Seksjonsleder kjøkken, Randi Buseth Aas og Bente Opdal ved St. Olavs - Røros sykehus i kafeen på Øverhagaen bo,- helse- og velferdssenter.

Liv og røre på Øverhagaen – Det kommer bare flere og flere gjester hit

Kantina på øverhagaen bo,- helse- og velferdssenter åpnet for cirka et år siden, og har blitt et populært spisested for mange. 

Kjøkkengjengen fra St. Olavs – Røros sykehus står for maten og driften, i tillegg lager de maten til Gjøsvika sykehjem og dagsenteret. Bak disken finner du Bente Opdal.

– Jeg synes det er helt fantastisk her. For det første er det nytt og fint, også etter et år kommer det bare flere og flere gjester, og praten går jo, sier Bente.

I kantina er det havregrøt fra sju til ti, og det er varm lunsj og salatbuffet  fra elleve til to. I tillegg er det nysmurte godbiter i disken. Bente har tidligere jobbet på Hurtigruten.

Kulturhus med kafé
Man kan lett forveksle helsebygget Øverhagaen med et kulturhus, siden det ikke bare huser en av regionens største kunstsamlinger og en storsal hvor det arrangeres ukentlige konserter, men også siden det ikke sjelden foregår åpne arrangementer og aktiviteter der. Kantina er ment for å være åpent også for besøkende. Bente forteller at det er mange som benytter seg av tilbudet. 

 – Vi har noen grupper som kommer hit fast. Blant annet en gruppe med menn som pleide å gå på Domuskaféen tidligere som kommer hit to ganger i uka nå, og det er veldig hyggelig, sier Bente.

Artiklelen fortsetter under bildet.

Kjøkkengjengen fra St. Olavs – Røros sykehus . Foto: Svend Agne Strømmevold.

Seksjonsleder kjøkken ved St. Olavs – Røros sykehus, Randi Buseth Aas, forteller at det betyr mye for dem som bor der at det også kommer mange besøkende til kafeen.

– Det skaper liv og røre. Det er mange forskjellige aldersgrupper som er innom, blant annet pleier vi å få besøk på dagsenteret fra barnehagene, og det er alltid så mye som skjer, sier Randi, og nevner konserter, møtevirksomhet, og ulike aktiviteter og arrangementer.