Rørosnytt utfordrer Mediastorm

Tirsdag utfordret Tynsetingen Rørosnytt til å støtte En hjelpende hånd Fjellregionen. Rørosnytt tar utfordringen og sender stafettpinnen videre til Mediastorm.

Tynsetingen fikk utfordringen av Arbeidets Rett, og støttet organisasjonen med 2500 kroner. Rørosnytt ble utfordret av Tynsetingen på tirsdag, og donerer 2500 til En hjelpende hånd.

– Vi vil gjerne bidra til at flere får en god jul, sier ansvarlig redaktør for Tynsetingen, Liv Maren Mæhre Vold, og sender samtidig stafettpinnen videre til Rørosnytt.

Den frivillige organisasjonen En hjelpende hånd regner med at rundt 50 familier vil kommet til å be om hjelp før jul. 

Initiativet til stafetten kom fra Fjell-Ljom, som donerte 2500 og sendte stafettpinnen til Arbeidets Rett, som donerte det samme og sendte stafettpinnen til Tynsetingen.

– Jeg synes det er bra at det er så mye lokalt engasjement bak en så god sak, sier redaktør for Rørosnytt, Eirik Dalseg.

Fjell-Ljom skriver at styremedlem i En hjelpende hånd, Bodil Morken, sier at En hjelpende hånd allerede har merket økt pågang og at de regner med enda flere inn mot jula.

Organisasjonen En hjelpende hånd i Fjellregionen er en frivillig organisasjon som samler inn penger og mat til folk som trenger hjelp. De har hovedbase på Tynset og har holdt på i sju år.

Røros AP vil ha innspill fra deg til partiprogrammet

Røros Arbeiderparti er i full gang med utarbeidelsen av partiprogrammet sitt, og nå vil de ha innspill om hva som er viktig for deg og din virksomhet.

– Vi vil gjerne at folk skal føle at de har mulighet til å medvirke i de prosessene som ender opp som politiske realiteter, sier Oskar Tørres Lindstad fra Røros Arbeiderparti.

I en e-post som har gått ut til aktører i næringslivet, skriver Tørres Lindstad at vår tids utfordringer krever gode og kanskje også nye politiske løsninger, og at pariet gjerne vil ha innspill fra deg og din virksomhet om hva dere synes er viktig i tiden vi lever i.

– Enten du er industrimagnat, gårdbruker, hotelldriver eller driver din egen virksomhet alene eller sammen med andre, ønsker vi å høre fra deg, skriver Oskar.

– Vi har innfridd på nesten samtlige av de programpunktene som vi gikk til valg på for fire år siden, og iverksatt en prosess rundt de vi enda ikke har fått landet, skriver Tørres Lindstad, – så det burde kunne motivere folk til å komme med innspill.

Videre skriver Tørres Lindstad at det lokale næringslivet kan klappe seg selv på skuldra for dens evne til å skape en god merkevare.

– Vi ønsker å gå til valg på en politikk som videre bidrar til å katalysere og å støtte opp om denne fenomenale næringslivskulturen, sier Oskar.

Fristen for å komme med innspill er torsdag 17. november. 

– Her trenger vi verdiskapning og mangfoldige, kloke hoder som tar oss framlengs inn i framtida og på det viset videreutvikler næringslivet i vår region, sier Tørres Lindstad.

Disse har søkt på stilling som utøvende spesialpedagog i barnehage ved PPT

Stillingen er fast på 50 prosent, og det var fem søkere på jobben.

De som har søkt er:

Birgitte Bjørgmo Nyplass (33) bor på Røros og Jobber for tiden på Røros Hjemmehjelp. 

Ronja Skogås (28) bor på Røros. 

Marit Saanum Mikkelsen (57) bor på Røros og jobber for tiden som Røros Avlaster og støttekontakt. 

Anna Krusell (42) bor i Härjedalens kommun og jobber som lærer.

Sonja Irene Jordet (54) bor på Os og jobber som Pedagogisk leder.

Vi har stått på sidelinja tidligere

– Kommunen har satt seg sjøl på sidelinja i næringsarbeidet tidligere, sa næringskoordinator Elisabeth Wikan Heidtmann på Handelsstandens møte mandag.

