Magi og fantasi kan absolutt beskrive åpningskonserten i Bergstaden Ziir. Foto: Bjørn Tore Hinklev.

Magisk åpningskonsert i Bergstadens Ziir

RS Servicenter

Tor Espen Aspaas var en av flere som briljerte under en særdeles klangfull og solid åpningskonsert for Vinterfestspill i Bergstaden. Den femte årstid er over oss.

Stor ståhei og kø langt nedover Kjerkgata den siste halvtimen før årets åpningskonsert av Vinterfestspill i Bergstaden. Og publikum kunne entre en festpyntet og stemningsfylt lyssatt storstue i Røroskjerka.

Åpningskonserten hadde fått navnet “Magi og fantasi” og arrangøren kan påstå å ha levert på begge deler. Smakfull, humoristisk og lettbent konsertledelse av konsertvert Øyvind Gimse ledet oss rett inn i Mozarts Tryllefløyten av Konsknekts blåseoktett. Magisk innledning til Tom Remlovs offisielle åpning, som ble etterfulgt av stykker av Mozart og Johnsen framført av Tryge Brøske og Bernt Ola Volungholen.

Chrisoph Hartmann leverte en fantastisk tolkning av Benjamin Brittens Pan, Niobe og Arethusa, før det var duket for han mange nok ventet på denne kvelden; vår egen Tor Espen Aspaas. Han leverte også magi med sin fremføring av Ondine av Maurice Ravel.

Maria Forsstrôm og Wolfgang Plagges framførings av Elvekongen, eller Erlkoning av Schubert ga nok mange frysninger før et femkløver ledet oss ut i natten med et Strauss-stykke som avslutning.

Det er bare å nyte den Femte årstid, åpningskonserten borger for flere store opplevelser i Røros de neste døgnene.