Hans Petter Nilsen spiller Knutsen og Tore B. Granås spiller Ludvigsen. Ida Maria Göransson spiller Kaptein Knutsen og grevlingen og Sigrid Husjord spiller konduktør, myndighetene og grevlingen. Foto: Turnéteatret i Trøndelag

Musikalsk galskap med Knutsen og Ludvigsen

Skjalg Mikalsen Raaen er vant med å stå på scenekanten over hele landet, men nå er han plassert bak kulissene i forestillingen Knutsen og Ludvigsen.

Gitaristen har byttet ut Åge med Turnéteatret i Trøndelag og skal nå bli med på teaterturné. 

– Jeg skulle egentlig synse og mene noe om hvordan sangene skulle spilles i teaterstykket. Men vi fant etterhvert ut a vi kunne få til så mye mer med en mann til, derfor ble jeg også med, sier Skjalg Mikalsen Raaen, som nå jobber for Turnéteatret i Trøndelag som musikalsk ansvarlig for forestillingen Knutsen og Ludvigsen.

Tirsdag 17. september er det premiere på Turnéteatrets teaterhus i Verdal før forestillingen sendes på turné over hele Trøndelag. Turnépremieren er lagt til Kuben kulturhus i Grong 19. september, deretter går ferden til Røyrvik, Stjørdal, Orkdal, Midtre Gauldal, Røros, Steinkjer, Fosnes, Vikna, Namsos, Trondheim, Rissa, Ørland og Frøya.

Har fått et eget musikalsk uttrykk

– Jobben min er i hovedsak å få god driv i forestillinga, slik at vi kan ivareta den musikalske galskapen som er så fin med Knutsen og Ludvigsen. Dette blir kvalitativt bra og skal komme godt over scenekanten til publikum, sier Raaen. 

Skuespillerne på scenen er Hans Petter Nilsen som Knutsen og Tore B. Granås som Ludvigsen.

– Jeg jobber til daglig på Trøndelag Teater, og har vært så heldig å få jobbe i nesten et helt år med Knutsen og Ludvigsen. Det er en gave og jeg har merket for kraftig dette slår. Knutsen og Ludvigsen betyr mye for folk. Voksne får noe de har savnet og ungene er bare helt fasinert av disse karakterene og det snåle universet, sier Nilsen.

Tore B. Granås er Turnéteatrets eneste faste ansatte skuespiller.

– Dette er morsomt å jobbe med, vi er et godt kunstnerisk team, sier Granås.

50-årsjubileum til neste år

Til neste år har Knutsen og Ludvigsen 50-årsjubileum. Teatersjef Nora Evensen for Turnéteatret i Trøndelag har lenge ønsket å sette opp originalforestillingen fra 1970.

– Knutsen og Ludvigsen er elsket av flere generasjoner, og de yngste har blitt kjent med dem gjennom animasjonsfilmen fra 2015. Når Turnéteatret i Trøndelag gir seg i kast med Knutsen og Ludvigsen, tar vi dem tilbake dit det hele startet for nesten femti år siden; på scenen. Dette er en av de sjeldne forestillingene absolutt hele familien kan oppleve sammen og føle seg like truffet av. Det er morsomt, gjenkjennelig, rart og fylt av sanger som vi elsker å synge, sier teatersjef Nora Evensen.

Regissør Helena Wik fra Bessaker har gjort noen endringer i originalmanuset.

– Det å sette opp Knutsen og Ludvigsen som min instutisjonsdebut betyr mye for meg. Vi har tatt noen grep og lagt stor vekt på det musikalske. I tillegg har vi gjort en egen vri på dette for å skru historien skikkelig godt til, sier Wiik. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest