Restaurant 1897 anbefaler: Mango/bringebær-dessert

I denne serien presenterer restaurantsjef Kim Waldahl Hasund, assisterende kjøkkensjef Heidi Tillerbakk og kjøkkensjef Tom Andre Finstad retter med anbefalt vin.

Mango/bringebær-dessert (4 pers) 

Ingredienser:
Lime-sabayonne 
4 eggeplommer 
4 ss sukker 
1 ½ ss frisk limejuice 
1 ts revet limeskall 
2 ss yoghurt naturell 
¼ søt vin eller Champagne 

Fremgangsmåte:

1. Pisk eggeplomme og sukker til eggedosis, visp inn limejuice og limeskall 
2. Sett bollen over vannbad og pisk den til den tykner 
3. Ta av varmen og rør inn yoghurten, tilsett søt vin eller champagne. Til slutt 
en Mango 
1 kurv bringebær 
1 Lime 
1. Ta av skallet av mangoen og del den i biter 
2. Riv skallet og press ut saften av limen 
3.Bland mango, bringebær og lime i en bolle 
4. Ha i Mango/bringebær-blandingen i glass og hell over sausen, pynt med revet sjokolade og mynteblad. 

Vin rett 3: Baricchi Regina di Felicità Muscato Spumante

Om vinen sier Kim Waldahl Hasund følgende:

– Vinen kommer fra Piemonte i nord Italia. Piemonte betyr «Ved Foten av fjellet» på italiensk, og ligger ypperlig til for å lage gode viner som denne. Perlende Musserende dessertvin, laget som en Icewine fra Tyskland.

Moscatodruene får henge på plantene til Desember, da plukkes og presses de mens de fremdeles er frosne. Mosten får fermentere til en viss alkoholprosent før den stoppes med tilsetning av fersk druemost av Moscato. Den får deretter fermentere en gang til på store ståltanker for å produsere boblene.

Du får derfor en utrolig aromatisk og fruktig vin med aromaer av aprikos, eple, og mango. Masse små bobler, fyldig og moden frukt med fin friskhet og sødmefull ettersmak. Passer ypperlig sammen med sorbetdesserter, fruktdesserter, desserter laget på multer eller Jordbær.

Kim Waldahl Hasund, restaurantsjef på Restaurant 1987. Foto: Svend Agne Strømmevold