Martin Gabrielsen. Foto: Svend Agne Strømmevold.

Martin Garbielsen starter Advokathuset Røros

Etter ti år som advokat i Trondheim og flere år på Røros som advokat og megler for Aktiv Røros, åpner Martin Gabrielsen Advokathuset Røros AS.

Gabrielsen har lenge tenkt på å åpne et advokatkontor på Røros, og har nå i september endelig startet sin egen advokatvirksomhet her. 

Større behov enn de tror

Martin sier at han er usikker på om markedet på Røros er stort nok, men at han tror at det kan være et større behov enn folk er klar over. 

– I bransjen min så er det nok sånn at folk har større behov enn de tror. Det er veldig mange som har behov for rettshjelp, men som kanskje ikke er klar over det selv, eller er helt kjent med hvordan man skal få hjelp, sier Gabrielsen, – Derfor bør du ta kontakt, og det koster ingenting å få en førstegangs-konsultasjon eller en prat, sier Gabrielsen.

Langt fra det du ser i Hollywood

Det er ikke alltid like lett å være klar over når og i hvilke situasjoner man kan ha behov for advokat, og kanskje er det også mange som ikke vet så mye om hvilke tjenester en advokat tilbyr.

– Det er sikkert vanskeligere å vite hva advokater holder på med enn mange andre profesjoner, selv om de er mye portrettert i populærkulturen, men en advokat i Trøndelag er ganske langt fra det du ser i Hollywood-produksjoner.

Videre forteller han at behovet for advokater og rettshjelp er økende i et samfunn som blir mer og mer regulert. 

– Det blir mer og mer lover og regler, og vanskeligere og vanskeligere å orientere seg, forteller Gabrielsen.

Som en juridisk fastlege

Martin kaller seg selv en generalist eller en allmennpraktiker, som har en generell kjennskap til mange ulike områder, men har arv, familierett, eiendom og arbeidsrett som spesialfelt.

– Jeg er på en måte som en juridisk fastlege, sier Gabrielsen .

Testamenter

Det er ikke så vanlig at nordmenn skriver testamenter, noe Gabrielsen synes er rart, siden man har muligheten til å på gyldig vis diktere hvordan ens etterlatenskaper skal behandles og/eller fordeles. 

– Det er nok en litt betent problematikk, forklarer han, – men det er ihvertfall et fagområde hvor det er veldig mye billigere å ta stilling til problemene før de kommer, enn å prøve å løse dem etterpå.

Samboerkontrakter

Både testamenter og samboerkontrakter er noe som mange av en eller annen grunn ikke tar stilling til. Gabrielsen sier at når det gjelder samboerkontrakt, er det noe som er veldig lett å lage, men som kan bli komplisert og vanskelig dersom man venter med å ta tak i det til partene ikke lenger er venner, som er ganske vanlig.

– Det er stadig færre som gifter seg. Det oppfordres til å inngå en avtale om hvordan ting skal deles dersom samboerskapet opphører, og det er det veldig få som gjør, sier Gabrielsen, og sier litt om hva han mener kan være en av årsakene til at så få tar kontakt med advokat i slike tilfeller:

– Det er lett å utsette til i morgen. Det å kontakte advokaten og ordne med papirarbeidet er ikke et daglig gjøremål. Det er liksom ikke noe man seeter på kjøleskapsdøra, sier Gabrielsen.