David Haahr og Monica Hägglund Langen. Foto: Svend Agne Strømmevold.

Monica er ny daglig leder på Grillhuset

Monica Hägglund Langen er utdannet journalist og samfunnsviter, men har nå gått over til rollen som daglig leder på Grillhuset.

Monica har vært Kunde- og PR-ansvarlig for Grillhuset siden februar, og er nå i ferd med å åpne Grillhuset Håndverk i Tufta.

Driften av Grillhuset vil fortsette omtrent som det gjorde før Monica tok over, med samme planer for sommeren, og samme kjøkkensjef, David Haahr.

Travel start på sommeren.

– Det har vært litt å gjøre, forteller Monica, – Vi hadde fullt hus med to bordsettinger på lørdagen, så det var jo veldig fint, også tar det seg jo opp nå utover sommeren. Vi ser liksom at turisttrafikken har startet, og det er mye folk i omløp, så sånn sett skulle vi veldig gjerne hatt begge restaurantene åpen.

David Haahr har jobbet på Grillhuset siden 2020, og har menyen klar til åpningen av det nye Grillhuset Håndverk.

– Det blir litt mer rustikt. Vi bruker gode råvarer som vi behandler med respekt, og vi produserer alt fra bunnen av, forklarer Haahr, – Det blir litt forskjellige kjøttretter med biff og fiskeretter, men jeg er også glad for at vi skal fortsette med danske smørbrød på vår meny. 

Nye tanker

Monica har jobbet som journalist i nyhetsbyrå og aviser lokalt og nasjonalt. De siste årene har hun arbeidet som kommunikasjonsrådgiver, men begynte etterhvert å komme inn på nye tanker.

– Jeg har kjent på det, spesielt under Korona med hjemmekontor og mye datasitting, at jeg har savnet folk og savnet å bruke hendene. Ikke bare skjermtid og å bruke hodet. Tanken har modnet seg fra i fjor høst. Da tok jeg kontakt med Grillhuset, for hvis jeg skulle tenkt nytt og starte med noe helt annet, så var det noe sånt jeg kunne ha tenkt meg. Jeg liker det med å ut og møte folk, sier Monica, og legger til, – Også har Grillhuset vært favorittrestauranten på Røros lenge. 

Hundetrening

Mellom jobben som daglig leder og forberedelsene til åpningen av den nye restauranten i Tufta, liker Monica å koble av med sin ett år gamle jaktlabrador, Leia.

Det jeg bruker mest tid på er å trene opp Leia som skal bli redningshund, så det jeg har av fritid går med uti skogen og oppå fjellet, og da går det mye på samarbeid og det å hjelpe hverandre opp og fram, og det er egentlig det det gjør på Grillhuset og. Det er ikke ledelse som sådan, det er mer å bygge team og gjøre ting felles. Det gir meg utrolig mye glede og avkobling. Det å ha en sånn lykkepille i hus er fantastisk, Det utvider dagene mine og gir mye mening.