Vidar Kojan Grind. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

Utvikling på Øra avhengig av Bane Nor

For at Røros IL skal få inntektene til å utvikle det 71 mål store området i idrettsparken som de ønsker må det på plass en permanent løsning for bobilparkeringen. Bane Nor står med nøkkelen til utviklingen av det som kan bli Røros nye turistattraksjon.

I gårsdagens formannskapsmøte hadde styreleder for Røros Idrettslag Vidar Kojan Grind og Vegard Harborg en presentasjon om planene for å utvikle Øra som et aktivitetssentrum. 

For at disse planene skal kunne realiseres må det på plass en permanent løsning for bobilparkeringen. I planutvalgsmøtet tidligere i vinter fikk Røros IL en dispensasjon frem til neste sommer for å få omregulert arealet til parkering. 

Inntektene fra en økende bobilturisme er det som i hovedsak skal finansiere utbyggingen av aktivitetstilbudet på Øra og et nytt klubbhus. 

Problemet er at bobilparkeringen ligger på sørsiden av jernbanen og at Bane Nor kan komme med innsigelser som forsinker eller i verste fall stopper omreguleringarbeidet. 

– Det signalet vi har fått er at Bane Nor ser noen utfordringer med å få mer aktivitet på den siden av jernbanen, sier Grind til Rørosnytt.

Vidar Kojan Grind intervjuet av Iver Waldahl Lillegjære.

Røros IL har signalisert at de ønsker hjelp fra kommunen i prosessen med å få på plass en omregulering, og med litt over et år før dispensasjonen løper ut har de ikke et hav av tid til rådighet.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn