Kjell Morten, Arnstein og Ronny har ventet lenge på å få kjøpt seg Per Bergersens "PB" på vinyl. Foto: Svend Agne Strømmevold

Plateslipp: Solgte over 100 plater på en time

Mange har ventet lenge på å få tak i nyutgivelsen av Per Bergsersens klassiske kult-album på vinyl, og på lanseringsdagen ble det solgt over 100 eksemplarer på en time.

Som en del av prosjektet “Norske albumklassikere”,  utgis “PB” som en lekker dobbel LP med gatefold sleeve og innleggsark med nye linernotes. Den remastrede utgivelsen vil ha tolv sanger som ikke var med på den opprinnelige utgivelsen som ble utgitt i 1991. I 2021 ble albumet gitt ut som CD.

På Ungdommens Hus har det vært plateslipp, og mange trofaste Bergersen-fans dukket opp for å sikre seg et eksemplar. Prosjektledere for utgivelsen har vært Ove Testad og musikkjournalist Arvid Skancke Knutsen. I prosjektgruppa har også Christer Falck og Frode Strømstad fra Norske Albumklassikkere vært med.

– Vi åpnet cirka klokka ti, og klokka elleve hadde vi solgt halvparten, sier Testad, – nå er det et par timer igjen, og jeg tror det kommer til å gå unna.

Hver krone fra salget går til Ungdommens Hus.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Haldor Bromstad og Ove Testad er fornøyd med salget og ikke minst tilbakemeldingene de har fått i løpet av dagen. Foto: Svend Agne Strømmevold.
Tidligere kulturhusleder på Røros, Atle Auran, måtte ha seg et eksemplar, og sier at det er utrolig hvilken kult-status Bergersen og Bergersens musikk har fått. Foto: Svend Agne Strømmevold.

Ventet i 30 år
Ronny Meidal har vært fan av Per Bergersen i over 30 år, og det er først nå han har hatt mulighet til å skaffe seg PB på plate.

– Jeg gikk glipp av den forrige, må jeg trist innrømme, men jeg måtte slå til nå, sier Meidal, og forklarer at den opprinnelige vinylen har gått for tusenvis av kroner i undergrunnsmiljøet, og at det er fint å endelig kunne kjøpe plata til en overkommelig pris.

– Det blir noe helt annet å ha den på vinyl enn det blir å ha det digitalt. Det er noe med å sitte og kunne lese om artisten og utgivelsen i omslaget, sier Ronny.

Kjell Morten Aspås har også alltid hatt et sterkt forhold til Bergersen.

– Jeg har gått og ventet på den plata her nå siden den forrige kom ut, for den ble utsolgt før jeg rakk å kjøpe den, sier Kjell Morten, som var ute tidlig for å rekke å kjøpe plata før den ble utsolgt.