Gunn Brønnum og Ingulf Galåen fra Galåvolden Gård har begge vært involvert i prosjektet med Rausjødalsosten som også fikk Spesialitetsmerket under lanseringen. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

Ost med eksklusiv ingrediens (+)

Ingulf Galåen som lanserte en ny ost i vareutvalget til Galåvolden Gård i går med ministerhjelp og mange prominente gjester, sier at de ikke kunne takke nei til å bli med på samarbeidsprosjektet.

– Når vi fikk forespørselen om å bli med å lage denne historiske Rausjødalsosten så kunne vi ikke takke nei til det. Derfor har vi hivd oss på, vært med på utvikling, og bygd et spesielt lagerrom som er tilpasset denne osten, sier han.

Osten har en ingrediens som ikke er vanlig å finne i oster nemlig safran. Galåen sier at det eksklusive krydderet er en dyr råvare men som gir god uttelling i smak.

Ingulf Galåen intervjuet av Iver Waldahl Lillegjære.