Håkon Skogstad og Trondheimsolistene kommer til Storstuggu.

Visions of Tango – plateslippturné

I anledning verdens mest kjente tangoutøver Astor Piazzollas 100årsjubileum kommer tangopianist og komponist Håkon Skogstad med plata ”Visions of Tango”. Med seg har han internasjonalt kritikerroste Trondheimsolistene. I morgen onsdag 8. september kommer Håkon Skogstad og Trondheimsolistene til Storstuggu.

”Riffbasert klassisk musikk i argentinske rytmer”

I mitt forrige album, Two Hands to Tango, hadde jeg som mål å utvikle en ny pianistisk spillestil i krysningspunktet mellom klassisk musikk, argentinsk tango og jazz – i stor grad inspirert av det karakteristiske belginstrumentet bandoneón. I Visions of Tango har jeg gått videre med dette ved å plassere pianoet foran strykeorkestret som solist og i duo med fiolin.” 

I tillegg til virtuose og lidenskapelige arrangementer av Astor Piazzollas legendariske musikk, kan Skogstads originalverk Concerto for Piano and String Orchestra anses som riffbasert klassisk musikk i argentinske rytmer. I løpet av fire satser, danser musikken seg gjennom det ildfulle, resolutte og lidenskapelige til det spøkefulle, inderlige og sublime. Pianostemmen er en kulminasjon av klassisk-romantisk virtuositet og tangoens råe og suggererende uttrykk. 

Håkon Skogstad (f.1989) er en prisbelønt norsk pianist og komponist med utdannelse i klassisk piano fra Trondheim, Oslo og New York. Han har spilt konserter i store deler av Norge, samt i USA, Argentina, Tyskland, Østerrike og Sverige. Som ”tangopianist” har han siden 2005 turnert, samt utgitt tre plater med anerkjente ensembler. Hans solo debutalbum ”Two Hands to Tango” (2018), innspilt i New York, har høstet over 30 strålende internasjonale anmeldelser. Skogstad mottok også ”Paul Okkenhaug”-prisen på 100.000 kr. på bakgrunn av plata. 

“…his playing is total precision and full of fiery emotion.”(Dick Metcalf, Contemporary Fusion Reviews), 

“Skogstad’s touch is rich and romantic […] a collection of tasty treats”(George W. Harris, jazzweekly.com),

“Et
 heftig, sensuelt, spennende og ikke minst temperamentsfullt møte med
den framifrå pianisten Håkon Skogstad”,
(Tor Hammerø, Nettavisen), 

”Skogstad reformulerer pianoets rolle i sjangeren og gir det en helt personlig karakteristikk, som han legger til en presis teknisk tolkning som ikke er unntatt subtile improvisasjonsmomenter(Carlos Salatino, Tiempo Argentino)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn