang med et
viseprosjekt på norsk, med flere låter om det å være skogfinsk i dag.

Det ligger an til å bli en magisk konsertopplevelse med akustisk gitar, vakker sang og
meningsfulle tekster i en unik konsertramme i den gamle tømmerlåven på Sundhaugen Gård
nylig innredet som konsertlokale. Det er med andre ord flere spennende ting på gang på Sundet.

Samling for Hjertemarsjen

Søndag 2. Juni arrangeres den tradisjonsrike Hjertemarsjen i Mølmannsdalen på Røros. Det er en rekke lokale lag og foreninger som står bak marsjen, som har stor oppslutning på Røros. Hvert år deltar oppunder 200 mennesker på arrangementet. Organisasjonene

Røros Tur- og Løypeforening, Turutvalget, LHL, Barnas Turlag, Røros Jeger og Fisk, Demensforeningen Røros og Holtålen, Diabetesforeningen og Frivilligsentralen.

Berit Kristin Sevatdal og Birger Due Kvarteig intervjuet av Tore Østby.