Andreas Sandnes. Foto: Svend Agne Strømmevold

Mellom Bobby Gringo og Hellraiser Bob

Det er en variert samling av inspirasjonskilder som gjør seg gjeldende når rørosingen Andreas Sandnes skriver musikk. Punk, metal, Bergersen og Beastie Boys er bare noe av det som inspirerer komposisjonene og de musikalske prosjektene som den lokale musikeren jobber med. 

For tiden arbeider Sandnes med flere bandprosjekt, Antimench og Huggubuver.

Vil ikke bli sittende fast i én sjanger
Antimench, forteller Sandnes er en blanding mellom ganske ekstrem metal og punk, mens Huggubuver er en blanding av visesang, punk og generelt norsk rock, på rørosdialekt. 

– Jeg vil ikke bli sittende fast i én sjanger, sier Sandnes, og forklarer at i tillegg til bandprosjektene jobber han med et soloalbum som har fått navnet “Stumble on to stranger paths”.

I soloprosjektet spiller Sandnes alle instrumenter selv.

– Der bruker jeg ideer som ikke har passet inn i noen av bandene jeg er med i, sier Sandnes. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Andreas Sandnes. Foto: Svend Agne Strømmevold

Liker ting som er litt sært
Andreas forteller at han ikke hadde noen utpreget musikkinteresse når han var ung, og at det først og fremst var tegning som var den gjeldende kreative hobbyen. Men etterhvert dukket interessen, spesielt for metal, opp, og da var det bare et spørsmål om tid før den unge musikeren måtte gå til innkjøp av et instrument. 

– Jeg husker jeg kjøpte min første gitar som het star sound, forteller Sandnes og småler, -Du vet at når du kjøper gitaren fra Ideell på Domus, så er det ikke akkurat en Fender made in America, for å si det sånn.

Iron Maiden var nok det bandet som var mest utslagsgivende for den tidlige musikkinteressen, og på spørsmål om lokale inspirasjonskilder nevner han Bad Karma og Per Bergersen, 

– Det som er så fint med Bergersen er at han er så sær, og det er liksom det jeg vil strekke meg etter. Jeg er ikke noe gira på å få mainstream anerkjennelse, og målet er ikke å lage sanger som folk kan synge med på, sier Sandnes, – Jeg liker ting som er litt sært og litt vrengt, ikke sant.