Foto: Røros Hundeklubb

Stevne i rallylydighet

Røros Hundeklubb arrangerer dobbeltstevne i rallylydighet nå i helga. Arrangementet gjennomføres på Øra stadion lørdag 26. og søndag 27. august.

Det begynner å bli en tradisjon med rallystevne på Røros i slutten av august.

Røros Hundeklubb vil med dette arrangementet spre hundeinteresse og øke kunnskap om sporten. Rallylydighet er en relativt ny konkurransegren i Norge som bygger på glede, samspill og holdninger mellom hund og fører. I rally er det lov å rose hunden så mye man vil underveis.

Rally består av øvelser både fra lydighet, agility og freestyle og hund og fører går en bane bestående av 15 – 22 skilt. Det konkurreres i 4 klasser – klasse 1, 2, 3 og elite. Man kan oppnå mellomtitler og championat i rally i Norge.

Mange påmeldte og tilreisende
Det er godt med påmelding er både lørdag og søndag med lokale deltakere fra Røros og Nord-Østerdal, og i tillegg mange tilreisende fra hele landet. 

– Stevnet er svært positivt for hundemiljøet og utvikling av sporten i regionen, og vi håper å rekruttere nye til hundesporten. Røros Hundeklubb oppfordrer alle hundeinteresserte til å ta en tur på Øra i helga og gjøre seg kjent med rally-lydighet og i tillegg stikke innom den innholdsrike kiosken på plassen. Velkommen, skriver Røros Hundeklubb i en pressemelding.