Det skal det nå bli slutt på.

Førstelinjetjeneste for næringslivet skal fortsatt være Rørosregionen Næringshage ved Erik Strickert, forklarte Heidtmann til en fullsatt møtesal med næringsdrivende.
Men på spesifikt oppdrag fra politikerne om større engasjement tar kommunen nå grep omkring næringsarbeidet, og spisser kommunikasjonen utad, samt legger føringer for hva som skal prioriteres.

– Vi vil at man skal ta kontakt med næringskoordinator først, før man blir videre i varetatt av næringshagen. Tidligere har vi satt oss sjøl på sidelinja i næringsarbeidet ved at kontakten har gått direkte, forklarte Heidtmann.

Konkrete grep om bruk av næringsfondet, som nå er åpent for søknader er et grep.

– Det er nå disponibelt 400.000 kroner i næringsfondet. Det er ikke mye, og samhandlingstiltak som kommer flere bedrifter til gode er derfor det som vil bli prioritert, fortalte Heidtmann.

Hun vil også at bedrifter som vil ha besøk av henne tar kontakt.

– Jeg har ambisjoner om å besøke minst en bedrift per uke, det er viktig for kommunen å snakke mer med næringslivet, kunnen Hietdmann også understreke. Hun henviste til “gågatesaken” om hvor galt det kan gå om man ikke snakker sammen og er samkjørt.

Bedrifter kan også få fire timer gratis rådgivning i næringshagen, en ordning som er åpen for alle.

Forfattertreff: Inviterer alle skrivelystne

Torsdag 10.11 arrangerer Forfatterforbundet samtidige forfattertreff over hele landet. Lokalt foregår det på Solheim Pensjonat.

Etter at styremedlem i Forfatterforbundet, Jan Erik Øvergård arrangerte forfattertreff på Kaffestuggu tidligere i høst, ble det avgjort at det skulle gjøres et forsøk på å fortsette å tilby en møteplass for forfatterspirer og skrivelystne.

Med mange oppmøtte, var treffet en suksess, og Øvergård sier at han tror det er en underskog av forfatterspirer i lokalmiljøet.

Forfattertreffet er åpent for alle.

Program

1. Velkommen ved Vår Brean Almås, Ida Østby og Jan Erik Øvergård. 

2. Kort om Forfatterforbundet

Ulike typer medlemskap, kontingenter, forsikring, LO.

Kanskje dette er noe for deg? v/Jan Erik.

3. Ole Gunnar Folde:

Novellen som sjanger. Egne erfaringer og litt om vår fremste novellist, Kjell Askildsen. Virkemidler i og oppbygging av novellen.

4. Ida Østby:

Hvordan bygge et univers? Ida utdyper prosessen bak den kommende trilogien sin, med tips om hvordan konstruere en levende og pustende Fantasy-verden

5. Ordet Fritt

Har du noe du har lyst til å si? En kort tekst du vil dele?

Fem minutter pr innlegg.

6. Sosialt, alle kan prate i munnen på hverandre

Det er opprettet ei gruppe på Facebook, der alle oppfordres til å bli med:

https://www.facebook.com/groups/502174651310451

Visit Røros og Østerdalen stiftet: – en milepæl

Tirsdag ble det avgjort at Destinasjon Røros legges ned og Visit Røros og Østerdalen S.A opprettes. Med over 80 eiere trer det nye selskapet i kraft ved årsskiftet.

Det var fullt av både mennesker og entusiasme på det ekstraordinære årsmøtet på Bergstadens Hotel da reiselivsselskapets store omstilling skulle finne sted tirsdag kveld. Det ble med et enstemmig vedtak besluttet at Destinasjon Røros legges ned, og kort etter ble det nye selskapet stiftet.

Kampen om gjesten

Det nye selskapet er et samvirkeforetak som vil favne bredere enn Destinasjon Røros gjorde. Destinasjonsselskapet vil i takt med både internasjonale trender og den nasjonale reiselivsstrategien, tenke mer regionalt og ha en ryddigere selskapsstruktur.

Reiselivsleder Tove R. Martens forklarte hvordan det nye selskapet ville gi større muligheter for samarbeid og et større konkurransefortrinn i kampen om gjesten.

– Vi ønsker å ta en nasjonal og en internasjonal posisjon, men hva er veien videre nå? Jeg har lyst til å understreke at dette ikke er en helomvending av strategien, og det er ingen endring av navn. Det vi gjør er å stifte et nytt selskap, fordi vi trenger en selskapsform som åpner opp for den type samarbeid og engasjement som vi har behov for i regionen, sa Martens.

Artikkelen fortsetter under bilder.

Mange engasjerte møtte opp for det ekstraordinære årsmøtet og det påfølgende stiftelsesmøtet. Foto: Svend Agne Strømmevold.

Lettere å føle eierskap

Styreleder for Destinasjon Røros, Hans Vintervold, var svært fornøyd med stiftelsesmøtet.

– Jeg tror det er kjempebra for hele regionen, aktørene og alle som er opptatt av reiseliv. Det handler om å få hit turistene så de får se hvor flott vi har det her, sa Vintervold, og presiserte at med et samvirkeforetak vil det bli lettere for medlemmene å føle eierskap til virksomheten.

Hotelldirektør ved Røros Hotell, Terje Lysholm, er begeistret for den nye vendingen til reiselivsselskapet.

– Det gikk som forventet. Jeg synes det har vært en lang og ryddig prosess. Det har blitt brukt mye tid for å finne ut hvordan vi skal løse det her, og jeg synes det har blitt veldig bra. Det handler om samarbeid, og hvis alle kan dra i samme retning så er vi på god vei, sa Lysholm.

En milepæl

Ordfører i Os kommune, Runa Finborud, hadde også bare positive ting å si om stiftelsen av det nye samvirkeforetaket.

– Det er utrolig positivt, og godt å se at det er så stort oppmøte. Dette gleder jeg meg virkelig til, sa en engasjert Finborud, – for det er som det har blitt sagt her, at Østerdalen og Røros ikke konkurrerer med hverandre, men vi konkurrerer med andre destinasjoner, og det at regionen da samles under ett destinasjonsselskap, ser jeg på som kjempepositivt.

Aktivt medlem, beundrer av den nye reiselivsstrategien og daglig leder ved Vauldalen Fjellhotell, Jorid Skott Svendsen, hadde også bare positive ting å si.

– Det her er en milepæl, sa Jorid, – Jeg har vært med siden det het Røros Turist- og reisetrafikklag, og har holdt på i bransjen i over 40 år. Jeg har trua på samhandling og samarbeid, for uten hverandre så har vi ingen mulighet. Det er så mange andre store destinasjoner, og derfor må vi rigge oss så vi er klar for framtida.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jorid Skott Svendsen. Foto: Svend Agne Strømmevold.

Over 80 eiere

Blant eierne av det nye selskapet er overnattingssteder som Røros Hotell Gruppen, Bergstadens Hotel, Vauldalen Fjellhotell, Fjällnäs Resort AB, Nordpå Fjellhotell, Steien Hotel, Stor-Elvdal Hotel og KVIKNE Hotelldrift AS.

Arrangementer som har sluttet seg til samarbeidet inkluderer Elden, Vinterfestspill i Bergstaden, Olsok i Tolga, Røros Pride og Opera di Setra.

Blant tilbyderne av opplevelser finner man aktører som Aukrust AS,AS Fæmund, Savalen Hestesenter og Søberg Gård.

Ellers er handelsstand og kunstgallerier representert med flere virksomheter.

I det nye samvirkeforetaket kan også aktører som ikke har reiseliv som hovedvirksomhet delta på eiersiden, og blant disse er blant annet Avinor, Rørosbanken, Coop Midt-Norge, Rema 1000 Røros, Rørosmat SA, Røros Entreprenør AS og Ren Røros representert.

Styret

Styret i det nye selskapet er styreleder Hans Vintervold, nestleder Maren Solvang Johnsen, Kjersti Hagen Risberg, Arne Eggen, Terje Lysholm og Simen Bjørgen. Vara til styret er Nils Martin Tidemann og Gudbrand Rognes.

Foto: Svend Agne Strømmevold.