Næringshagen inviterer til en uformell aften hvor de ønsker å gi hytteeiere muligheter til å bli kjent med og involvere seg i lokal næringsutvikling. Arrangementet finner sted på Fjøsakademiet torsdag 13. oktober.
For anledningen har Rørosregionen Næringshage invitert Mikael Forselius, Olav Mjelva, Gunhild Sun Belsli og Endre Tamnes Sandbakken for å vise en bredde innen lokalt næringsliv og grundervirksomhet.
– Vi ønsker å involvere og gi mulighet for hytteeiere med kompetanse, kapital, ressurser, lyst eller interesse til å komme tettere på lokalt næringsliv, sier initiativtaker Gard Erik Sandbakken, rådgiver og prosjektleder ved Rørosregionen Næringshage.
Del av verdikjeden innen reiselivet.
Gard Erik forteller at Næringshagen har vært i kontakt med hytteeiere, og kommet fram til at en stor del av dem er interessert i å komme nærmere på lokalmiljøet.
– Jeg har tenkt det at Røros kommune sier vi har 5600 innbyggere. Jeg synes faktisk det er litt feil. Med hytteboerne så er vi rundt 15000 på en god uke, sier Gard Erik, og tilføyer, – En tredjedel av arbeidsplassene på Røros er knyttet til reiseliv, og selv om det handler om turister, er også hytteeiere en del av verdikjeden innen reiselivet.
Et bredt spekter av gjester
På fjøsakademiet vil det bli en presentasjon av en ny, lokalt produsert jaktkolleksjon av Endre Tamnes Sandbakken, Gunhild Sun Belsli vil bruke sine egne erfaringer fra Rørosmeieriet og nå Røroshytta til å belyse hvordan man kan skape sterkere vekst, og det blir besøk fra Mikael Forselius og folkemusiker Olav Mjelva.
Forselius
– Vi har Mikael Forselius, som jobbet på Røros hotell i mange år og var en drivkraft i utvikling på Røros. Han var en motor av en annen verden. Nå slutter han på Britannia hotell etter å ha bygget det opp, og han kommer til oss for å snakke litt om hvordan han drev, og hvordan han tenkte næringsutvikling på Røros, forteller Sandbakken.
The Folk Music Academy
– I tillegg har vi Olav Mjelva, som sammen med noen kollegaer startet The Folk Music Academy.com, som konkurrerer på et verdensmarked med web-baserte kurs på folkemusikkinstrumenter. Dette er noe vi tror har stort potensial, også er det nesten ingen som vet om det, forklarer Gard Erik.