Nattåpent for hele familien

Fredag er det aktiviteter og underholdning for hele familien når sommeren settes i gang for fullt under nattåpent. 

På nattåpent omgjøres sentrum til et levende festivalområdet med leker, aktiviteter, ansiktsmaling, diskgolf og musikk fra Bergstaden Old Stars, Don´t Panic  og Jansons.

Et møtested
Leder for Røros Handelsstand, Sigrid Jansen, forklarer at no av det hun selv setter mest pris på med arrangementet er at det har blitt et møtested.

– Det som er så fint med nattåpent, er at nattåpent har blitt et møtested mellom lokalbefolkning, fritidsboende og tilfeldig tilreisende. Nattåpent har blitt et arrangement hvor også mange som bor på Røros går ut etter jobben og kanskje spiser litt, tar seg et glass, besøker butikker man ikke går i til vanlig, og det bidrar til at det blir et hyggelig møtested, sier Jansen.

Det blir utstilling med Harald Risberg hos Kunst og kaos, og Røros Amcarklubb dukker opp i Bergmannsgata.

Premiedryss
Nytt for året er loddtrekning på plattingen.

– I år blir det muligheter for å bløi med på loddtrekning, og da er det sånn at hvis du en eller annen gang i løpet av dagen handler i en butikk som er medlemm i RØros Handelsstands forening, så kan du ta kasselappen, skrive på navnet og telefonnummeret ditt, og putte oppi en kiste fra handelsstanden. Vi har fem kister som vil stå rundt omkring i sentrum, sier jansen. 

Klokken ti blir det trekning, og hovedgevinsten er et gavekort i handelsstanden på 5.000 kroner. I tillegg blir det flere premier, forsikrer lederen i handelsstanden.

Salgsutstilling med Harald Risberg

Risberg hadde et nært forhold til Røros, og er kanskje mest kjent for sine stemningsfulle landskapsmotiver og figurkomposisjoner. Fra 7.-9. juli kan du blant annet oppleve flere av hans rørosmotiver på nært hold når Kunst og kaos inviterer til salgsutstilling i galleriet. 

Harald Risberg (1917-1996) ble født i Åsen, Nord-Trøndelag. Som billedkunstner hadde han et nært forhold til bergstaden Røros og Rørosvidda.

Utstillingen er arrangert av Kunst og kaos i samarbeid med Harald Risbergs familie. 

I samarbeid med Harald Risbergs familie arrangerer Kunst og kaos nå en helt unik salgsutstilling med et godt utvalg av Risbergs motiver fra Røros.

Norwegian kjøper Widerøe

Norwegian har inngått en avtale med WF Holding AS om å kjøpe Widerøe. Avtalen vil gi kundene et bedre rutetilbud, flere valgmuligheter og bidra til å sikre norske arbeidsplasser. Widerøe vil fremdeles bestå som eget flyselskap, med egen merkevare, organisasjon og med hovedkontor i Bodø.

Det skriver Norwegian i en pressemelding torsdag morgen.

For norske passasjerer vil tilbudet bli forbedret blant annet ved at Widerøes omfattende regionale rutenett og Norwegians nasjonale og internasjonale ruter knyttes tettere sammen, slik at kundene kan reise sømløst i begge nettverkene. Widerøe dekker mer enn 40 små og mellomstore flyplasser over hele Norge, blant annet Røros lufthavn, i tillegg til noen større flyplasser i Europa. Norwegian på sin side flyr over 300 ruter til 114 reisemål i Norden og Europa.

Selskapene utfyller hverandre
– Dette er en milepæl i norsk luftfartshistorie. Vi er to norske flyselskap som har levd side om side i mange år, og til sammen kjenner vi luftfartsmarkedet i landet svært godt. Nå vil vi sammen skape et enda bedre og helhetlig tilbud for alle våre passasjerer, og vi ser frem til at kundene kan reise enkelt og sømløst på tvers av rutenettverkene våre, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

De to selskapene har i liten grad overlappende ruter og utfyller hverandre godt. Av til sammen 107 ruter i Norge (Widerøe 85 og Norwegian 22), er kun fem overlappende, ruter som alle betjenes med standard jetfly.

Norsk luftfartshistorie
Widerøe er Norges eldste luftfartskonsern, med hovedkontor i Bodø og administrasjonskontor i Oslo. Selskapet har en flyflåte bestående av i underkant av 50 fly og en markedsandel på norske innenriksruter på rundt 20 prosent målt ved antall passasjerer.

– Widerøe har en snart 90 år lang historie, og vi er garantisten for et fungerende rutenett i Distrikts-Norge. Selv om vi har et solid fotavtrykk i Norge, er vi mindre i en internasjonal sammenheng. Et svært høyt, norsk avgiftsnivå i kombinasjon med en tøff, internasjonal konkurranse gjør det vanskelig for et lite, regionalt flyselskap å klare seg uten en sterk partner. Vi er derfor svært glade for at vi har funnet sammen med Norwegian, og at vi får en industriell eier som ønsker å utvikle selskapene videre. Vi er overbevist om at denne løsningen er til beste for Widerøe, for våre ansatte, og ikke minst for kundene våre, sier Stein Nilsen, konsernsjef i Widerøe.

– Avtalen vil sikre et enda bedre tilbud til passasjerene i Norge, tilrettelegge for en mer effektiv drift som legger grunnlaget for å en sterk, norsk luftfartsindustri med norske arbeidsplasser og ryddige arbeidsvilkår. De to selskapene kan sammen med norske reiselivsbedrifter ha større muligheter til å utvikle norsk turisme. Vi skal sørge for at alle passasjerer får et komplett tilbud, blant annet med vårt attraktive Norwegian Reward lojalitetsprogram, sier Karlsen.

Begge selskapene vil fortsette å ha baser, hovedkontorer og ansatte i Norge på samme måte som i dag, med sine respektive arbeids- og kollektivavtaler. Widerøe vil opprettholde eksisterende avtaler med andre flyselskap.

Den avtalte prisen Norwegian skal betale for aksjene i Widerøe er 1 125 millioner kroner. Endelig pris vil være avhengig av visse vilkår, blant annet justering for Widerøes lønnsomhet i 2023.

Frost med ny pop up-butikk i Kjerkgata

I de gamle lokalene til Min Yndling ved plattingen i gata, åpner Frost en ny sommerbutikk i dag.

I utgangspunktet selges det salgsvarer fra Frost Dame, og avhengig av hvordan salget går, er det mulig også herreklær vil finne veien til den nye butikken.

– Vi så  det sto et tomt lokale her, og det synes vi ikke er noe hyggelig på sommeren når det er masse folk og det er gråpapir i vinduene, sier daglig leder i Frost, Frank Norvik.  

I høst stoppet netthandelen opp, og Frost Dame hadde kjøpt inn varer til en halv million ekstra. Varene fikk de ikke solgt mens netthandelen var nede, og resultatet er at de sitter på et varelager som nå kan finne en mer passende hylleplass i den nye Frost-butikken.

Butikken blir åpen torsdager, fredager og lørdager, og hver dag i perioden Elden spilles. 

Den skal i drives av Therese Saksgård Selboe, som til vanligvis jobber på Frost Proff. 

– Jeg gleder meg. Det blir veldig artig å prøve noe nytt, absolutt, sier Therese, og legger til:

– Jeg er ikke vant til å stå i butikk, og i hvert fall ikke med dameklær, sier Therese, – så dette blir spennende.

Therese forteller at på Frost Proff er det litt roligere på sommeren, og at det dermed er en passende anledning til å teste ut den nye butikken.

– På Frost Proff er det ganske rolig nå, så da er det ganske greit å kunne kombinere det med å kunne stå her noen dager i uka, forklarer Therese.