Ingebjørg Bratland.

Til Vinterfestspill med Ingebjørg Bratland

Pressemelding fra Vinterfestspill i Bergstaden:

Det er den folkekjære artisten Ingebjørg Bratland som skal sette farge på populærkonserten under Vinterfestspill i Bergstaden 2020.

Med seg har hun festspillmusikere i vakre Røros kirke, og hun gleder seg spesielt til å samarbeide med den svenske folkemusikkgruppa Väsen. Kanskje drister hun seg til å låne noen toner fra det klassiske repertoaret også.

-Vi kan love artige musikalske møter, vakker musikk og god stemning, gjennomsyret av Ingebjørgs flotte stemme, sier kunstnerisk leder Øyvind Gimse.

Ingebjørg Bratland er bare 29 år, men godt kjent for sin stemme, unike sangteknikk og formidlingsevne. Vinje-bygdingen har en merittliste de fleste kan misunne henne, og er kåret til Nordisk mester og har vunnet NM i folkemusikk, i tillegg til har flere seire i Landskappleiken som kveder. 

Hun platedebuterte på det kritikkerroste prosjektet «Heimafrå», sammen med Odd Nordstoga. Dette unike prosjektet bestod av folketoner og historiske fortellinger gjenspeilet i den norske kulturarven. I sin enkle musikalske produksjon ble albumet hyllet, og resulterte i 20.000 solgte plater, og dermed Gullplate, og Spellemann-pris i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusikk. Ikke minst resulterte samarbeidet i mer enn 150 livekonserter, med avslutningsvis to utsolgte konserter i Operaen. 

Vinterfestspill i Bergstaden arrangeres for 21. gang, 12. – 15. mars 2020. Hvert år kommer publikum til verdensarven Røros for å møte hverandre, kammermusikken og årets kunstnere til felles opplevelser. I ti uker framover slippes nye konserter, og 5. desember i år er hele programmet spikret.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest