Ana og Maria serverer pulled pork. Foto Svend Agne Strømmevold

Pulled pork i folkehavet

Kjøkkensjef ved Skanckebua, Ana Do Carmo, sier at i martnan er det pulled pork som gjelder, og at burger er for kjedelig.

– Her kan dere forvente mye smak og saftig godt lokalt kjøtt fra Røroskjøtt, sier Ana mens hun tilbereder pulled pork for en kunde. 

– Her er det helt awesome stemning med masse fine folk og godt humør, sier Ana. 

Ana er opprinnelig fra Portugal, og forteller at martnan minner henne om en middelalderfestival i hjemlandet. 

– Martnan er ganske spesielt, men det ligner litt på medieval fair(middelalderfestival) som vi har i Portugal hver sommer. Det er nesten samme stemning, og alle er glad og i godt humør, sier Do Carmo.

Maria er på martnan for første gang men sier at hun allerede har bestemt seg for å komme tilbake til neste år. 

– Jeg synes det er veldig koselig å jobbe her med alle de trivelige menneskene og alt livet, sier Maria.