Innseiling til Femundshytten. Foto: Linda M. Ramberg

Rekordmange startet pinseferien med en tur på MS Fæmund II

Pressemelding fra åpningsseilaset til MS Fæmund II:

Lørdag 8. juni var det mange fullpakkede ryggsekker og turglade mennesker om bord på årets første seilas med MS Fæmund II, og med det er Femundens stolthet i gang med sin 133. sesong. Hele 86 passasjerer startet pinseferien med en tur med båten.

Mange av passasjerene gikk av på Røa for å tilbringe noen dager i Femundsmarka. Blant disse var to turglade karer som hadde tatt turen helt fra Sveits.

– Det er tredje året vi kommer hit sier Francois. Vi har flott natur også i Sveits men ingen steder som villmarken vi ser rundt oss her. Vi kommer for å oppleve stillhet, ro, natur og først og fremst fiske, understreker kameraten Renzo.

Karene forteller at de har med telt og har ingen planer utover at de skal fiske, nyte naturen og returnere med båten om ei uke. Femundsmarka fant de gjennom googlesøk, og reisen hit gikk med fly til Røros med en overnatting i Røros før de tok bussen til Synnervika.

Leder av Femundmat AS, Rune Larsen, hadde med seg kone og gjester fra Skottland om bord som lot seg bergta både av opplevelsen og maten. I år er det Femundmat som står for lokalmaten om bord.Femundplanke som den kalles, består av sik fra Femundmat, ost fra Bryn Gardsmeieri, spekepølse fra Engerslien og Rørosrein, honning fra Fjell-BIA og flatbrød fra Rørosbaker’n, servert med potetsalat. Også i år serveres Fæmund II øl og selvfølgelig vaffel med hjemmelaget rabarbrasyltetøy.

-Det er svært gledelig med så mange passasjerer på sesongens første dag. Spesielt flott er det å se at det også er flere småbarnsfamilier som tar med ungene på tur i marka. Jeg tror at antall unge som reiser med båten vil fortsette å øke også i år, i takt med nasjonale trender, sier styreleder Jan Aage Røtnes.

Vi gleder oss til en spennende sesong der vi vil legge oss i selen for å skape gode opplevelser om bord. Suksessen med «ølsmakingcruise» fortsetter og kombinasjonspakker med utespillene Elden og Anna i Ødemarken i samarbeid med lokale overnattingssteder er tilbud vi kan tilby gjester som kommer til regionen, fortsetter styrelederen.

Fakta om MS Fæmund II:

MS Fæmund II er rutebåten som i sommerhalvåret trafikkerer på Norges nest største innsjø, Femunden. Båten har gått i rute siden 1905. Men helt siden 1886 har det vært rutebåt på Femunden. På den tiden var det tømmersleping og godstrafikk som var trafikkgrunnlaget. I dag er det persontrafikk som fyller opp båten, og de fleste er fotturister og fiskere som skal inn i Femundsmarka nasjonalpark. Røa, Haugen og Revlingen er stoppestedene som tar deg inn i nasjonalparken. På andre siden av sjøen er «Verdensarven» Femundshytten en interessant holdeplass, Jonasvollen er en populær havn for kortere turer til Elgå og tilbake, og idylliske Buvika er igjen blitt en populær havn. Til Buvika seiler båter tirsdager, torsdager og søndager fra 30. juni til 11. august. Båtturen i seg selv er en storslagen naturopplevelse!

François og Renzo fra Sveits vil tilbringe ei uke i Femundsmarka. Foto: Linda M. Ramberg
Noen av styremedlemmer i AS Fæmund. F. v.: Tore Hermo, Atle Femundshytten, Jan Aage Røtnes og Hans Petter Kvikne. Foto: Linda M. Ramberg
Innseiling til Jonasvollen. Foto: Linda M. Ramberg
page2image47502400
Innseiling til Haugen. Foto: Linda M. Ramberg
Rune Larsen (nr 2 f.v.) tok med kone og sine skotske gjester på sesongens første tur. Foto: Linda M. Ramberg
Innseiling til Elgå. Foto: Linda M. Ramberg
Mange startet pinseferien på MS Fæmund II. Foto: Linda M. Ramberg
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest