Smelthytta. Foto: Rørosmuseet

Rørosmuseet avlyser omvisninger i påsken

Pressemelding fra Rørosmuseet:

Med bakgrunn i de nye nasjonale tiltakene har Rørosmuseet i samråd med kommuneoverlegen besluttet at alle omvisninger avlyses. Dette vil i første omgang gjelde til 12. april. Smelthytta museum og verdensarvsenter vil holde åpent og følger det nye regelverket.

For å hindre at smitten skal spre seg til områder i landet med lite smitte, har regjeringen innført strengere nasjonale tiltak. Påskeferien fører til økt risiko for smittespredning fordi mange kan komme til å reise mer og treffe flere enn de pleier. «Røros er en turistdestinasjon som tiltrekker seg tilreisende fra mange deler av landet i påsken. Dette må vi ta på alvor, og vi innfører derfor egne tiltak på Rørosmuseet for å ivareta et godt smittevern», sier musemsdirektør Odd Sletten. Avlysningen av alle omvisninger er et av disse tiltakene. «Vi har hatt en god dialog med kommuneoverlegen og har sammen besluttet at det ikke er forsvarlig å gjennomføre omvisninger i perioden fram mot 12. april.»

Smelthytta holder åpent

Smelthytta museum og verdensarvsenter kommer til å holde åpent hver dag gjennom påsken. «På Smelthytta har vi store og oversiktlige rom hvor publikum kan holde avstand. Vi vil jobbe for å sikre et godt smittevern og oppfordrer våre gjester til å bruke munnbind, holde 2 meter avstand til andre og sprite hendene», sier Sletten.

For spørsmål om besøkstilbud eller smittevern oppfordres publikum til å se på Rørosmuseets nettside eller ringe 72 40 61 70.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn