Ivar Østby Foto: AUF

Svar til Helge Andre, FrP

Leserinnlegg av Ivar Østby

Kjære Helge, du fra det distriktsfiendtlig FrP; det er paradoksalt at du som kommer fra et parti som har brukt hele sin tid i regjering på å svekke distriktskommuner, nå ønsker å undergrave de samme kommunene i sin kamp for å berge sine utsatte grupper. Hyttefolkene kunne kanskje, faktisk, ha dratt på hytta om regjeringa ikke hadde svekket kommunene, og konsekvens, helsetilbudene deres. 

For, realiteten er at den blåblåbrune regjeringa i den verre delen av et tiår har valgt å legge på kommuner oppgave etter oppgave, uten å øke overføringene på en proporsjonal måte. Når distriktskommuner som er avhengig av hytter og hyttevirksomhet ber folk om å ikke komme på hytta, så er ikke det fordi at vi ikke ønsker økonomisk flyt i kommunen. Det er så vanvittig arrogant av deg å anta det, men noe annet enn den mangelen på innsikt har jeg lært meg å ikke forvente fra FrP. Vi på Røros, som i enhver kommune med en høy andel hytter, ønsker selvsagt å ta imot hyttefolkene!

Det er et helt spektrum av tiltak man kunne gjort, både i de mange år før koronakrisa, og i den, som dere kunne ha gjort. Dere har likevel aktivt valgt å stille dere på sentraliseringens side, og resultatet er det vi nå ser: Hyttekommuner som ikke på noen måte har muligheten til å tilby adekvat helsehjelp om hyttemennesker skulle komme i uføre. Nå, fordi vi i de mange hyttekommuner i stor grad prioriterer menneskeliv over kapital, tar vi grep som er strenge, og som vil ramme et par hyttegåere. Det er synd at det blir slik, men fordi hyttefolk også er folk, så må de og delta på dugnaden. 

I tillegg, så tror jeg de fleste som har hytte i Norge er mennesker som forstår alvoret i situasjonen, og som tar den seriøst; selv om det finnes en høylytt minoritet som lett tar til både høygafler og fakler, er det absolutte flertallet av hytteeiere i Norge oppegående mennesker som jeg har stor respekt for. Det jeg ikke kan respektere er syltynn symbolpolitikk som FrP utøver i et tafatt forsøk på å drive valgkamp i koronakrisa. 

Ivar Østby, Skole og arbeidsansvarlig i Trøndelag AUF

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn