Vertshuset. Foto: Svend Agne Strømmevold

Tre lokale aktører nominert til gjeve matpriser

To lokale aktører er nominert til priser når European Region of Gastronomy skal kåre beste vertskap og produsenter. 

Over 300 trønderske aktører har i år sertifisert seg som enten «Host», «Producer», «Event Host», «Host & Producer» eller «Partnerbutikk» og forplikter seg dermed til å produsere, foredle eller servere mat av lokale råvarer.

Årets beste vertskap og produsenter skal kåres. Prisutdelinga foregår under Det Store Festmåltidet i Trondheim spektrum 5. november, og nå er lista over de nominerte klar.

Sju aktører (en fra hver region i Trøndelag) er nominert, og de er nominert av de regionale delprosjektlederne, regionråd, destinasjonsselskap eller ERG-staben.

Fra Røros er Stiftelsen Elden med sin restaurant SLAGG nominert til årets event host, Vertshuset er nominert til årets host, og Coop Marked Brekken er nominert til årets partnerbutikk.