La deg inspirere av gode lokale oppskrifter i sommer. Rørosnytt har en serie med oppskrifter fra våre lokalmatprodusenter, som passer godt om sommeren. Vi vil publisere flere oppskrifter ut over sommeren, så følg med!
Ordentlig hjemmelaget rømmegrøt er det lite som slår. Det er skikkelig sikringskost og festmat sammen med spekemat. Du lager den enkelt selv.
Dette trenger du for 4 porsjoner
2 beger Røros Rømme (270 ml i hver)
2 dl hvetemel
5 dl Helmjølk
1 ts salt
Serveres med
Rød saft
Sukker
Kanel
Røros Smør
Slik gjør du:
1. Kok rømmen under lokk på middels varme i cirka 2 minutter. Rør så i halvparten av melet. Det er viktig at du rører kraftig slik at du ikke får klumper, og for å få smøret frem. Skum så av litt av smøret, ta det av med en skje over i en liten sausmugge eller et sausnebb. Dette kan du gjerne gjøre i flere omganger. Røros Rømmen er kokestabil, så denne prosessen kan ta litt tid når du bruker denne rømmen.
2. Smøret du tar av, kan du servere varmt til grøten. Noen vil heller ha vanlig smør til, dette er en smakssak.
3. Rør i resten av melet, igjen er det viktig å vispe kraftig for å få en fløyelsmyk grøt. Spe med melken.
4. Kok grøten i ca 5 minutter. Smak den til med salt.
Server den med rømmesmøret eller vanlig smør, sukker og kanel. Rød saft er god drikke til.
Oppskriften er hentet fra Rørosmeieriet.