Meieribestyrer Trond Vilhelm Lund. Foto: Marius Rua

Storsatsning fra Rørosmeieriet: Største lansering noensinne

RS Servicenter

Rørosmeieriets største lansering noensinne er snart i butikk. Økologisk Fersk Sjokomjølk og Iskaffe med Mjølk blir å finne i butikker over hele landet fra denne uka.

Meieribestyrer Trond V. Lund gleder seg til den største lanseringen til Rørosmeieriet på mange år.

– Vi har store forventninger til denne lanseringen, fortsetter han. Over 1300 dagligvarebutikker vil kunne selge mjølka, og den vil bla. ligge i sortimentet til ASKO Servering, sier Lund i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Økologiske ferske nyheter fra Rørosmeieriet foran deres vanlige mjølk Foto Cameron Darawi Willy Nikkers.

Jakten på den beste smaken

– Det startet med at vi ville lage mjølk med smak, men i Rørosmeieriets ånd. Med det mener vi at det skal smake skikkelig godt, lages med naturlige kvalitetsråvarer, være minst mulig bearbeida og selvfølgelig helt fritt for kunstig tilsetning og uforståelige ingredienser, sier Lund.

– Vi har jobbet lenge med utviklinga av disse, faktisk i flere år. Det er mye som skal sitte når en lanserer nye produkt, så dette er lagarbeid fra ende til annen. Vi har hatt noen spennende uker med storskalatesting i produksjonen. Nå har vi kjørt oss inn så vi gleder oss til lansering og til at alle skal få smake på produktene som vi er veldig stolte av, sier meieribestyreren.


Produktutvikler Hanna Østvik er en av de som har jobbet mye med disse produktene det siste året.

–Det har vært mange tester for å komme frem til endelig resept. Vi har fokusert på å velge gode råvarer og på å lage produkter som vi mener er best på smak i sin kategori. Det har resultert i en frisk og søt mjølk med tydelig smak av de naturlige råvarene som er brukt, forteller hun.

Kvalitetsråvarer

Rørosmeieriets Økologisk Fersk Iskaffe med Mjølk og Sjokomjølk er laget av norsk økologisk mjølk. Mjølka er fersk, og dermed mindre bearbeidet enn mange av konkurrentene som er laget med UHT-sterilisert mjølk. Fordi mjølka er fersk, har denne mjølka samme holdbarhet som vanlig mjølk og skal oppbevares i kjøleskap. Den er også laktosefri, noe som bidrar til sødmen i produktene.

Iskaffen inneholder kun 2% uraffinert rørsukker og sjokomjølka kun 3%. Det er vesentlig mindre enn konkurrerende produkter med tilsatt sukker.

Uten utskjelt stoff

Den er også uten kunstige søtstoffer og tilsetningsstoff. Karragenan er ett av tilsetningsstoffene som har fått mye oppmerksomhet det siste året fordi nyere forskning indikerer at stoffet kan være helseskadelig. Karragenan er tilsatt i de aller fleste sjokolademelk-typene som er på det norske markedet, både i produkter rettet mot barn og voksne. For Rørosmeieriet er det en selvfølge at deres produkter er uten slike typer stoffer.

Den økologiske kakaoen og Arabica-kaffen er selvfølgelig dyrket på ansvarlig vis.

Risting betyr god kvalitet

Når det ikke brukes emulgatorer og stabilisatorer, så får mjølka en lettere og friskere konsistens. Det betyr også at sjokomjølka og iskaffen må ristes før de drikkes.

– Vi vil at forbrukerne skal lære seg at det er et skikkelig kvalitetsstempel når smaksatt mjølk må ristes, sier Lund.

Økologisk fersk sjokomjølk

Ingredienser: Lettmjølk, uraffinert rørsukker 3%, kakao 0,8%, tapiokastivelse, laktase, Bourbonvaniljeekstrakt* og salt. (*økologisk)

Økologisk fersk iskaffe med mjølk

Ingredienser: Lettmjølk, kaffe 6% (vann og kaffe), uraffinert rørsukker 2%, tapiokastivelse, laktase, Bourbonvanilje-ekstrakt* og solsikkeolje. (økologisk)

Laget med fersk økologisk mjølk, naturlige kvalitetsråvarer, mindre sukker enn konkurrentene, ingen kunstige tilsetninger og er laktosefri. Selges bla. hos Coop Mega, Spar, Joker og Nærbutikken, samt Rema og Extra på Røros.

Om Rørosmeieriet

Rørosmeieriet as ble stiftet 5. januar 2001. Bedriften lager produkter av høy kvalitet, med utspring i rike mattradisjoner fra Røros-traktene og med godt meierifaglig håndverk. Rørosmeieriet er Norges fremste økologiske meieri og produserer etter visjonen I takt med naturen. Vareutvalget spenner fra vanlig konsum mjølk, fersk ost, syrna mjølk, rømme, smør og yoghurt. Rørosmeieriet har vokst fra 13 til 43 ansatte i løpet av de siste 10 årene, og har nasjonal distribusjon av sine produkter til både dagligvare og storhusholdningskunder. Flere produkter har vunnet priser som Det Norske Måltid.