Foto: Tove Østby

Tiltakene for å hindre spredning av koronaviruset videreføres

Pressemelding fra Røros kommune

Regjeringen informerte tirsdag 24. mars at alle tiltakene for å bekjempe utbruddet av koronavirus i Norge videreføres foreløpig til og med 13. april. De samme reglene gjelder også i Røros kommune.

Tiltakene videreføres for å bremse smitten

Strategien som regjeringen har fastsatt er for å begrense smittespredningen. Det betyr at hver enkelt som er smittet maksimalt skal smitte én annen person. Da vil helsevesenet ha kapasitet til å hjelpe alle som trenger det.

– At regjeringen nå har besluttet å videreføre tiltakene til over påske innebærer at vi også i tiden som kommer må leve livene våre annerledes enn det vi er vant med. Mange av oss savner hverdagen, og håper dette snart skal være over. Tiltakene som er satt inn i Norge vil forhåpentligvis hjelpe oss tilbake til en normalsituasjon så raskt som mulig, sier ordfører Isak Veierud Busch.

Ordføreren legger til at mange opplever roligere hverdager nå. – «Tidsklemma» føles ikke like sterkt, og det er en god anledning til kvalitetstid med sine nærmeste. Bruk det for alt det er verdt! Påsken kommer til å bli veldig annerledes enn vi er vant med på Røros, men jeg håper folk får litt av den gode påskefølelsen likevel. Ha det hyggelig sammen med dine nærmeste, ta deg en tur ut og prøv å senke skuldrene, selv om bekymringene er mange og usikkerheten er stor. Vit at det er mange som jobber for å løse de problemene folk opplever og at vi ser dere, og gjør det vi kan for å hjelpe dere.

– Regjeringen har annonsert at de i løpet av uka vil komme en ny tiltakspakke for næringslivet og dette følger vi tett. Ordføreren mottar jevnlig henvendelser fra lokale bedrifter som orienterer om sin situasjon og hva de strever med nå. Dette løftes videre oppover i det politiske systemet så det kan bli fanget opp nasjonalt. Vi oppfordrer også bedrifter lokalt til å bruke kommunes dedikerte e-post som er opprettet for å kunne fange opp spørsmål og innspill vi kan jobbe med lokalt, avslutter Isak Veierud Busch.

Innbyggere, hyttefolk og andre har bidratt for å begrense smitte

– Jeg er glad for at tiltakene i sin helhet er videreført, sier kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås. Så omfattende restriksjoner krever lenger tid for at de skal virke på formålet med å begrense smittespredning. Videreføringen betyr også at innbyggere, hyttefolk og andre i Røros kommune virkelig har tatt grep for å bidra i dette arbeidet, og at vi kan se tegn på at det virker. Det gir oss i felleskap motivasjon for å gå videre. Vi skal i Røros kommune fortsette arbeidet med å forberede oss på en annen situasjon. At vi per nå ikke har noen som har fått påvist smitte, gir organisasjonen tid til å rigge seg for dette på best mulig måte. Vi er fortsatt godt forberedt på ulike områder, ikke minst innenfor helsevesenet. Samtidig har vi også stort fokus på å drive tjenestene og utviklingsarbeidet vårt parallelt med dette. Vi takker også for alle positive henvendelser fra alle som ønsker å bidra, det setter vi utrolig stor pris på, avslutter Kjersti Forbord Jensås.

Hold avstand, vask hendene og host i albuen

Det viktigste vi alle kan bidra med nå er å fortsette å følge tiltakene for hygiene; holde fysisk avstand til hverandre, vasker hendene godt og hoster og nyser i albuen. Ute i det offentlige rom bør vi ha minst en meter avstand til hverandre, og ikke være mer enn fem personer sammen i en gruppe.

Tiltak som foreløpig videreføres til og med 13. april

I Røros kommune gjelder dette blant annet:

 • Reglene om karantene og isolasjon etter kontakt med smittede videreføres. De samme reglene gjelder dersom du har vært på utenlandsreise.
 • Grensen mot Sverige er fortsatt stengt.
 • Oppfordringen mot å unngå fritidsreiser og andre reiser som ikke er nødvendig gjelder fortsatt.
 • Forbudet mot overnatting på hytter og i fritidsboliger i annen kommune enn din bostedskommune opprettholdes.
 • Legesenteret har lagt til rette med en egen avdeling for ordinære pasienter, og en adskilt avdeling for pasienter med mistenkt koronasmitte. Tiltakene med konsultasjon på telefon eller videomøte videreføres også. Det er viktig at alle fortsatt ringer først, for å avtale time før de kommer. Alle skal få den helsehjelpen de har behov for.
 • Tiltakene på helsestasjonen og helsestasjonen for ungdom videreføres.
 • Forbudet mot besøkende på sykehjemmene og dagsenteret gjelder fortsatt.
 • Barnehagene, skolene og sfo er stengt for ordinær virksomhet. Elever og barnehagebarn der begge forelder er i samfunnskritisk arbeid, og enslige forsørgere i samfunnskritiske yrker, skal ha et tilbud.
 • Rådhuset og servicetorget er fortsatt stengt for besøkende, men vi er tilgjengelig på telefon og e-post. Det samme gjelder øvrige virksomheter som er helt eller delvis stengt for besøkende.
 • Forbudet mot arrangementer, kultur- og idrettsaktiviteter gjelder fortsatt. Det samme gjelder tiltakene for virksomheter i serveringsbransje, treningssentre, svømmehaller, frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, og lignende.
 • Dagligvare- og detaljvarehandel skal innføre tiltak for å begrense smittespredning.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest