Fornøyde representanter fra Elden mottok fredag en sjekk på 100.000 fra Equinor. Foto: Svend Agne Strømmevold

100.000 kroner til Elden

Equinor støtter Elden med 100.000 kroner. Fredag ble sjekken overrakt til unge representanter for Elden.

To ganger i året deler Equinor ut støtte til organisasjoner. Denne gangen var det Elden som mottok en sum på 100.000 kroner.

Støtter dugnad og frivillighet

Representant for Equinor, Sverre Kojedal, er godt fornøyd med at det ble akkurat Røros og Elden som fikk støtte denne gangen.

– Jeg har sett hvor mange statister som er med her, hvor mange unge som er involvert, og hvilket dugnadsarbeid som ligger bak. Med basis i det så kunne vi gi Elden støtte denne gangen, forklarer Kojedal.

Equinor forsøker med tildelingene å støtte ungdom og ungdomsaktivitet, og for denne runden så var også inkludering et av kriteriene for å få støtte. 

Endelig i Fjellregionen

Kojedal har et sterkt forhold til Røros med en far som kommer fra Hitterdalen, og har sett Elden cirka ti ganger. Det er nå første gang Equinor støtter noe i Fjelregionen.

– Vi er glad for å ha fått gjort noe på Røros, og det var forsåvidt et selvstendig poeng for oss. Endelig kan vi komme til Fjellregionen, sier Kojedal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Peder Hjort takker Sverre Kojedal fra Equinor for støtten. Foto: Svend Agne Strømmevold

Daglig leder for Elden, Siri Gellein, er strålende fornøyd med støtten, og forklarer at det vil komme godt med i en så stor og dyr produksjon. Spesielt siden det i så stor grad er tuftet på dugnad og frivillighet.

– Det er klart dette er kjempeartig og betyr mye for oss. Midlene vil nok gå inn på det budsjettet som kalles Mat og tiltak for dugnaden og frivillige, så pengene kommer til å gå rett inn der. Dette tenker jeg rett og slett går til en del deilige måltider, for det er 200 som skal spise middag hver dag, og det er ikke billig, sier Gellein.