Nådde ikke helt opp

Røros nådde ikke helt opp i finalen i kåringen av Nordens Matdestinasjon 2017. Den nordiske matprisen Embla gikk i stedet til Færøyene.  Vinneren ble utropt under matfestivalen Copenhagen Cooking i København i dag.

Gjennom Destinasjon Røros og Rørosmat var Røros og regionen en av 8 finalister i konkurransen om den gjeve utmerkelsen. Embla gis til en forening, institusjon eller et (lokal)samfunn som har samlet råvareprodusenter, restauranter og andre lokale aktører for å løfte en geografisk destinasjon gjennom matkultur, samarbeid og fellesskap.

Blant finalistene var også vertskapsbyen København, som var Danmarks kandidat i kåringen. Sveriges finalist var den «Vestsvenske matregionen» og Island stilte med en sjarmerende og velrennomert fiskeby.

Reiselivssjef Tove Martens og daglig leder i Rørosmat Kristin Bendixvold var begge tilstede under prisutdelingen i København torsdag kveld.

– Selv om vi ikke gikk helt til topps, så er dette en enorm anerkjennelse til matmiljøet i Røros og regionen rundt, fra råvareprodusent til servitør. Nominasjonen og ikke minst det faktum at vi er kåret til Norges matdestinasjon er en hyllest til det målbevisste arbeidet som er gjort blant produsenter så vel som reiselivsaktører, og en stor motivasjon for veien videre. Flere steder i Norden utmerker seg med gode opplevelser på mat og ikke minst Færøyene som med sitt kule konsept. I mangel på restauranter, så er det flere bønder som har åpnet hjemmene sine og tilrettelagt for turisme og matopplevelser på denne måten. De serverer kun lokale retter bestående av utelukkende lokale råvarer. Dette er vel fortjent. Nå må vi brette opp ermene og jobbe videre. Det gleder vi oss til!» Vi gratulerer Færøyene med prisen!, sier Martens og Bendixvold i ei pressemelding nå i kveld.