Foto: Privat.

Restaurant 1897 anbefaler: Elg carpaccio fra Stensaasen

I denne serien presenterer  restaurantsjef Kim Waldahl Hasund, assisterende kjøkkensjef Heidi Tillerbakk og kjøkkensjef Tom Andre Finstad retter med anbefalt vin.

Elg carpaccio fra Stensaasen (fire personer) 

Ingredienser:
400 g elg indrefilet 
1 ts salt 
1 ss pepper 
2 ss god olivenolje 
100 g kantarell 
1 ss smør 
40g tyttebær 
30g kjørvel 

Fremgangsmåte:
1.Renskjær fileten for eventuelle sener, brun den lett i stekepanne.  

2. Rull fileten i salt og pepper, pakk den i plastfolie og legg den i fryseren i noen timer. 

3. Stek kantarellen i smør, og skjær opp fileten i to milimeterskiver og legg fileten flatt på tallerken. 

4. ha over olivenolje, kantarellene og kjørvelen over kjøttet, kvern litt salt pepper over og pynt med tyttebær til slutt. 

Anbefalt vin: – Pieropan Soave Classico Calvarino 2021.

– Produsenten er Pieropan, kommer fra Soave i Veneto Italia, en times kjøretur fra Venezia. Calvarinho, er enkeltvinmarken som disse druene ble høstet fra, og har en fantastisk kvalitet. Absolutt et røverkjøp på Vinmonopolet, sier Waldahl Hasund, og legger til:

– Når du synes vinvalget kan være vanskelig, velg denne. Syre, friskhet, hint av fersken og godt med mineralitet. Er en allrounder, så passer ypperlig til Elg, men er også utrolig god med spekemat, sushi, og lette salater.  

Kim Waldahl Hasund, restaurantsjef på Restaurant 1987. Foto: Svend Agne Strømmevold